banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Dec 2007, 14:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
x

Poslednji put menjao lavić dana 25 Jan 2009, 18:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 06:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Dec 2007, 21:50
Jehovin svedok jel da?
Ne mogu da citam sve, znam vas napamet, ali odgovoricu ti na ovo poslednje.

Ne blagosilja se oruzje za ubijanje vec kada se brani svoje ognjishte, nejach, zene i deca i time se ispunjava ono "Vece ljubavi od ove nema da ko polozi (zrtvuje) zivot svoj za bliznje svoje", to je rekao Hristos pre odlaska na raspece a to kaze i Hristov vojnik koji brani svoju zenu i decu pred najezdom ubica.
Treba da znas da pravedni rat postoji i na nebu i predvodi ga arhangel Mihajlo vojvoda vojske Bozije shto si verovatno chitao u Otkrivenju, itd.
To shto je rimokatolicka crkva blagosiljala osvajachke pohode i dan danas to radi to ne volimo ni mi pravoslavni hriscani jer mi bagosiljamo samo odbrambeni rat i to najcesce od njih i od muslimana braneci se.

Ne ljubimo samo ikone i krst, nego i Sveto Pismo, ali znamo da Sveto Pismo nije Bog vec Njegova rech, kao shto znamo i da ikona (slika) Gospoda nije sam Gospod nego celivajuci Njegovu sliku odajemo Mu chast i poshtovanje. Gospodu i obozavanje a svetiteljima, ugodnicima Bozijim samo poshtovanje a ne obozavanje i nemojte vishe da lazete ljudi da obozavamo ikone. Svasta! Pa i vi Jehovisti obozavate (onda da gledate) vashe slike u "Kuli strazara" i drugi protestanti u svojim chasopisima i knjigama. Pa i majka koja voli svoje dete poljubi mu sliku iz ljubavi a zna da ta slika nije samo njeno dete.
To sve te lazu tvoju sektashi. Opasulji se choveche i pridji istinitoj Hristovoj veri pravoslavnoj.
Sve ostalo o nama pravoslavnima si isto iskrivio jer te tako djavo uchi pogreshno koji vam je kroz Lutera isprao mozak. Luter je bio rimokatolik i iz jedne lazne crkve nije se vratio u istinitu pravoslavnu vec je osnovao drugu laznu luteransku crkvu. Tako da znas.

A evo i domaci zadatak za tebe. Reci mi zashto Bog (Gospod, Jahve, Jehova) "Gospod nad vojskama" naredjuje u Starom zavetu Jevrejima da istrebe neke narode, da krenu na njih vojskom i pobiju i zene i decu, sve do jednog da niko ne ostane? Pun Stari zavet je toga. A pre toga je dao zapovest istim tim Jevrejima "Ne ubij!". Pitaj te tvoje "pametne" uchitelje (tj. jeretike i sektashe) pa mi napisi sta su ti rekli. Ja znam odgovor. Meni su moji pravoslavni uchitelji rekli. Ako budesh dobar reci cu i tebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 19:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
:D :D :D

ne bacaj kamenje na covjeka. nije on jehovin. o maj GOD. :D :D :D

stvarno svasta ima na forumu.

nego dok ti se on javi, sapni meni sto je Bog dao jevrejima takvu naredbu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 13:29 
Veteran
Veteran

Ńđáîšóá
Uvaženi prijatelju, nisam iznenađen time što ste me odmah prepoznali kao ,,svedoka’’ to govori o vašoj dobroj obaveštenosti i poznavanju Biblijskoh doktrina kao i učenju drugih verskih organizacija.
Malo njih znaju sve napamet kao Vi i zahvalan sam na vašem uloženom trudu da mi objasnite za čega služi blagoslov. Molim vas oprostite meni priprostom i tek nešto pismenom čoveku što bih vas zamolio da mi pomognete da se ,, Opasulji se choveche’’ tako rekoste a meni nije najjasnije značenje tih reči pa da mi pomognete da ih shvatim.
Oprostite mi ali ja nemam prijatelje popove koji bi me naučili kako da razmišljam već se nesretan držim jedino Boga i Njegove reči i jedino Njemu verujem. Ja nisam toliko dobar kao Vi da bih zavrednio pouku od popova pa tako grešan ostah po strani a Bog mi se smilova pa po Duhu Svetom darova mi nešto što vama nije bitno.
U pravu ste da sam sektaš, i stvarno nas je kroz istoriju bilo dosta počev od sekte iz Nazareta na čijem čelu je bio izvesni Isus koji je ostavio iza sebe 12 sektaša a onda smo se umnožavali u veri i eto ima nas i danas na žalost popovima a na slavu Bogu jer Bog kaže da smo ostatak.
Oprostiote mi ali još bih nešto rekao, vaš govor mi zvuči politički a ne duhovno i to je izgleda još jedna od mojih manjkavosti u sagledavanju i razumevanju pa ako uspem da dokučim smisao vaše poruke javiću vam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2007, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Al ga našilji, preostaje mu samo da ti opsuje majku. :lol:

Al' neće, barem ne bukvalno, nego literarno, pesnički :lol:

Blago nama dok je argumenata i dok je svaki čovjek argument za sebe, po sebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 14:16 
Početnik
Početnik

Lavicu, ti ne priznajes popove ali imas svoje popove (pastore) koji te tako uche. A ako se drzis samo Boga i rechi Njegove odgovori argumentovano na moj post u vezi ikona, Chasnog krsta i drugog o chemu sam argumentovano drzeci se Biblije ti pisao. Odgovori na to, nemoj mnogo da filozofiras. Eto dajem ti priliku da pokazes tvoje poznavanje Biblije. Poznajem je i ja. I mene su uchili tvoji pastori i video sam da pojma nemaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 14:24 
Početnik
Početnik

Kako vas nije sramota da stalno lazete kako mi pravoslavni obozavamo ikone kada mi obozavamo samo Boga a postujemo slike Isusa, Majke Bozije, dogadjaja iz Biblije, svetih proroka, svetih apostola i kasnijih svetaca njihovih naslednika, kao sto i Vi postujete vase slike, samo su vase ilustracije u novinama a nashe u vizantijskom i novijem stilu na drvetu ili zidovima hramaova a i u novinama na papirima, i u chemu je razlika? Pa u nichemu. Zamisli kada bi mi pravoslavni stalno lagali da vi protestanti obozavate travu, a ne obozavate je. Vi obozavate Lutera, obozavate iskljucivo Luterovo tumachenje Biblije kao da je on nepogreshiv i kao da je on jedini koji je tumachio Bibliju u istoriji. To je jasno. Vi ste dakle idolopoklonici Lutera. A nadji ti meni gde pishe u pravoslavnoj literaturi da mi obozavamo ikone? Nadji to bilo gde ako mozes. Pa nema. Nisi nishta prochitao pravoslavno o ikonama pa i ne shvatas nego samo shirish protestantske lazi od kojih mi je vec muka da ih slusham 15 i vishe godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 14:29 
Početnik
Početnik

I odgovori „junache“ kako to „Ne ubij“ reche Gospod Jevrejima a odmah potom ih shalje u osvajachke ratove. Ajde „genije“ odgovori? Mozda su ti pastori na zimskom godisnjem odmoru, na skijanju u Austriji, pa nemas koga da pitas pa si onda nasao da me zamajavash sa nekom praznom filozofijom. Mucni malo svojom glavom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 17:45 
staromodan
Korisnikov avatar

za banovanje.

inace ako nisi vidio, zamoljen si da odgovoris na to pitanje u vezi naredbe date Jevrejima. prvi si poceo, pa bi bilo lijepo i da objasnis. evo ja nemam pojma. sad cekam na tebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 21:31 
Veteran
Veteran

Ńđáîšóá

Prijatelju!
Želim ti mir i svako dobro kao i tvojim ukućanima uz molbu da nam Gospod oprosti svaku zlu reč i svaku zlu pomisao. Ako si sebe pronašao u gornjoj temi oprosti mi jer te nepoznam i nisam navodio ničije ime niti želim polemisati o nečemu čemu ne pripadam. Ti ostani u svom ubeđenju a ja ću u svom idući u miru svako svojim putem jer na to imamo pravo.
Ako postoji nešto sa čim se neslažeš u mom tekstu slobodno reci ali potkrepi svoje mišljenje bar ponekim Biblijskim tekstom kako bi mogli konstruktivno razmotriti razlog razmimoilaženja i bilo bi mi drago da na taj način obavimo razmenu mišljenja i iskustava a sve drugo nevodi ničemu.
Naravno da većina ljudi veruje kako je samo ona u pravu a ostali da su neznalice međutim sve mora proći preko vage zvane Biblija i tek tada ćemo znati pravu težinu i vrednost svojih reči i mišljenja.
Izbor je tvoj, a ja ću uvek biti voljan da odgovorim na svako razumno pitanje a verujem da će to učiniti i nekoliko drugih učesnika foruma jer oni takođe prepoznaju sa kim i kad se može razgovarati.
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2008, 22:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Jan 2008, 19:25
Bibliju su pisali razni ljudi kroz istoriju, unoseci stvari koje su smatrali da im odgovaraju, uzimali malo od Grka, Rimljana, Egipcana... malo iz svoje ili tudje glave... poslije nesto oduzimali, pa dodavali... i eto, nastade biblija... Smatram da je bezbroj puta koristena kao maska za necije prljave ciljeve, bar tako cinjenice govore... Ali, ko ce znati sta se zapravo desilo prije nekoliko hiljada godina :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jan 2008, 09:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Pozdrav dobrim ljudima,

PREPOZNAT CETE IH PO RODOVIMA..........

Samo ti lavicu nastavi,ako nista drugo,neki od tebe mogu nauchiti kulturu komuniciranja,dijaloga s uvazavanjem i ono sto bosanci zovu SABUR :wink:

Citam neki dan na jednom sarajevskom forumu kako je Muhamed rekao:

NAJBOLJI OD VAS SU ONI KOJI SU NAJLEPSEG PONASHANJA a u drugoj predaji kaze:
NAJBOLJI KOD BOGA SU ONI OD CIJE RUKE I JEZIKA SU OSTALI LJUDI MIRNI

MIR I DOBRO,BOG VAM POMOGAO,SELAM ALEJKUM...i svakako da ne zaboravim:

SMRT FASHIZMU SVAKE VRSTE :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 08:54 
Početnik
Početnik

Lavicu,
ja te opet pitam, po treci put, kako to da je Bog dao naredbu "Ne ubij" a odmah malo posle shalje Jevreje u osvajachke ratove gde su vrshili i genocid. Dakle to je pitanje u vezi Biblije i koliko puta treba da ti ga postavim?

A evo ti jos jedno. Bog je preko Mojsija dao zapovest "Ne ubij" a Sveti prorok Ilija je ubio proroke Valove (1. knjiga o carevima, glava 18, stih 40). Pokla ih sve, a u stihu 22 pishe da ih je bilo 450. I Bog je udostojio Iliju da se vaznese u nebesa i ne umre. A na preobrazenju Gospodnjem na gori Tavor se pojavljuju uz preobrazenog Isusa Hrista i prorok Mojsije preko koga je Bog da zapovest "Ne ubij" i prorok Ilija koji je poklao valaamske lazne proroke, pa sad ti nama objasni to, poshto "ti sve znash".

A vredjao si moju veru jer si lagao da mi obozavamo slike. I lagao si da blagosiljamo ubice. Zbog toga sam ja reagovao i lepo te pitam biblijski. Ti si prvi vredjao moju veru. Kako ne vidis da su moja pitanja vezana za Bibliju? Shto vrdash? Izbegavash odgovor. Ako ga ne znash i ne mozesh da potkrepish onda se izvini shto si vredjao pravoslavnu veru i sve pravoslavne vernike i lagao o njoj a time lagao i svu javnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 08:58 
Početnik
Početnik

spavac je napisao:
za banovanje.

inace ako nisi vidio, zamoljen si da odgovoris na to pitanje u vezi naredbe date Jevrejima. prvi si poceo, pa bi bilo lijepo i da objasnis. evo ja nemam pojma. sad cekam na tebe.

Ja cekam da prvo lavic odgovori jer je on pisao svashta pa sada neka nas udostoji pravilnog odgovora. Dajmo mu jos malo vremena. Mozda ce i da uspe da nadje pravi odgovor a kao vidis dao sam mu jos jedno pitanje u vezi proroka Ilije pa neka on odgovori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2008, 11:10 
staromodan
Korisnikov avatar

jednostavno mrzim kad ljudi ne citaju.

kao prvo u tekstu je covjek fino napisao u vezi odnosa Boga i Isusa. "Neki govore da je Jahve Bog i da nema sina dok drugi govore da je Isus Bog i da nema oca."--- ovo su njegove rijeci, a ti si u svom prvom postu vec ga osudio kao jehovin svjedok. citaj drugi put bolje. onda si nastavio sa stvarima koje se uopste ne nalaze u njegovom prvom postu. spominjes pitanje zasto je Bog dao naredbu, a njegov post nema veze sa tim. osnovno pravilo je drzati se teme ako neka osoba je postavi. prema tome drzi se teme. imate pp pa mu posalji poruku u vezi tvog pitanja.

evo ja cu sad malo otici off teme i postaviti tebi pitanje, zasto Stefan nije uzeo kamenice i vratio onako kako su njega kamenovali. :wink: sjeti se sta je rekao. drugo, mislim da nisi shvatio Hristove rijeci oko polaganja zivota. jedan od ucenika je izvukao noz i odsjekao uho vojniku koji je dosao da uhapsi Isusa? Sta je Isus odgovorio?

ne mjesaz zabe i babe, kad spominjes pravedni rat na nebu, pa onda mora biti i pravedni rat na zemlji koji znaci -- pobiti sve sto nije srpsko -pravoslavno. zao mi je prijatelju, al prvo sebi moras objasniti sta je to pravedni rat na zemlji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 21:13 
Veteran
Veteran

Ńđáîšóá

Prijatelju!
Pokušaću ti odgovoriti a ako ne uspem oprosti mi jer još uvek čitam Bibliju i neznam je svu.
Nisam junak kako me nazvaste već sam slab a Bog je jak.
Nelažem kako rekoste jer bih time kršio Božiju reč i stojim iza svake moje izgovorene (napisane) reči.
Rekli ste da ne poznajem popove i tu ste delimično u pravu jer sam poznavao samo tri popa par protojereja i vladiku bačkog. Protojereje sam najduže poznavao i sa njima obedovao u ono vreme i pio i mnoge razgovore vodio.
Što se tiče blagosiljanja oružja i boraca mislim da bi bilo pametnije da su izašli predsednici zavađenih strana i pobili se međusobno a sav narod ih gledao i smejao im se kao nerazumnim ljudima.
Sveštenstvo je trebalo odbiti da čini tako grdilo jer se zaboravlja reč okreni i drugi obraz i ko tebe kamenom ti njega hlebom.
U ostalom zar se unapred nije znalo ako ne dođe do dogovora da će izbiti rat?
Zašto se odmah nije moglo dozvoliti da svako živi kako i gde hoće bez krvi? (znam da vas to boli zato i rekoh ma da ovo već ide u politiku koji nevolim)
Što se tiče zapovesti NE UBI kod nas je to prosto prevedeno a značenje tih reči je mnogo šire a preciznije u engleskim prevodima.
Zašto Bog nešto zabranjuje jednima a drugima dozvoljava?
Ako si pročitao Bibliju to bi trebalo biti jasno ali evo za svaki slučaj da se podsetimo da je Izrailj bio od Boga odabran narod i tu zapovest je dao svome narodu a ne paganima.
U toj zapovesti se kaže da se ne uzima tuđi život uludo,bespotrebno ili iz hira već isključivo po Božijoj naredbi.
Bog im je dozvoljavao da ubijaju neprijatelje koji su ih napadali štiteći svoje izbranike. Bilo je slučajeva kad je Bog davao neznabošce da se pobiju iako nisu dirali Izrailja zbog toga što nisu poštovali Boga niti ih je bilo briga za Izrailjskog Boga. Kad bi neki od pagana hteli služiti Bogu oni nisu bili zatirani.
Da nebi rekli kako je Bog jednostran reći ćemo i to kako je postupao sa Izrailjem kad se okrenuo od Boga i to u više navrata. Zar ih Bog nije posekao u Jerusalimu, zar ih nije davao u ruke neprijateljima da ih bije, zar ih nije u duga robovanja odvodio?
Isti aršin za sve.
Nisam pripadnik ni jedne verske zajednice koja ima zemaljskog poglavara jer je moj poglavar na nebu.
Nije dobro da čovek nekog naziva otpadnikom, sektašem, jeretikom ne pitajući ga predhodno da li veruje u Boga i njegovu reč jer se može pohuliti na Duha Svetog jer neznate ko koga vodi i uči.
Moj učitelj je na nebu i zato ga molim da nam svima oprosti za svaku ružnu reč i pomisao.
Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]