banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 01:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
Leona je napisao:
Jedan ateista pao je s litice i, dok se kotrljao niz strminu, uspjeo je da se uhvati za granu nekog žbuna, i tako ostao između neba i stijena u dubini provalije, svjestan da neće još dugo izdržati. Tada mu je sinula ideja.

"Bože!" prodrao se iz sveg glasa.
Tišina. Nije bilo odgovora.
"Bože!" ponovo je kriknuo. "Ako postojiš, spasi me i obećavam da ću vjerovati u tebe, a učiću i druge da vjeruju."

I dalje tišina. Iznenada, laknulo mu je kad se začuo dubok glas, koji je odjekivao kroz ponor: "Tako svi govore kad su u nevolji."
"Ne, Bože, ne!" dreknuo je, ohrabren. "Ja nisam kao drugi. Zar ne vidiš da sam već počeo da vjerujem, jer uspjeo sam da ti čujem glas? Treba samo da me spaseš i zazivaću tvoje ime do kraja svijeta!"

"Dobro", rekao je glas. "Spasiću te. Pusti granu."
"Da pustim granu?" dreknuo je čovjek u pometnji.
"Nisam valjda lud!"

Zaboravila si kraj.

"Jesam li rekao da cu te spasiti?Pusti granu!"

"Dobro,Boze,prepustam ti se"

Ateista pusti granu i razbi se od stijene u podnozju.

Zachu se isti glas: "Hahaha,glupi ateisti" :lol:

Znam i verziju s crncem. :drinking:

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2007, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
aharon je napisao:
Ja se svim srcem svom dušom i svom snagom svojom suprotstavljam onome što je gore izneseno.
Moje iskustvo govori sasvim drugačije. Istinska, iskrena i ustrajna molitva ne ostaje bez rezultata nikada. To svjedočim svim svojim bićem.

Moram još jednom da ti protivriječim: ipak je to samo tvoje iskustvo što znači da je ono kao takvo upravo takvo samo za tebe. Ako neko ima drugačije iskustvo to znači da je njegovo iskustvo takvo. To je kao ona stara priča - za nekoga je Hrist (samo) čovjek, za nekoga Je (samo) Bog, a za nekoga je (samo) BogoČovjek. I svako od tih je u pravu. Zar ne?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]