Dragutin je napisao:
:D
Sta mislis da li postoji prava religija, religija koju Stvoritelj odobrava i prihvata? Kako je identifikovati?
Zašto vjerujem u vjeru Jehovinih svjedoka i mislim da je ona prava?
Jehovi Bogu veoma je stalo do nas i on želi da prihvatimo njegovo vodstvo puno ljubavi jer je to za naše dobro.Ako ga obožavamo na ispravan način,biti ćemo sretni i izbjeći ćemo mnoge probleme u životu.Isto tako,dobit ćemo njegov blagoslov i pomoć.(Izaija 48:17)Važno je da obožavamo Jehovu onako kako On to želi.Isus je rekao:"Neće svatko tko mi govori:Gospodine,Gospodine;ući u Kraljevstvo nebesko,nego onaj TKO VRŠI VOLJU OCA MOJEGA KOJI JE NA NEBESIMA!"Prema tome da bismo imali Božje odobravanje moramo upoznati njegove zahtjeve i postupati u skladu sa njima.Isus je za one koji ne vrše volju Oca njegova rekao da su "bezakonici!" (Matej 7:21-23)
Jehova svim ljudima na zemlji daje priliku da dobiju VJEČNI ŽIVOT.Međutim,da bismo dobili vječni život u raju,moramo ispravno obožavati Boga Jehovu i već sada živjeti na način koji je njemu ugodan.Mnogi ljudi to ne žele,zato je isus rekao:"Uđite ne uska vrata!Jer širok je i prostran put koji vodi u uništenje i mnogo je onih koji njime idu.A uska su vrata i tijesan put koji vodi u život i malo je onih koji ga nalaze."(Matej 7:13,14)Prava religija vodi u život.Kriva religija vodi u uništenje.Jehova ne želi da itko bude uništeni zato svima daje priliku da ga upoznaju.(2.Petrova 3:9)Zbog toga sa pravom možemo reći da način na koji obožavamo Boga za nas znači život ili smrt.
Kako možemo pronaći put koji vodi u život?
Isus je rekao da će se pravu religiju prepoznati po načinu života njihovih pripadnika.( Matej 7:16,17)Drugim riječima,osobe koje pripadaju pravoj religiji može se prepoznati po njihovim vjerovanjima i ponašanju.
1. Božji sluge svoja vjerovanja temelje na Bibliji
U molitvi svome nebeskome Ocu ,Isus je rekao:"Tvoja riječ je istina!"(Ivan 17:17)Isus je vjerovao Božjoj riječi i sve što je naučavao bilo je u skladu sa njom.
2.Pripadnici prave religije obožavaju jedino Jehovu i objavljuju njegovo ime.Isus je rekao:"Jehovi Bogu svojemu klanjaj se i jedino njemu služi!"(Matej 4:10)
3.Pripadnici Božjeg naroda pokazuju iskrenu,nesebičnu ljubav jedni prema drugima
Isus je rekao:"Po tome će svi znati da ste moji učenici,ako budete ljubili jedan drugoga!"(Ivan 13:35)Ljubav na koju nas Bog potiče nadilazi rasne,socijalne i nacionalne granice te ujedinjuje ljude neraskidivom vezom pravog bratstva.Pravi kršćani ne uzimaju oružje kako bi ubijali svoju kršćansku braću ili koga drugoga.Biblija kaže:"Djeca Božja i djeca Đavolja poznaju se po ovome:Tko god ne hodi u pravednosti,ne potječe od Boga,a tako ni onaj tko ne ljubi brata svojega.Ljubimo jedan drugoga,ne budimo kao Kajin,koji je potjecao od Zloga i ubio brata svojega!"(1.Ivanova 3:10-12,4:20,21)
4.Pravi kršćani prihvaćaju Isusa Krista kao osobu putem koje Bog omogućuje spasenje
Biblija kaže:"Ni u kome drugome nema spasenja,jer nema nikog drugog imena pod nebom danog ljudima po kojem možemo biti spašeni!"(Djela apostolska 4:12)
5.Sluge pravoga Boga nisu dio svijeta
Kad je bio na suđenju pred rimskm vladarem Pilatom,Isus je rekao:"Moje Kraljevstvo nije od ovoga svijeta!"(Ivan 18:36)U kojoj god zemlji žive Isusovi pravi sljedbenici podanici su njegovog nebeskog Kraljevstva i stoga ostaju neutralni u političkim zbivanjima ovoga svijeta.Oni ne sudjeluju u njihovim sukobima.
6.Isusovi pravi sljedbenici propovijedaju da je Božje Kraljevstvo jedina nada za ljude
Isus je rekao:"Ova dobra vijest o Kraljestvu propovijedat će se po cijeloj nastanjenoj Zemlju i tada će doći kraj!"(Matej 24:14)
Pozdrav