banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2006, 12:31 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Avg 2006, 08:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Daljac je napisao:
Да је православна црква једина исправна на овом свијету...

Nisam ni ja .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Okt 2006, 11:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
E moji istoricari!
Blago vama kada izvrcete istine, bez truna savjesti!
Tesko vama, jer cete za svaku rijec odgovarati!
Nijesu sve rijeci iste tezine, ali vi najvece ocete da dignete iznad svoje glave!
Pljujete po Pravoslavlju a ne znate ni od kada je naziv, ni geneologiju lingvisticku naziva!
Pravite se pametni a ludi ste!
Citirate i tumacite, a knjige u ruke ne uzimate!
Navedete poneki citat, a knjigu nijeste procitali!
Kukala vam majka, jadni vi ne bili!
Ne dizite tereta vecega od sebe,
jer evo rijeci za sve samoumne tumace,
sve jeretike, sektase, raskolnike i odstupnike:
(Ja ih ne rece, a vi se snadjite kada ste toliko nacitani odakle su!)

"Kako pade s neba, zvijezdo danice, kceri zorina?
Kako se obori na zemlju koji si gazio narode?
A govorio si u srcu svom:
izacicu na nebo,
vise zvijezda podignucu prijesto svoj
i sjescu na gori zbornoj na strani sjevernoj.
Izaci cu na visine nad oblake,
izjednacicu se s visnjim.
A ti se u pakao svrze,
u dubine groba."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 15:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Krajiski
Citat iz Isaijine knjige se odnosi na cara Navuhodonosora koji se uzdizao u svojoj moći i nije se želeo poniziti, gradio je viseće vrtove, gazio narode porobljavajući ih i ne pustajući ih na slobodu. Ovde ne vidim nikakve logike sa prethodnim tekstovima.Šta se zapravo time želi reći u ovom kontekstu?

Poslednji put menjao Nasledje dana 07 Apr 2007, 18:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2007, 16:01 
Početnik
Početnik

sintorr
Prijatelju Božije reči drago mi je zbog tebe već sam na nekim mestima odgovorio na tvoje reči. Oprosti što ne persiram jer verujem da ti neće smetati obraćanje na ovaj način. Gospod s tobom hrabri junače i ostani u toj sili i kamenu ugaonom koji drži svu građevinu.
Od Boga ti svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2007, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Наслеђе, јако ми је чудно да не знаш на шта се духовно односи овај цитат...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2007, 21:34 
Početnik
Početnik

Damaskin
Kao kad čovek baci kamen u vodu svestan je da će prouzrokovati talase tako i ovo bi, samo je trebalo malo čekati i eto prilike da se nešto više kaže o 14 glavi Isaijinoj hvala Bogu za to. Mnoga verska udruženja u ovom liku opisanom u 14 glavi vide satanu i to mi za njih nije čudno ali mi je drago što prevodioci tog teksta nisu bili opterećeni dogmama pa su lako uočili o kome ova glava govori i u samom naslovu glave napisali. Ponavljam, kad želite saznati istinu čitajte cele glave pa i više glava a nemojte vaditi stihove iz konteksta jer Božije reči samo treba slušati jer one nam sve govore. Krenimo redom: 1stih pomenute glave opisuje ponovnu milost prema Izrailju. 2 stih govori o sili koju će imati Izrailj tako da će porobiti one što njih porobiše. 3 stih govori o miru i blagidati Izrailja. Stigosmo do cilja a on se zove 4 stih gde se opisuje jedan važan i ponosit lik a ime mu je Navuhodonosor a ne satana. Taj ponositi car umire i nema više okrutnosti niti ljutog ropstva za Izrailj od njegove strane. A ta priča koja se izvodi o njemu (Navuhodonosoru) glasi ovako: 5-6 stih da je slomljen štap ( sila) bezbožnika Navuhodonosora koja ih je nemilice gonila. 7-8 stih sveta zemlja je mirna i radost je u njoj jer niko ne seče jele ni kedre Livanske ( veoma cenjeno drvo) od kad pade Navuhodonosor jer je on to za života radio (satana nije sekao šume ) 9-11 stih u grob ode Navuhodonosor a ne satana. Pade Navuhodonosorov ponos i sila u grob i izjednači se sa crvima (to sigurno nije slučaj sa satanom jer će on tek na kraju biti bačen u jezero ognjeno )12-14 stih on se uzvisio do neba po svojoj slavi i moći i nije mislio da može umreti i da više neće gaziti i porobljavati narode (jer satana nema robove s lancima da rade za njega ) u svom srcu je želeo da bude velik kao Bog i da izadje na nebo ( gradeći kule) i sagraditi na Sionu (mesto Solomonovog hrama) svoju kulu i u njoj sedeti jer i Bog ima svoj dom na tom mestu. Da ne zauzima mnogo mesta pišući vam čitajte redom stihove i obratite pažnju na 20, 21, 22 stih jer su oni potvrda 4 stiha i izvođenja priče o Navuhodonosoru jer se nekolju satanini sinovi po zemlji već potomstvo Vavilonsko.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2007, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно пријатељу, али сложићеш се да су сви библијски догађаји,
такође и универзалне поруке људском роду и да се не односе само на конкретне ствари о којима пишу, већ да су и нама на поучавање и спасење?

Свако ти добро од Господа

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2007, 14:27 
Početnik
Početnik

Tačno je da neki pojmovi imaju univerzalnu vrednost ali nemožemo sve obuhvatiti kao univerzalno jer onda reči gube smisao stapajući se u univerzalnost kao teorija relativiteta zato trebamo razlučiti gde je čemu mesto. Ako se govori o Navuhodonosoru kao negativnom liku ja ne sporim niti Biblija da slične osobine ima i satana ali je ovde ipak reč o caru Vavilonskom. Ako bi to univerzalno primenili našli bi danas bar trećinu čovečanstva sa sataninim osobinama a to su: ponos, neposlušnost, blud, hula itd. tako bi ispalo da na zemlji imamo 2 milijarde satana a ne jednog opisanog u Bibliji.Sve ima svoje ime i mesto da smisao nebi bio izgubljen jer nam Bog otkriva a ne sakriva istinu jer ovo drugo čine ljudi kao vođe verskih zajednica. (Nisu sve vođe svesno u zabludi i među njima ima veoma dobrih ljudi i verujem da će poslušati Božiji glas koji ih poziva da izađu iz bludnice i stanu na kamen ugaoni)
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 01:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
DELETED

:D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2007, 01:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BEZ VRIJEDJANA UCESNIKA MOLICU

*МОДЕРАТОР

:D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2007, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Ja mislio ovo "deleted" neki nick, a ono nista...:)

Nego, sta bi sa ovom temom???

Poz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]