skljoco-hh je napisao:
kontam da treba podniti zahtjev u istanbul ...
Nema tu zahtjeva, nije ti to licna karta iz CIPS-a pa da podnosis zahtjeve i donosis rodne listove .
Citiraj:
a nisam znao da su komunisti stvorili makedonsku a katolici crnogorsku pravoslavnu Crkvu.
Primjera radi , svestenstvo iz danasnje Makedonije je spadalo u sastav SPC jos od vremena Nemanjica, na kraju krajeva, nekadasnje ime Makedonije jeste Stara Srbija. tzv. Crnogorska pravoslavna crkva svoje obrede drzi u prostorijama koje su u vlasnistvu katolicke crkve, da li je to crkvena unija ili nesto drugo ne znam ,ali znam da je poglavar te tvorevine koji se proglasio ni manje ni vise negop arhiepiskopom u stvari obican djakon (nizi svestenicki cin) + sto je izbacen iz crkvene organizacije zbog kriminalnih aktivnosti koje je vodio ispod zita
Citiraj:
ja znam da su srbi na racun bosanske pravoslavne napravili srpsku pravoslavnu Crkvu.
Ne nikako , jos Sveti Sava je izdejstvovao samostalnost SPC i to od carigradske patrijarsije . Bosna se tu uopste ne spominje. Inace, samostalnost srpske crkve i svestenstva se prostirala na sva podrucja gdje su zivjeli Srbi ,samim tim i Bosnu. U vrijeme Cara Dusana sa ranga Arhiepiskopije ,SPC dolazi na rang patrijarsije a to ti je vrh vrhova u pravoslavnom svijetu.
Citiraj:
ta nepravda se mora ispraviti a sad me interesuje hoce li srpbi u BH podrzati taj proces kad do njega uskoro dodje .
sta ti kazes ?
Ja ti rekoh, nemam ja tu nista da kazem, nisam ni pop da se petljam u crkvene niti meteorolog da se petljam u Bozije poslove