banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 12:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
kakvog "djela" ?

Skljoco pa ti si genije.
Ovo je vec izvlacenje. Cuj kakvog djela. Pa one istorije o Bosnima, kao gotskom plemenu. Valjda je to neki istoricar objavio, gdje si to procitao, ali je sudeci po tvome izvlacenju to izmisljena prica, tj. ti si je izmislio. Mislim sada je sve receno o tebi i tvojim argumentima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Sep 2006, 16:11
skljoco-hh je napisao:
mene interesuje ovo,

priznaju li srbi pravoslavci ucesnici ovoga foruma,
bosanskohercegovacku pravoslavnu Crkvu ?

Nemamo mi Srbi sta da priznajemo crkvene organizacije. To nije nasa stvar nego stvar konferencije prvoslavnih patrijarsija u koje spadaju sve pravoslavne crkve svijeta. Ako se pravoslavne patrijarsije sloze oko davanja samostalnog statusa onda nema nikakve frke. Problem koji je nastao sa Makedonskom i Crnogorskom crkvom nije u vezi sa pravoslavljem ,nacijom ili bilo cime drugim ,nego u karakteru stvaranja tih crkava . Makedonsku je stvorio savez komunista jugoslavije a crnogorsku Vatikan Ni jedna niti je priznata kao pravoslavna crkva, niti ima pradstavnike u konferenciji. O kakvom se tu pravoslavlju radi kada ga promovisu komunisti i katolici ?

Kontas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Sep 2006, 23:30
RSRPSKA je napisao:
skljoco-hh je napisao:
mene interesuje ovo,

priznaju li srbi pravoslavci ucesnici ovoga foruma,
bosanskohercegovacku pravoslavnu Crkvu ?

Nemamo mi Srbi sta da priznajemo crkvene organizacije. To nije nasa stvar nego stvar konferencije prvoslavnih patrijarsija u koje spadaju sve pravoslavne crkve svijeta. Ako se pravoslavne patrijarsije sloze oko davanja samostalnog statusa onda nema nikakve frke. Problem koji je nastao sa Makedonskom i Crnogorskom crkvom nije u vezi sa pravoslavljem ,nacijom ili bilo cime drugim ,nego u karakteru stvaranja tih crkava . Makedonsku je stvorio savez komunista jugoslavije a crnogorsku Vatikan Ni jedna niti je priznata kao pravoslavna crkva, niti ima pradstavnike u konferenciji. O kakvom se tu pravoslavlju radi kada ga promovisu komunisti i katolici ?

Kontas?

kontam da treba podniti zahtjev u istanbul ...
a nisam znao da su komunisti stvorili makedonsku a katolici crnogorsku pravoslavnu Crkvu.
ja znam da su srbi na racun bosanske pravoslavne napravili srpsku pravoslavnu Crkvu.
ta nepravda se mora ispraviti a sad me interesuje hoce li srpbi u BH podrzati taj proces kad do njega uskoro dodje .
sta ti kazes ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2006, 15:46 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2006, 20:26
Škljoco opet po starom... :roll: Kad ćeš prestati ubjeđivati ljude da su "dio bosanskohercegovackog naroda i bosanskohercegovacke nacije"

Nije ti dovoljan ban sa foruma iz federacije... :evil: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2006, 14:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 23 Sep 2006, 23:30
bubi je napisao:
Škljoco opet po starom... :roll: Kad ćeš prestati ubjeđivati ljude da su "dio bosanskohercegovackog naroda i bosanskohercegovacke nacije"

Nije ti dovoljan ban sa foruma iz federacije... :evil: :D

nesto si se otkacio ,
:lol:
skljoco nikad nikog nije ubjedjivao da je pripadnik
- nacije i
- naroda
drzave BH !

nikad prijatelju ,

jer ja cjenim , postujem i borim se za ljudska prava i gradjanske slobode pa i za gradjansku slobodu izbora pripadnosti naciji i narodu bilo koje drzave .

ja se borim za pravo da
svaki srbin u BiH najzad razumije po kojoj osnovi je on srbin
svaki hrvat u BH da razumije po kojoj osnovi je on hrvat i
da svaki "bosnjak" razumije po kakvoj i kojoj osnovi on NE moze biti "bosnjak" !

razumis ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Dec 2006, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2006, 22:46
Ji ni rizimim! :D

Poštovani gospodine Škljoco!

Već je nekoliko diskutanata na ovoj temi tražilo izvor vaših tvrdnji, makar linkove koji vode do sajtova na kojima se svi mi ovdje možemo uvjeriti u istinitost vaših kazivanja... Linkovi ne moraju da vode do sajtova sa domena .ba , .rs , .hr ili sličnih ne bi li osigurali nepristrasnost. Neka budu, štaviše - još bolje neka vode do stranih sajtova kao što su http://www.britannica.com , http://www.hyperhistory.com , http://www.history.com , http://www.bbc.co.uk/history i slični.

Takođe, ne bi bilo loše da na isti način potkrijepite sve ostale vaše teorije sa svih ostalih podforuma, uključujući tu i teoriju o 260mm (za ovo će biti dovoljna i obična fotografija ili video snimak). :D

Prihvatate da nećete slati uvredljive, vulgarne, kleveničke, riječi mržnje, prijeteće, seksualno orijentisane reči ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon vaše zemlje, zemlje gdje je ovaj sajt hostovan kao i međunarodni zakon...

MAJKE MI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2006, 09:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ha ha ha! Popišmaniste se po Duhovnosti. :lol:
Odavno se nisam ovako ismijala čitajući a na kraju gledajući samo u smajlije kojih je više nego teksta (pogotovo na prvoj stranici). :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 22:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

skljoco-hh je napisao:

kontam da treba podniti zahtjev u istanbul ...
Nema tu zahtjeva, nije ti to licna karta iz CIPS-a pa da podnosis zahtjeve i donosis rodne listove .

Citiraj:
a nisam znao da su komunisti stvorili makedonsku a katolici crnogorsku pravoslavnu Crkvu.
Primjera radi , svestenstvo iz danasnje Makedonije je spadalo u sastav SPC jos od vremena Nemanjica, na kraju krajeva, nekadasnje ime Makedonije jeste Stara Srbija. tzv. Crnogorska pravoslavna crkva svoje obrede drzi u prostorijama koje su u vlasnistvu katolicke crkve, da li je to crkvena unija ili nesto drugo ne znam ,ali znam da je poglavar te tvorevine koji se proglasio ni manje ni vise negop arhiepiskopom u stvari obican djakon (nizi svestenicki cin) + sto je izbacen iz crkvene organizacije zbog kriminalnih aktivnosti koje je vodio ispod zita

Citiraj:
ja znam da su srbi na racun bosanske pravoslavne napravili srpsku pravoslavnu Crkvu.
Ne nikako , jos Sveti Sava je izdejstvovao samostalnost SPC i to od carigradske patrijarsije . Bosna se tu uopste ne spominje. Inace, samostalnost srpske crkve i svestenstva se prostirala na sva podrucja gdje su zivjeli Srbi ,samim tim i Bosnu. U vrijeme Cara Dusana sa ranga Arhiepiskopije ,SPC dolazi na rang patrijarsije a to ti je vrh vrhova u pravoslavnom svijetu.

Citiraj:
ta nepravda se mora ispraviti a sad me interesuje hoce li srpbi u BH podrzati taj proces kad do njega uskoro dodje .
sta ti kazes ?
Ja ti rekoh, nemam ja tu nista da kazem, nisam ni pop da se petljam u crkvene niti meteorolog da se petljam u Bozije poslove

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 22:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ovom skljoci mora da su skljocnuli taster ''repeat'' cim iznova i iznova ponavlja iste gluposti . Smijesan je k'o crtani film

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 10:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
RSRPSKA je napisao:
Ovom skljoci mora da su skljocnuli taster ''repeat'' cim iznova i iznova ponavlja iste gluposti . Smijesan je k'o crtani film

Priznaj da je ipak zanimljiv ovaj Škljoco. :D
Shvatiće jednoga dana šta je vjeroispovjest a šta nacija, a do tada ja ću zaista uživati u njegovim postovima. :D Čovjek zaista razbija monotoniju i simpatični su mi odgovori na njegove postove, a on se uopšte ne ljuti. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]