banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2002, 09:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Maran Ata
Zaista je nemoguće dokazati šta si ti mislio pod onim Zapadna Srbija, ali je očigledno isto tako i da ti nije stalo do toga da se razumijemo, koliko ti je do doskočica. Moj motiv da reagujem kako sam reagovao je taj da se suprotavim jednom arogantnom sabesjedniku, a suprotstaviti se nekom lice u lice nije ni u čemu lažno. Ako sam nasjeo provokaciji to je moj problem, ali to što ti radiš je tvoj. Kad god ti je postavljeno konkretno pitanje ili dat argument ti se izvlačiš. Pregledao sam dobro ono što si pisao ovih dana i uvjerio se da je tvoj princip rasprave nadmudrivanje jezikom a ne duhom. Iako stalno pričaš o poniznosti ona ti je samo na jeziku, ali duh kojim pišeš je nadmen i nipodaštavajući prema neistomišljenicima. Ti i ja se očigledno ne slažemo u pristupu duhovnosti i vjeri, pa ne vrijedi da se o tome raspravljamo. Ako želiš možeš pročitati ono što sam već iznio u temi "Pitanja za Vadera koja svi treba da pročitaju". U svakom slučaju dok ne dokažeš da se s tobom može drugačije, s tobom ću postupati po Solomonovoj mudrosti:
"Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovu, da ne budeš i ti kao on"
ili
"Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovu, da ne misli da je mudar"
Priče Solomonove 26:5,6
Poštovani Simpsone
Čak i pojavu NDH i drugih takvih tvorevina treba respektovati i prihvatiti jer postoje, a ništa se ne zbiva bez volje ili barem dopuštenja Oca Nebeskog. Treba se pitati zašto je to tako i truditi se svojim djelovanjem učiniti da uslovi za takvo nešto više nikad ne budu stvoreni i da se takve stvari nikad više ne ponove. Još više se treba truditi da zločinstva koja čini neko nad tobom ili tvojim narodom ne ponoviš ti nad nekim drugim. I naravno dužnost je svakog iskrenog vjernika da se suprotstavi nepravdi, ugnjetavanju i zločinu, ali i da je trpi. Ne postoje pravila koja se ovdje ili bilo gdje drugdje mogu iznijeti kojih se kao pijan plota treba držati, nego se treba učiti duhovnosti pa ćeš uvijek u pravi momenat znati kad i kako se postaviti i reagovati. Ono što je važno je da ti je temelj čvrst i da je u vjeri u Boga od koga za koga i zbog koga je sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
1. Otkud ti to da sam ja iz Srbije ?

Da li ti pred Bogom negiraš da si Maran Ata sa Serbiancafea koji i tamo ogorčeno brani pravoslavlje. Na Serbiancafeu na Religiji:

Maran Ata - Dec 12, 2002 15:04 (*.beotel.net)

Maran Ata - Dec 07, 2002 05:47 (*.co.yu)

A beotel.net i co.yu su ekstenzije koje dobijaju učesnici iz Kine :roll:

Citiraj:
1. Ko si ti da mene pozivas da se izjasnim na sta sam mislio ?
2. Ko ti je dao to za pravo ?

Hvala. Odgovorio si :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
aharon je napisao:
Čak i pojavu NDH i drugih takvih tvorevina treba respektovati i prihvatiti jer postoje, a ništa se ne zbiva bez volje ili barem dopuštenja Oca Nebeskog. Treba se pitati zašto je to tako i truditi se svojim djelovanjem učiniti da uslovi za takvo nešto više nikad ne budu stvoreni i da se takve stvari nikad više ne ponove.

Ne znaju oni to. I Izraelcima je prorok Jeremija govorio da se moraju pokoriti Babiloncima iako su ti Babilonci imali lažne bogove. Ako narod zasluži da strada onda mu Otac Nebeski da da ga pokore i narodi koji ni sami nisu pozitivni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 10:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Ne pricaj da ne znamo ono sto mi vrlo dobro znamo i o cemu su knjige napisane. Poznata je stvar da Bog kaznjava narode koji su "zvanicno" u pravoj vjeri a od nje otpadaju. Jedna od kazni je i ratni poraz pa i ropstvo od neznabozackog naroda, bas kao to sa vavilonskim ropstvom. Razlika, medjutim, je u tome sto ne mozes svaki poraz i ropstvo porediti sa vavilonskim - Bog je nalozio Jevrejima to jer nisu imali drugog izbora, otpor bi bio jos pogubniji jer nisu imali snage za njega, a zasluzili su da budu kaznjeni. A da smo se mi povinovali NDH vrlo dobro znas da bismo svi bili poklani i ne pricaj vise gluposti, preklinjem te.
Po tvojoj logici znaci u bilo kom ratu ako neprijatelj osvoji neku teritoriju nemas vise pravo da je oslobadjas jer je tu proglasena nova drzava koja je od Boga. Znaci, u 2. svjetskom ratu je iskrcavanje u Normandiji i oslobadjanje Evrope bilo tesko bogohuljenje jer su tu nacisti vec stvorili novu vlast, pa i nove drzave. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2002, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Prijatelji moji... skacete iz jedne zablude u drugu. Da li sam ja igde rekao da se pojavljujem na Serbiancafeu ? Samo se sve vise zapetljavate u kucine umesto da izvucete neke pouke:

1. Da nikada ne treba nagadjati sta je neko hteo da kaze, nego citati sta je napisano
2. Da nikada ne treba stavljati reci nekome u usta ako on to sam nije rekao.
3. Da se kultura diskutovanja svodi na koncentrisanje oko cinjenica a ne fantazija.
4. Da nije lepo bilo koga licno napadati samo zato sto se ne slaze sa vlastitim mislenjem. Ako se nema argumenata, prelazak na licni napad je samo dokaz onoga sto je velikan P.P Njegos napisao u svom delu Luca Mikrokozma:

"Zloba, zavist adsko nasljedije,
Ono cojka nize skota mece,
Um ga opet s besmrtnima ravni !"

Pouka: Budite umni tj. razumni.

Druga stvar koju nas uci sama Biblija jeste da "ne treba suditi kako nam se nebi sudilo", pa preporucujem nekima ovde da prestanu sa ocenjivanjima ko je nadmen a ko nije. To ce ionako da izadje pred Gospoda, i nije vase da o tome cenite. Sacuvajte sami sebe od pogresnih ocena.

Inace, samo kao informacija... javljam se iz Kanade.

Pozdrav svima... mah mah...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 21:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Чујем да се гради црква преко Врбаса... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2006, 10:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
na mejdanu ? da ... ako te interesuje imam negdje na hdd-u sliku od prije nekih mjesec, reci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2006, 19:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Brate Veder, ocito da ne poznajes istoriju. Predio na kome je RS jeste u stvari Zapadna Srbija, ako pogledas istoriju i doseljavanje slovena na Balkan. Ne govorim ovdje o car Dusanu i dalje, a ni od raskoj, vec o periodu prije, tj. o preiodu za vrijeme Caslava Klonimirovica u 9. vijeku i cak prije.

Prema istazivanju svih agencija koje se time bave, preko 90% stanovnika bi podrzalo prikljucivanje Srbiji i tako postalo i zvanicno Zapadna Srbija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2006, 03:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Свако ти добро у христу Господу нашем, брате Маран ата!

Преко Врбаса се гради храм Светог Василија Острошког, на Обилићеву,
у питању је базилика можда највећа по димензијама у Епархији.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 10:23 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 17:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
ljudi crkvi i dzamija ce uvijek biti nije problem danasnjice u tome sveto pismo nam govori da ce biti vrlo malo iskrene poboznosti, da kad on doce hoce li naci vjere na zemlji,zato nam bas internet moze puno pomoci da ovako zajednicki podjelimo svoja iskustva sa bogom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2006, 21:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Све док се гради добро је, само не ваља кад се разграђује :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]