banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2005, 15:02 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Jao meni. Zivota, procitaj Vaderove&Co tekstove o Astralnim projekcijama i bice ti jasno. To u vezi vjernika koji igraju igrice i bave se sportom(!??) to nema nikakve veze.

Daljac, care, kako da kazem sebi da gore neshto postoji, kad nemam razloga niti uvjerenja u /za takvo neshto !??

Ili josh gore, "ja ne mogu da dokazem da bog ne postoji" ... To je vec dokazano! Dok neko ne dokaze suprotno - da bog postoji. Jel, tako? Nevin dok se ne utvrdi krivica.

Ko sto bi Sheshelj rekao na sudjeju Miloshevicu. Kaze sudija "Ali to sto vi kazete to je mogao svako da kaze, vi nicim ne dokazujete neistinost dokaza!", a Miloshevic "Niti tuzilashtvo dokazuje njegovu istinitost, pa ja nemam sta da osporavam..." -- parafrazirano...

Dakle, bog ne postoji, dokazano ili ne dokazano - kako god hocesh, dok se suprotno ne dokaze. Tako da ta prica o "Mozesh ne mozesh dokazati" pada u vodu.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2005, 18:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Pozdrav svima!

Vec sam odavno mislila da se javim i podrzim ovu temu,ali sam imala slabo vremena,jer smatram da je bitno da znamo i za taj svijet.
Znamo da je nevidljiv i znamo da je tu ,samo bilo bi super da nemamo s tim svijetom nista.Nego,problem je sto to veoma utice na nas,na nas zivot.
Sigurno smo vicena nas bili u situaciji da cujemo da neko kaze"opsjednut je djavolom",ili demonska posla,i td.Mi posmatrajuci nas svakodnevni zivot,mozemo zasigurno primjetiti da djavo cesto puta uplice prste.
Rekao je djavo Bogu da mu dozvoli prilaz do Njegovih robova i slijeva i s desna i odozgo i odozdo,pri cemu je Bog dozvolio rekavsi da nad njima nece imati nikakvog uticaja,osim onih neiskrenih i licemjera.Neko je vec od doticnih naveo ajet Kur`ana,sto naravno stoi i u drugim svetim knjigama.
Sve ove danasnje bolesti psihoze,nervoze depresija,se rijetko sa medicinske strane mogu izljeciti,jer je po srijedi upravo djavo a za njega nema medikamenta osim molitve.
I pohvalno je se obratiti,vjerskim licnostima i zatraziti pomoc,prije negoli bude kasno.To nam otezava i vjeru i zivot,ali cesto puta necemo da priznamo ili se plasimo pogledati istini u oci da bi takvo sto moglo zaista postojati.
U svim nasim zivotnim poljima je on taj koji pokusava da zalutamo i da budemo njegovi sljedbenici.I samatram da je stvarno bitno upoznati svakoga sto se ovakvih stvari tice.
Evo jednog linka,gdje se covjek lijeci od takvog napada....da nas Svevisnji sviju uzme u zastitu i na pravi put uputi!Amin!

http://www.lijecenje-kuranom.com/download/video.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
che.guevara je napisao:
Zivota, procitaj Vaderove&Co tekstove o Astralnim projekcijama i bice ti jasno. To u vezi vjernika koji igraju igrice i bave se sportom(!??) to nema nikakve veze.

Ali, covjece, vidis da ti svi pokusavaju reci samo jedno stvar - ako ti ne vjerujes u to ne znaci da to ne postoji.

che.guevara je napisao:
Daljac, care, kako da kazem sebi da gore neshto postoji, kad nemam razloga niti uvjerenja u /za takvo neshto !??

Slazem se ja s tobom. Bela Hamvas je rekao:"Od covjeka koji ne vjeruje u Boga gluplji je samo onaj koji u Njega vjeruje!" Ti si materijalista i ja te shvatam. Ali, ne mozes bas za sve traziti dokaz. Bog za tebe ne postoji - to je u redu. Ali, cemu ubjedjivanje drugih ljudi da On ne postoji. Nema smisla, jer ti ljudi nikada nece promijeniti svoju vjeru, isto kao ni ti tvoju.
Uvjerenja da gore nesto postoji mozes imati, samo ako zelis da gledas iz tog ugla. Ako zelis da vjerujes u Boga, Njegova pojavnost pokazace ti se u gotovo svim stvarima koje se desavaju na zemlji.
Ja ti mogu odgovoriti - Bog postoji dok se ne dokaze da ne postoji. I tako cemo se stalno vrtiti u krug.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daljac je napisao:
Ali, ne mozes bas za sve traziti dokaz

Ma može on tražiti dokaze, ali treba znati kako tražiti dokaze, i kakve dokaze. Ustvari treba željeti dokaze, ali onako naučnički, potpuno otvoreno. Ali većina ovih koji provociraju i "traže dokaze" zapravo ništa ne traže već samo provociraju, ismijavaju se, i žele da potvrde ono u šta vjeruju, polaze od toga da "tu nema dokaza, to je sve ludo". Osoba koja tako pritupa ne traži dolaze, a ako to kaže samo laže i sebe i druge. I sa takvima ne treba trošiti vrijeme.

Dokazi za duhovna učenja se mogu dobiti, ali svako za sebe (što je i najbolje), pri tom treba imati zdrav i otvoren pristup, i strpljenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 15:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Daljac je napisao:
Bog za tebe ne postoji - to je u redu. Ali, cemu ubjedjivanje drugih ljudi da On ne postoji. Nema smisla, jer ti ljudi nikada nece promijeniti svoju vjeru, isto kao ni ti tvoju.
Uvjerenja da gore nesto postoji mozes imati, samo ako zelis da gledas iz tog ugla. Ako zelis da vjerujes u Boga, Njegova pojavnost pokazace ti se u gotovo svim stvarima koje se desavaju na zemlji.
Ja ti mogu odgovoriti - Bog postoji dok se ne dokaze da ne postoji. I tako cemo se stalno vrtiti u krug.

Jako dobro receno, bravo Daljac!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 09:41 
Urednik
Urednik

Ko shvati - vrijedan je saznanja, pomogao sam mu.

Ko ne shvati - shvatiće da postoje i druge interpretacije.

I ja sam vjerovao u Boga ponekad, pa me neko tako fino ubijedio ... Hvala mu ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 10:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
che.guevara je napisao:
I ja sam vjerovao u Boga ponekad, pa me neko tako fino ubijedio ... Hvala mu ;)

:-)

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 18:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2005, 22:13
Mislim da ova prepucavanja i trazenje dokaza za postojanje Boga nemaju smisla i ne vode nikud.Ljudima je dat razum i logika prvenstveno da bi se lakse snalazili u ovom materijalnom svijetu,u vremenu i prostoru,i putem istih ga nece spoznati jer te ljudsek moci ne izlaze iz okvira materijalnog svijeta.Bog se ne dokazuje vec se dozivljava u dusi,koja i jeste zapravo slika Bozija.Problem je sto ljudi najcesce shvataju Boga kao nesto sto je izvan njih,i zato i hoce dokaz.Cak i kad bi ste putem logike ili materijalno dokazali da on postoji to nevjernicima ne bi znacilo mnogo,i dalje bi vjerovatno bili ravnodusni jer ga nisu osjetili u sebi.A osjetiti ga u sebi je iskustvo koje preobrazava covjeka.Boga trazimo onim vjecnim,Bozanskim dijelom sebe tj. dusom,i ako je neciji razum suvise jednostran i ignorise sve osim materije,sigurna sam da ce taj djelic Bozanske inteligencije i ljubavi koji svi nosimo u sebi posegnuti ka razumu ako ne obrnuto...

And Eternity in an hour~

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 20:04 
Urednik
Urednik

sound_of_silence je napisao:
Mislim da ova prepucavanja i trazenje dokaza za postojanje Boga nemaju smisla i ne vode nikud.

I tako dalje ... :lol:

Dak, nismo ni mi s kruške pali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2006, 22:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Veceras je bio dobar dokumentarac na NGC u 20h, vezan za Otkrivenje i Antihrista.
Inace, nije dokazano da je Jovan koji je napisao Otkrivenje isti kao i Jovan jevandjelist, tj. cak je pokazano suprotno. Da je to pisao Jovan, u tom bi periodu imao oko ili preko 100 godina, a i stil i nacin pisanja se razlikuju kod jednog i drugog.
Za Antihrista se u raznim dobima mislilo da ce se pojaviti i da je bas ta generacija izabrana da dozivi apokalipsu, mada se nista od toga nije obistinilo. U raznim vremenima mislilo se da je Antihrist Neron (kad su se preracunavale cifre 666 dobilo se to ime), kao i za razne pape, od kojeg je jednog optuzio Martin Luter, na sta mu je bilo uzvraceno istom mjerom (papa njega proglasio antihristom). Takodje, termin se koristio za pad rimskog carstva, kao i za protivnike crkve. Po Nostradamusu, bice 3 Antihrista: Napoleon Bonaparte, Hitler i treci - nepoznati, cijom ce se pojavom oznaciti pocetak apokalipse ili kraja svijeta tj. armagedona (borbe izmedju dobra i zla).
Pocetak apokalipse ce se oznaciti velikim svjetskim promjenama, nevidjenim zemljotresom (za koji su mislili da je onaj u Indijskom okeanu, 2004.), a sa neba ce padati vatra (to je bilo dobro simulirano u dokumentarcu). Nakon zavrsetka rata, nastupice novi svijet, koji nece poznavati zlo.
Veliki talas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 02:30 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Skoro dodjoh do neke knjige o antikristu. Pa ukratko:

Rodjen je prije Isusa, i jos uvijek zivi medju nama. Sklopio je pakt sa djavolom i on i djavo su sada jedno. Rodjen je negdje oko Jeruzalima, kao jedino dijete. Od majke je naslijedio kovrdjavu kosu i nizak rast. Jedno oko mu je plavo i na njega je slijep. Zbog toga nosi povesku. Drugo mu je zeleno i odvratno je.Takodje se kaze da uziva da proucava sve nauke, medicinu, astronomiju, tehnologiju. Zbog toga vlada naucnicima koji mu se klanjaju. Onda kada prestanu da ga slusaju bivaju ubijeni ili nestaju s lica zemlje. Takodje se kaze da on zivi negdje u podrucju Bermudskog trougla, ispod mora. Tu je napravljeno ogromno zdanje u obliku piramide u kom zivi on, naucnici i svi oni koji su nestali tu (avioni, brodovi) a koristi ih u istrazivacke svrhe. Opsjednut je piramidama i piramidalnim oblicima. On pokusava da upravlja cijelom planetom, cilj mu je zlo, svadje, ratovi. Najlakse mu je bilo obmanuti Ameriku, pa je cak uspio svoj znak (oko i piramida) staviti na americku novcanicu. Kaze se da su i masoni, rotari klubovi njegovo djelo. On ne moze da ceka dan kada ce otvoreno izaci na "povrsinu" da nam se javno i otvoreno predstavi kao vodja. Samo ce nevjernici u njemu prepoznati vodju, vjernici ce moliti Boga za pomoc. Sve sto se desava i sto se desavalo (zlo, nesrece, pa cak i pojedini potresi) su njegovo djelo. Kaze se da ima svu tehnologiju i da je toliko napredna da ga mi obicni ljudi ne bi mogli stici ni za sto godina. Ime mu je Dedzal. (knjiga je od arapskog pisca Isa Davud nesto)

U vezi potresa. Cini mi se da su Vader i zah ovdje jednom pricali o mogucnostima neprirodnih zemljotresa, poslije tsunamija. Interesantno.
Knjiga me je navela na razmisljanje. Da li je neko citao nesto slicno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Sad i piramidu hoće da proglase satanističkim znakom... :-? Prvo pentagram a sad i piramida, da ne pominjem ono što je pisao izvjesni na ovom forumu da su "svi simboli znaci satane" :banghead:

Koji majmuni, treba njih sve da ne kažem šta :snipersmile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2006, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Sinoc sam gledao Mucke, i tu je odgovor! Antihrist je rodjen u Peckamu, to je Delbojev sin, zove se Damien... Sve je jasno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]