banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Jul 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Skinuto sa b92
Citiraj:
SPC: Cenovnik u evrima
12. maj 2006. | 12:38 | Izvor: Beta
Vršac -- I Srpska pravoslavna crkva odlučila je da posluje oslanjajući se na evro kao valutu.

Eparhijski upravni odbor Eparhije banatske u Vršcu doneo Odluku o administrativnom poslovanju crkvenih opština za verske obrede, a Taksenik s cenama u evrima objavljen u listu Dolić, glasilu Mesne zajednice Crvena crkva u opštini Bela Crkva.

Prema Takseniku, krštenje košta 22,5 evra, venčanje i opelo po 46,5 evra, parastos na groblju 15 evra, pomen i oglašavanje zvonima po 1,50 evra, godišnji pomen 15 evra, posmrtno jevanđelje 7,50 evra, a unos pokojnika u sveti hram pet evra. Taksenik će važiti do kraja ove godine, a eparhijski upravni odbor je odredio da jedan evro vredi 90 dinara.

"Na osnovu priloženog Taksenika svako može unapred da izračuna, sa obzirom na izražene želje, s kolikim će se novčanim izdacima suočiti koristeći odgovarajuće crkvene usluge", piše u Doliću.

Navodi se i da crkvene opštine na teritoriji te eparhije moraju dosledno poštovati Taksenik i da će svaka zloupotreba biti sankcionisana u skladu s važećim crkvenim propisima.

Dolić izlazi već tri godine i besplatan je.

Hajde cjenovnik .... ali i kurs odredjuju ....
Eeeeee, ljudi moji ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
E da mi je znati zasto je to interesantno jednom muslimanu porijeklom iz BiH? Em' sto je SPC iz Srbije, dakle iz druge drzave, em' sto je rijec o hriscanstvu... :-? .
Na ovaj nacin pokazuje koliko je nezreo, ali dobro... shvatice jednog dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Б92 је позната кућа отпадника који су финансирани из масонских извора. Тако да не чуде ни бљувотине на које се овај лик овде позива.

Права истина је да у ПЦ ценовник није никада постојао нити ће постојати. Ако неки свештеник има неки "ценовник", то ради на властиту штету и одговорност. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:45 
Majstor
Majstor

Lear je napisao:
E da mi je znati zasto je to interesantno jednom muslimanu porijeklom iz BiH? Em' sto je SPC iz Srbije, dakle iz druge drzave, em' sto je rijec o hriscanstvu... :-? .

kakav je ovo zakljucak ... "Na ovaj nacin pokazuje koliko je nezreo, ali dobro... shvatice jednog dana"
Ja nezreo ... sto kao musliman Bosnjak iz Bosne i Hercegovine ... citam i informisem se o dogadjajima u svijetu a posebno u blizoj okolini jel' ove nam jedine ..., a ti zreo pa te to ne interesuje.
Mislim da ti to neces shvatiti nikada.

Nego ... nije sramota izbaciti cjenovnik, jer to svakako kosta.
Problem je "euro" ... znaci nije ni domaca valuta ... pa jos i kurs sami odredjuju.

Marane ... mogu da kopiram i sta narod misli o tome ... samo reci ako te interesuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Lear je napisao:

kakav je ovo zakljucak ... "Na ovaj nacin pokazuje koliko je nezreo, ali dobro... shvatice jednog dana"
Ja nezreo ... sto kao musliman Bosnjak iz Bosne i Hercegovine ... citam i informisem se o dogadjajima u svijetu a posebno u blizoj okolini jel' ove nam jedine ..., a ti zreo pa te to ne interesuje.
Mislim da ti to neces shvatiti nikada.

Nego ... nije sramota izbaciti cjenovnik, jer to svakako kosta.
Problem je "euro" ... znaci nije ni domaca valuta ... pa jos i kurs sami odredjuju.

Marane ... mogu da kopiram i sta narod misli o tome ... samo reci ako te interesuje.

Ti znas vrlo dobro zasto ti to postirao ovdje :wink: , a ja ostajem pri tome da si se ponio nezrelo i da ti motiv posta nije bio dobronamjeran. Ti niti ces korisiti usluge SPC, niti te se ticu. Eto zato ti ovaj post nije na mjestu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 14:59 
Majstor
Majstor

Hajde "mali" ne bavi se kojekakavim psihoanalizama i mogucim motivima necijih postova.
Ako nekog vrijedja sadrzaj CITIRANOG posta .... sta ja tu da radim.
A oko cjenovnika crkve bilo je ovdje vec rasprava, tako da ovaj post ni u kom slucaju nije provokacija, niti je tako postiran.
Vidis li ti sta se radi u tim crkvenim (mislim na sve konfesije) krugovima.
Iznad svih dzravnih organa djeluju.
Gdje ce nas to odvesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 15:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Hajde "mali" ne bavi se kojekakavim psihoanalizama i mogucim motivima necijih postova.
Ako nekog vrijedja sadrzaj CITIRANOG posta .... sta ja tu da radim.
A oko cjenovnika crkve bilo je ovdje vec rasprava, tako da ovaj post ni u kom slucaju nije provokacija, niti je tako postiran.
Vidis li ti sta se radi u tim crkvenim (mislim na sve konfesije) krugovima.
Iznad svih dzravnih organa djeluju.
Gdje ce nas to odvesti.

Onda ti kao musliman, Bosnjak, ukazuj na ono sto se radi u Islamskoj zajednici i to BiH, a desavanja oko SPC ostavi Srbima pravoslavcima. I sam znas da sam u pravu. A sto se tice sadrzaja citiranog posta, njega uopste ne komentarisem kao sto si primjetio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 15:07 
Majstor
Majstor

Citiraj:
a desavanja oko SPC ostavi Srbima pravoslavcima.

:D
Reci to onima sto su informaciju izbacili na internet.
Prosto nevjerovatno kako neki mogu tako plitko razmisljati.

BTW.
I hodzama se placa ... nista cudno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 15:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Citiraj:
a desavanja oko SPC ostavi Srbima pravoslavcima.

:D
Reci to onima sto su informaciju izbacili na internet.
Prosto nevjerovatno kako neki mogu tako plitko razmisljati.

BTW.
I hodzama se placa ... nista cudno.

Informaciju je izbacio B92 koji djeluje na prostoru Srbije. Ona se odnosi na djelovanje SPC u Srbiji, pa je zato interesantna za taj medij. Sadrzaj te informacije mogu naravno da komentarisu svi, ali se on tice iskljucivo Srba pravoslavaca koji koriste usluge SPC. Ti niti si ikada koristio usluge SPC niti ces ih ikada koristiti, pa stoga vjerujem da si ovo postirao nedobronamjerno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 19:08 
Majstor
Majstor

Nemoj mi sad reci da je to b92 samo tako ..... izmislio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Сведоци смо да је ЦНН на пример измишљо и лагао како је стигао. Зашто мислиш да је Б92 ишта бољи, ако се зна да је финансиран из истог извора као и ЦНН... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Maran Ata je napisao:
Права истина је да у ПЦ ценовник није никада постојао нити ће постојати. Ако неки свештеник има неки "ценовник", то ради на властиту штету и одговорност. :roll:

Баш... Када сам се прије двије године крстио поп ми је рекао да је по цјеновнику СПЦ крштење 50 КМ... Да ли је лагао не знам, али то је рекао...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...svi govore iz licnog iskustva...do sada ni jedan sveshtenik sa kojim sam se susretao nije trazio nadoknadu za obavljene vjerske sluzbe...sva davanja vjernika su na dobrovoljnoj osnovi...ne iznenadjuje me cinjenica da ovakvih primjera ima u svim religijskim zajednicama...ipak su i svestenici samo ljudi...put koji su odabrali je tezak i zato mnogi podlijezu iskusenjima koja sa sobom nosi materijalizam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2006, 16:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Vijest je tacna.
SPC preobrazava se u biznis kompaniju, vladike postaju menadzeri. Nevidljivo zlatno tele unosi se u hramove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Maran Ata je napisao:

Баш... Када сам се прије двије године крстио поп ми је рекао да је по цјеновнику СПЦ крштење 50 КМ... Да ли је лагао не знам, али то је рекао...
То је рекао на властиту одговорност и штету. Ценовник не постоји. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Cenovnik kao cenovnik ne postoji to je 100% to ti mogu da potvrdim jer sam aktivan clan pravoslavne crkve.....cenovnik kao cenovnik ne postoji...kao sto rece Maran Ata ako pop to radi to radi samo na svoju stetu i svoju odgovornost..!!

- WHITE POWER -

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]