Energija dragulja: ukleti nakit
Ako osetite bitnu promenu ili počnu da vam se dešavaju loše stvari od trenutka kada ste neki nakit počeli da nosite, da li možda vašim problemima nije baš on doprineo? Šta se dešava kada se ukrasi ukradenom ili otetom narukvicom
autor teksta: Predrag Petković
Sve što nas okružije ima svoju energiju. Bilo da je premet, slika, odeća, nakit i slično u sebi sadrži određene zapise i kodove koji deluju na okolinu a naročito na osobu koja je u njihovoj blizini ili koja ih nosi. Neke vrste energije mogu biti vrlo dobre, a druge izuzetno negativne. Ista energija, takođe, može za jednu osobu da bude bude izuzetno pozitivna a za drugu krajnje destruktivna.
Danas se malo o tome govori, ali brojni primeri ukazuju da ono što nosimo, ne znajući kakvu energiju ili kletvu smo time probudili, može da bude izuzetno opasno. Astrologija može lako da odgovori na pitanje šta sve tokom našeg života može da prouzrokuje negativne posledice. Najčešći problemi su izazvani neadekvatnim nakitom, poludragim ili dragim kamenjem koje nosimo.
U drevna vremena nakit se prvenstveno nosio jer je imao veliku magijsku moć da nam podari snagu, zdravlje, sreću, uspeh i drugo. Ipak, nije svako nosio nakit koji je sam birao, već onaj koji mu je analizom horoskopa bio određen. Svaka planeta ima vlast nad određenim plemenitim metalom, dragim ili poludragim kamenjem i na osnovu njihovog položaja astrolog je određivao šta ko treba da nosi. Nekima je određen nakit donosio prosperitet i uspeh dok bi drugima isti nakit doneo velike nesreće. Zato je primarno "poznavanje"onoga što se nosi, dok je vizuelni efekat nošenja nakita sekundaran.
Nije, dakle, dobro nositi bilo kakav nakit, a naročito onaj koji je neko nosio pre nas. Često se nakit nasleđuje od prababe, babe, majke ili nekog drugog člana familije. To je obično vredna uspomena koja nas podseća na neku osobu. Ipak, pitanje je koliko je taj nakit (prsten, narukvica, ogrlica i sl.) dobar za nas i da li treba da ga nosimo. Ako je u pitanju draga uspomena, najbolje je da takav ukras ne nosite, već držite u kutiji dok neki astrolog ne proveri da li je kompatibilan sa nama.
Kobni prsten
Još rizičnije je nositi nakit čije poreklo ne znamo. Jedan slučaj iz moje prakse govori o ovome. Pre nekoliko meseci jedna žena mi se žalila da je pre pet godina nastala strašna kriza u njenom braku. Kako je vreme prolazilo situacija je postala sve gora i gora bila je pred razvodom. Došla kod mene da bi otkrila šta joj se dešava jer joj nije bilo jasno zašto joj se život odjednom toliko iskomplikovao. Pogledao sam dešavanja od pre pet godina i nisam uočio nijedan bitan loš aspekt. Oni su počeli da se javljaju tek nakon tog vremena. Upitao sam je da li je pre pet godina dobila neki vredan poklon, jer je Venera (poklon, nakit) došla na Jupitera. Tada mnogi dobijaju poklone a bio joj je i rođendan. Rekla je da je od brata dobila prsten koji mi je pokazala. Ustanovili smo da su otprilike tada i počeli njeni problemi sa mužem, ali njoj nije bilo jasno kakve ovo veze ima sa prstenom. Na moje pitanje da li je neko pre nje nosio prsten, odgovorila je da verovatno jeste jer nije kupljen u zlatari. Pošto je bio vrlo lep i vredan prihvatila ga je. U njenom horoskopu sam video da nakit (Venera) nepoznatog porekla (Neptun) može da joj stvori probleme u braku, pa sam joj rekao da ne treba da nosi taj prsten jer je pripadao ženi koja je izgubila muža. Uplašila se i istog momenta prsten bacila na sto. Kada me je upitala šta da radi, rekao da ne treba više da nosi prsten, ali i da ga nikom ne daje nikom ili ga prodaje kako još nekom ne bi doneo nesreću. Bila je u nedoumici jer prsten bio vrlo skup a i razmišljala je da li je istina ono što sam joj rekao. Shvatio sam u čemu je problem i savetovao joj da neko vreme ne nosi prsten
da bi videla hoće li se nešto promeniti u njenom braku na šta je pristala.
Mesec dana nakon toga javila mi je da je između nje i njenog muža sve u redu. Ostali su zajedno i situacija se potpuno smirila. Rekla mi je i da se otarasila ukletog prstena.
Oteto-prokleto
Drugi primer je mlada devojka koja je od trenutka kada je počela da nosi vrednu narukvicu koju joj je poklonio bivši dečko počela da poboljeva. Nije bila svesna da je prokletstvo narukvice uticalo na njeno energetsko polje i počelo da joj uništava zdravlje. Najpre je postala vrlo nervozna, zatim depresivna a onda je počela naglo da gubi apetit, smršala je i za par meseci se pretvorila u kostur koji hoda. Dijagnoza je bila izgladnjavanje što je značilo nedostatak vitamina, belančevina i svega što je telu potrebno da normalno funkcioniše. Pogledao sam njen horoskop i video šta se dešava. Nepoznati nakit je kod nje uticao na šestu kuću koja vlada bolestima pa je zbog toga izgubila apetit što je uzrokovalo velike zdravstvene probleme. Pitao sam je za poreklo narukvice koju je dobila, ali ona o njoj nije znala ništa osim da ju je njen bivši dečko nabavio negde u Bosni. Shvatio sam da je nakit ukraden ili otet i da zato može da donese samo nesreću onome ko ga nosi. Pošto je prestala da nosi narukvicu, počela je da se oporavlja. Već za nekoliko nedelja se osećala veoma dobro, ugojila se i apetit joj se povratio.
Ako se pitate kako je moguće da neki nakit deluje negativno na energetsko polje čoveka. astrologija može da vam odgovori. Naime, svakim plemenitim metalom, poludragim i dragim kamenom vlada određena planeta. Ako je planeta koja simbolizuje nakit koji nosimo u horoskopu loše postavljena, aktiviraćemo sve teške aspekte. Naročito je opasno ako ta planeta vlada šestom (bolest), osmom (smrt, nesreće, stradanja, operacije, tragedije) ili 12. kućom (gubici, nestanci, psihički problemi, bolnice, zatvori, neprijatelji i dr.). Nošenjem nakita kojim vlada ovako malefična planeta stvaramo mogućnost da nam se dešavaju loše stvari jer tim nakitom pojačavamo negativne aspekte planete u horoskopu.
Najduže dva sata dnevno
Evo kako to funkcioniše. Ako nekome Mesec vlada osmom kućom (opasnosti), on ne sme da nosi srebro i bisere (Mesec njima upravlja). Kada Sunce u horoskopu određene osobe vlada šestom kućom (bolest), ona ne treba da nosi zlato jer njime vlada Sunce. Ako to učini, imaće zdravstvene probleme, naročito sa srcem, pritiskom, očima i kičmom. Za svaki nakit na ovaj način može da se sazna da li nam ugrožava vitalnost ili sreću.
Međutim, nije pogrešno nositi nakit koji vlada podznakom. Tada se pojačava dejstvo prve kuće i osoba koja nosi ovaj nakit je zdrava, srećna, ima dovoljno novca i dr. Na primer, ako je podznak neke osobe Lav, ona može i treba da nosi zlato i dijamante jer će oni jačati prvu kuću koja predstavlja - osobu. Postoji za svaki podznak spisak plemenitih metala i dragulja koji smeju ili ne smeju da se nose i svi astrolozi ga znaju. Ako ne želite ili ne možete da konsultujete nekog od njih, nakit za koji ne znate kako utiče na vas ne treba da nosite duže od dva sata dnevno jer u tom periodu nijedan nakit nije opasan.
Ako osetite neku bitnu promenu ili počnu da vam se dešavaju loše stvari od trenutka kada ste neki nakit počeli da nosite, proverite da li možda vašim problemima nije baš on doprineo. Možda je na njega bačena kletva ili je njime aktivirano najgore što imate u horoskopu. U
svakom slučaju, nadam se da ćete dobro razmisliti kada ubuduće budete stavljali prsten, narukvicu ili ogrlicu. Jer ako u ogrlici stoji kletva neće vam dati da dišete, a ako je na vreme ne skinete...
|