banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 13:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2005, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Да, то је викао и ломио се јадник у коме је нечисти дух био... :lol: :lol: :lol:

А на твоје питање о стању пре и после крштења не могу одговорити јер не користим кристалне кугле као то па да знам какав је ко. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2005, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Evo, prije nekoliko dana sam pricao sa jednim momkom, ciji je cale monah na Hilandaru o nekoj stvari za koju sam vjerovao da postoji samo na filmu... Momak je licno prisustvovao tom dogadjaju, a kako je odgajan u strogo pravoslavnoj sredini ne vjerujem da bi lagao o takvoj stvari...
Prica ide...

Na Ostrogu su jenog dana doveli desetogodisnju djevojcicu, koju je pet-sest monaha jedva vezalo lancima i konopcima... Rekli su da je u nju usao neki demon, te su je doveli na Ostrog da je, krstenjem i polevanjem Svetom vodicom "spasu" necistih sila... Zavezanu su je uveli u manastir, gdje je taj obred trebao da obavi svestenik Crnogorac, koji je, pored toga, i majstor karatea... Dakle, krupan je, i fizicki i duhovno jak... Djevojcicu su doveli pred njega, odvezali je u nadi da se u manastiru nece nista desiti... Djevojcica je uhvatila tog popa obema rukama za mantiju i bacila ga nekoliko metara na drugi zid... Nedugo zatim djevojcica se probudila i rekla da je posljednje cega se sjeca - igre u nekom parku...
Kasnije se ispostavilo da je deda te djevojcice u Drugom svjetskom ratu ubio nekog svestenika, te da je djeojcica to placala svojom dusom...

Prilicno uvrnuta prica, znam... Nalik kakvom filmskom horor hitu... Ali, ako je istina... Uh, ne smijem ni misliti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 09:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Kada sam imala mozda sedam, osam godina prisustvovala sam ( tj. krila se iza vrata ) tjeranju dzina iz jedne djevojke. Naime, poznato je da (odnosno ko vjeruje u to) da osoba moze na sto-sta naograjisati. Ta djevojka je naograjisala na kurbansku krv i od tog dana bilo joj je pravo lose. Nije moga da se dize iz kreveta, bila je nervozna, dok na kraju nije izgubila svijest. Pocela je buncati itd., itd. Njena majka (rahmet joj dusi) inace oduvijek pobozna zena, pozvala je hodzu, jer ljekari nisu znali sta joj je. Hodza je ustanovio (nije bio nikakav klasicni egzorcista, nego jednostavno je citao znakove, kako to vec rade ili prepoznaju oni koji su u Bozijoj sluzbi). I bukvalno sam sve posmatrala, to istjerivanje dzina. Nije bilo nesto pretjerano strasno, kao u filmovima, ali je bilo zaista realno. Tako da moj stav je da vjerujem da moze osobu obuzeti sejtan, dzin ili demon, kako hocete, ,ali treba potraziti utociste u Bogu, Jednom, Jedinom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Apr 2005, 13:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
blabla je napisao:
Kada sam imala mozda sedam, osam godina prisustvovala sam ( tj. krila se iza vrata ) tjeranju dzina iz jedne djevojke. Naime, poznato je da (odnosno ko vjeruje u to) da osoba moze na sto-sta naograjisati. Ta djevojka je naograjisala na kurbansku krv i od tog dana bilo joj je pravo lose. Nije moga da se dize iz kreveta, bila je nervozna, dok na kraju nije izgubila svijest. Pocela je buncati itd., itd. Njena majka (rahmet joj dusi) inace oduvijek pobozna zena, pozvala je hodzu, jer ljekari nisu znali sta joj je. Hodza je ustanovio (nije bio nikakav klasicni egzorcista, nego jednostavno je citao znakove, kako to vec rade ili prepoznaju oni koji su u Bozijoj sluzbi). I bukvalno sam sve posmatrala, to istjerivanje dzina. Nije bilo nesto pretjerano strasno, kao u filmovima, ali je bilo zaista realno. Tako da moj stav je da vjerujem da moze osobu obuzeti sejtan, dzin ili demon, kako hocete, ,ali treba potraziti utociste u Bogu, Jednom, Jedinom.

Draga sestro

Ellhamdullilah sto imas takav stav prema zivotu i sto ne ignorises takve stvari.To i tako nesto zaista postoji.A kolika je jacina zavisi sve od toga koliko je bila spretna ruka koja je napravila sihr.U ovom slucaju se radilo o ograjisavanju tako da je to nizi stepen poteskoca nego sto je to napravljeni sihr.
Sejtan i dzin su dva razlicita pojma.Sejtan je djavo,a dzin je demon,koji ima iste funkcije kao i mi....da bude pobozan.Dok je sejtan ohol i zna se da se nece pokoriti Allahu dz.s

I sama sam lijecena od sihra...i znam dobro kako je zivot tezak,crn,jadan i bedan. :-? i zaista dok "sam " ne potrasis utociste kod Boga nema pomoci.Cak ni iscjelitelji,ljudi koji su u Bozijij sluzbi ne mogu puno pomoc,dok se iskreno Allahu za pomoc ne obratis :)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2006, 00:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 23:42
Maran Ata je napisao:
Питање истеривања ђавола је типична римокатоличка небулоза која у наше време постаје итекако интересантна потпомогнута фантазијама Холивуда, а промовисана у филмовима. Ако се погледа мало боље у стварност, уместо у те фантазије, постаје јасно да само истеривање ђавола или демона из људи је радио како Исус Христос, тако и Његови Апостоли. :wink:

Што се тиче саме Божје Православне Цркве, сам чин егзорцизма се дешава при чину крштења. Тиме што то ретко ко да уопште примећује је само потврда да у томе нема никакве спктакуларности нити помпезности. Чин се састоји у одрицању од ђавола и то је то. :angel:

А како направити успешан филм ако то све није надувано? :lol:

Грешиш синак

МОЛИТВА СВ. ЈОВАНА ЗЛАТОУСТОГ ЗА ОНЕ ОПСЕДНУТЕ ДЕМОНИМА

Боже вечни, Који си избавио род људски од робовања ђаволу, избави слуге Твоје од сваког дејства духова нечистих; нареди злим и нечистим дусима и демонима да одступе од душе и тела слугу Твојих и да не бораве нити да се скривају у њему,
него да у Свето име Твоје и Јединородног Сина Твог и Животворног Духа Твог, беже од створења руку Твојих, да би, очистивши се од сваког деловања ђаволског, поживели свето и праведно и побожно, удостојавани пречистих Тајни Јединородног Сина Твог и Бога нашег, са Којим си благословен и прослављен, са Пресветим и Благим и Животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]