blabla je napisao:
Kada sam imala mozda sedam, osam godina prisustvovala sam ( tj. krila se iza vrata ) tjeranju dzina iz jedne djevojke. Naime, poznato je da (odnosno ko vjeruje u to) da osoba moze na sto-sta naograjisati. Ta djevojka je naograjisala na kurbansku krv i od tog dana bilo joj je pravo lose. Nije moga da se dize iz kreveta, bila je nervozna, dok na kraju nije izgubila svijest. Pocela je buncati itd., itd. Njena majka (rahmet joj dusi) inace oduvijek pobozna zena, pozvala je hodzu, jer ljekari nisu znali sta joj je. Hodza je ustanovio (nije bio nikakav klasicni egzorcista, nego jednostavno je citao znakove, kako to vec rade ili prepoznaju oni koji su u Bozijoj sluzbi). I bukvalno sam sve posmatrala, to istjerivanje dzina. Nije bilo nesto pretjerano strasno, kao u filmovima, ali je bilo zaista realno. Tako da moj stav je da vjerujem da moze osobu obuzeti sejtan, dzin ili demon, kako hocete, ,ali treba potraziti utociste u Bogu, Jednom, Jedinom.
Draga sestro
Ellhamdullilah sto imas takav stav prema zivotu i sto ne ignorises takve stvari.To i tako nesto zaista postoji.A kolika je jacina zavisi sve od toga koliko je bila spretna ruka koja je napravila sihr.U ovom slucaju se radilo o ograjisavanju tako da je to nizi stepen poteskoca nego sto je to napravljeni sihr.
Sejtan i dzin su dva razlicita pojma.Sejtan je djavo,a dzin je demon,koji ima iste funkcije kao i mi....da bude pobozan.Dok je sejtan ohol i zna se da se nece pokoriti Allahu dz.s
I sama sam lijecena od sihra...i znam dobro kako je zivot tezak,crn,jadan i bedan.

i zaista dok "sam " ne potrasis utociste kod Boga nema pomoci.Cak ni iscjelitelji,ljudi koji su u Bozijij sluzbi ne mogu puno pomoc,dok se iskreno Allahu za pomoc ne obratis
svako dobro