Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41 Postovi: 4402 Lokacija: The Moon
|
Knele je napisao: 
BOSNJACKIM SRCIMA...
Golim rukama srce su Vam vadili, zelju za zivotom crnom kapom gasili, sve da hoce gore biti ne moze.
U ovoj noci, cistoj, mekanoj, umiljatoj, ja poznam opet taj vas svet, sad je taj svet na nebu, i iznova vecan je.
U devedesetim bez srca i ponosa, i ponovo oni bez srca i ponosa, plašili su se vaseg srca nebeskog, i prosarano oblacnim zavijutcima, jer vaša velika dusa boravila je na zemlji, a to nije smela...
Bili ste deca bez igracaka, veliki pljusak leti, zar se i to desava, verujuci u Boga, i svom snagom u ljubav, na ovom opasnom dunjaluku, vasa dusa je bila prepreka.
A ja... Sam sa sobom i Vama, hiljadu put snivam, hiljadu bisera govorim, postujuci vasa zemaljska stradanja, diveci se vasim nepreglednim visinama, znam, samo vam se dusa na Ahiret preselila.
I ja opet sam, ziveci s puskama, koje su vas poslali gore, znam, tudj sam, a ipak Vas.
A Vi, svake noci mi saljete andele, na zemlji su vam ostale velike zelje, jer i ja sam poprimio Vasu klicu stradanja, Bosnjacka srca zeljna radovanja. U ogledalu ste iza mene, a ispred svih nas kad vera dotakne ljubav, kad stradanja povrede nadanja, kad Drinom se rasipa glas...
Svaki mir zaboravlja zrtve, svaka zrtva se samo retko seti. A ja, Bosnjaci moji, cele cu godine zaliti, sto sam bio sprecen da pozdravim Vaše duse u Srebrenici.
Ja vec sada s vama lutam Rajem, ja vec sada vidim neka draga lica, ja i sada placem i kad se smejem, ja sam mrtav, al' jos svetom lutam, ja sam opet sam, sa Vama il' bez Vas.
Teci suzo i Drinu pomuti, duni vetre, Sava nek' se peni, a ti Boze - cuvaj Bosnjake...
D.T.
_________________ Ja sam lav Istine, a ne lav strasti.
Moje djelovanje je svjedokom mojoj religiji.
Ma liberté
|
|