banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 04:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
koji trip, neznam sta da mislim.

znam otprilike kako bi se ja osjecao i sta bi tripovao
ali svejedno bi se smrzao od straha. Ko zna sta je, mozda je cak
bila zena nekakva koja jeu sla u kucu gledalate i izasla.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2004, 09:45
neznam, jos kada se prisetim toga, strah me je....

See me
And if my face becomes sincere
Beware
Hold me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2004, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Leptirice-Jedna stvar je sigurna- ja bih veoma brzo postala duh myself da mi se ovo desilo, mislim prica je veoma jeziva, pokusavam da zamislim koji strah i tenziju si osjetila u tom momentu , mora da je bilo, strasno as hell.
Da li mislis da je bilo neke povezanosti ili razlog zbog cega ta osoba te je posjetila i kakvu poruku si dobila na njenom licu, sjecas li se, mislim mozda na neki nacin je postojo smisao za njen dolazak u to vrjeme, znas i ,mozda ko zna ne bi se je trebala plasiti.
Izvini sto te podsjecam na ovaj dozivljaj pitajuci pitanja.
LOL

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 00:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Vidjela duha :angel:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 01:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
ajsmen je napisao:
koji trip, neznam sta da mislim.

znam otprilike kako bi se ja osjecao i sta bi tripovao
ali svejedno bi se smrzao od straha. Ko zna sta je, mozda je cak
bila zena nekakva koja jeu sla u kucu gledalate i izasla.

Ajsmen nemoj sada da mene okrivis kako ja jedini idem u posjetu ljudima u kasne sate. Vidis da ima jos neka zena.
Aha. .... !!!!

Moram da je upoznam. :)

KO se boji duha jos?

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 04:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Nocas spaljujemo duhove ! :violent3:

:D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 13:29 
Pripravnik
Pripravnik

Definitivno postoji neka aktivnost poslije smrti, zavisi na to ko vjeruje i u sta, ovo govorim jer znam iz iskustva.
Ja sam bila mrtva minutu i pola, onda vracena u zivot, nikada necu moci opisati osjecaj niti imam snage da ga opisem. Veoma licna stvar je, umiranje, i samo ti mozes raspoznati slike koje su u tvojo glavi i se desavaju tebi. Smrt te ucini osobom bez lazi i PURE ti, bez ikakvih maski i pretvaranja, a ako prezivis onda takva ostanes osoba zauvjek u zivotu.Od ostalih i ne ocekuj, da ti povjeruju ili razumiju te , jer ljudi su takvi, samo smatraju svoje misljenje u pravu i misle da je cjeli svjet kao oni , i da je samo to njihovo misljenje ispravno, sto ponekad nije.

Meni se dopala smrt.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 14:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
tough je napisao:
Definitivno postoji neka aktivnost poslije smrti, zavisi na to ko vjeruje i u sta, ovo govorim jer znam iz iskustva.
Ja sam bila mrtva minutu i pola, onda vracena u zivot, nikada necu moci opisati osjecaj niti imam snage da ga opisem. Veoma licna stvar je, umiranje, i samo ti mozes raspoznati slike koje su u tvojo glavi i se desavaju tebi. Smrt te ucini osobom bez lazi i PURE ti, bez ikakvih maski i pretvaranja, a ako prezivis onda takva ostanes osoba zauvjek u zivotu.Od ostalih i ne ocekuj, da ti povjeruju ili razumiju te , jer ljudi su takvi, samo smatraju svoje misljenje u pravu i misle da je cjeli svjet kao oni , i da je samo to njihovo misljenje ispravno, sto ponekad nije.

Meni se dopala smrt.

Smrt je opijat. Jer ti daje sadasnji trenutak. A to je ono sto velika vecina ljudi nikada ne osjete. ;)

Postoje meditacije koje se rade na smrt. Osoba koja to dozivi u potpunosti postaje drugacija. Zraci nekom energijom, a za nju bi onda mogli reci da je osobena. Tek je tada individua. Sto u prevodu znaci nepodjeljena.
A smrt i meditacija na nju je jedan od nacina.

Pozdrav

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
Japanese_rose je napisao:
Nocas spaljujemo duhove ! :violent3:

:D

ghostbusters IV

ajee

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Tough,

Dozivjela si klinicku smrt, i na svu srecu prezivjela. Mnogi ljudi koji su imali to iskustvo govore kao ti - da su vecinu dotadasnjih koncepata i nacina razmisljanja promijenili nakon ovog iskustva. Vjerujem da te samo oni mogu istinski razumjeti.Mislim da dusa moze napustiti tijelo i vratiti se u tim situacijama i da je to ono sto se desava.

Da bi se vratila bez obzira na zaustavljen rad srca neohodna je mozdana aktivnost. Za nas je mozdana aktivnost u dosta aspekata jos uvijek nepoznanica, i sadrzi mnogo elemenata onoga sto je necije ja, a kako su spojeni mozak i dusa bi bilo izuzetno zanimljivo saznati.

Vjerujem da duse imaju zagrobni zivot, ali u duhove kao takve ne vjerujem. Ne poricem validnost tvog i leptiricinog licnog iskustva.Jedno od objasnjenja je da ste bile u polusnu koji vam je izgledao sasvim realno, jer ste se kretale, vidjele sve oko sebe, itd.

Zbog cega ti se smrt dopala ?

p.s. iceman - yeah

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 19:01 
Pripravnik
Pripravnik

Zbog osjecaja koji je prolazio kroz moje tjelo u tom trenutku. Zbog osjecaja slobode i takve velike carobne iluzivne slike mog zivota. Smrt mi se dopala jer mi je pomogla da razumijem ko sam ustvari! I da biti -ti ko u stvari jesi- nije tesko. Neke stvari u zivotu su zaista PRICELESS ova je bila BEYOND THAT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2004, 09:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

tough je napisao:
Leptirice-Jedna stvar je sigurna- ja bih veoma brzo postala duh myself da mi se ovo desilo, mislim prica je veoma jeziva, pokusavam da zamislim koji strah i tenziju si osjetila u tom momentu , mora da je bilo, strasno as hell.
Da li mislis da je bilo neke povezanosti ili razlog zbog cega ta osoba te je posjetila i kakvu poruku si dobila na njenom licu, sjecas li se, mislim mozda na neki nacin je postojo smisao za njen dolazak u to vrjeme, znas i ,mozda ko zna ne bi se je trebala plasiti.
Izvini sto te podsjecam na ovaj dozivljaj pitajuci pitanja.
LOL

pa, neznam sedela na stolici i gledala me, imala je plave oci, neznam kako da ti opisem cudan je to osecaj......

See me
Beware
Hold me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2004, 09:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

karambule je napisao:
ma duhovi i co. su smo izmislotine

Ni ja nisam verovala dok nisam videla.....nedo bog i ti da dozivis to....

See me
Beware
Hold me

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2004, 10:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Vader je napisao:
Znam da ovde na forumu ima još osoba koje su vidjela ili osjetile prisustvo drage osobe nakon što je ona umrla.

Hm, razmisljala sam da li da pisem o svom iskustvu, ali zapravo nemam cega da se stidim. Dugo vremena sam imala problem da SHVATIM, jer sam inace racionalna osoba, nisam sklona vjerovanju u gatke, paranormalne moci isl. Ono sto vidim je u sustini ono sto za mene postoji. Izvinjavam se ako time necije misljenje ili stavove postavljam u pitanje, ali moj stav se nije promijenio ni do danasnjega dana. Mozda me zivot vremenom uvjeri u nesto drugo. Dakle, sigurna sam da nemam posebne "antene" za takve stvari, jer ih nisam nikad ni forsirala.

Moje iskustvo je vezano za oca, kojeg sam izgubila prije nekoliko godina. Otprilike dvije godine nakon njegove smrti se desilo nesto nenajavljeno i iznenada. Naravno da ne prodje dan da ne razmisljam o njemu, jer je velikim dijelom zauzimao (u pozitivnom smislu) moj zivot. Jednog jutra, sjecam se bila je subota ujutro, vani je sijalo sunce, lezala sam jos u polubudnom stanju, dobrog raspolozenja i razmisljala kako da provedem taj dan. U to vrijeme sam u tadasnjem stanu imala jednu vrstu zvoncica na balkonu, koji su se u blagim naletima vjetra pomjerali i davali zanimljive zvuke. U susini nista neobicno, te zvoncice sam "slusala" svaki dan. Melodija je bila ugodna, cak se ni komsije nikad nisu zalile :wink: .

I tako, lezeci u jos toploj postelji sam razmisljala o neobaveznim stvarima i onda su zazvonili zvoncici. Meni se ucinilo na malo drugaciji nacin nego inace. U istom trenutku sam osjetila "punocu" u sobi. Kao u nekakvom filmu, kad osjetite povjetarac kao najavu neceg neobicnog. Tesko je objasniti kakav je osjecaj, kao kad bi jednu veliku posudu (mene uvijek asocira na recimo providne posude od pleksiglasa) u jednom momentu napunili vodom ili kao kad naduvate balon. Fizicki sam osjetila pritisak, ali blagi, savrseno rasporedjen u cijelom prostoru. Obuzela me toplina, iako je osjecaj bio neobican, nisam se plasila, niti mi je bilo neugodno. I ne znam iz kog razloga sam pomislila da je tata prisutan, ali sam ZNALA i OSJECALA. Soba je bila PUNA NJEGA. Iako sam u zivotu izgubila mnogo dragih osoba (mnoge i kroz prokleti rat), znala sam da je TATA tu. Ne sjecam se ni kako se sve vratilo u prvobitno stanje, mislim da je sve i trajalo jedan jako kratak trenutak. U sustini, kad sam ustala iz kreveta (moglo bi se reci da sam skocila iz kreveta, jer nisam mogla da vjerujem da je zaista onako kako osjecam :oops: ), sve je proslo. Moj racionalan mozak se suprostavljao dozivljenom, tako da sam instinktivno izasla na balkon da vidim sta je DRUGACIJE. Zvoncici su se i dalje povremeno njihali i sirili blag zvuk oko sebe, ali ustaljenim nacinom. Nikad vise nisu zazvonila na onaj jedan svojstven nacin koji bi najavio neobicnu ljepotu i toplinu... :cry:

Pokusavala sam da dozivljeno objasnim tim svojim polubudnim stanjem. ZNAM da sam vec bila budna, nisam nista sanjala i nisam se budila na rate. Nisam sebi nista umislila, to je sigurno. Kad sad pogledam unazad i pomislim na taj dozivljaj, uvijek me obuzme toplina, jer znam da na nekakav nacin ne ostajemo sami u zalosti za osobama koje nisu vise fizicki sa nama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2004, 10:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Leptirice, tak sad sam procitala tvoju poruku. Zanimljivo da su nasi dozivljaji vezani za polubudno/polusneno stanje i da je pomjeranje zraka tj. vjetric dio tog iskustva. Nisam nikad citala literaturu na tu temu, ali paralele se daju primijetiti, samo sto ja nisam imala vizuelan osjecaj i nisam se plasila. Nadam se da ces vremenom zaboraviti to iskustvo, jer me podsjeca na horor! :( Ti si sve dozivjela u mraku, a kod mene je bilo prisutno sunce i dan. Mozda zato ja na to gledam pozitivno, a ti od straha nisi mogla ostati u toj kuci. Brrr....

Sve najbolje,

Jack

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2004, 13:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovakvih slučajeva kakve su opisale Jack (veliki pozdrav za nju :)) i Leptirica ima još puno. Ali to ne znaju osobe koje to nisu doživjele ili nikad nisu čule ili čitale o tome, pa kad pročitaju nešto ovako što su napisale Jack i Leptirica misle da izmišljaju.

Obično osobe koje to dožive se teško osmjele da nekome kažu o tome, baš zbog stava koji bi ljudi zauzeli a koji potiče iz ljudske neinformisanosti i nedostatka znanja o ovim "paranormalnim" (a zapravo veoma normalnim, ali neuobičajenim) stvarima. A kada se ipak osmjele i iznesu nešto o tom svom doživljaju, pa kad se neko drugi osmjeli pa i on iznese svoj doživljaj, obično bude upravo to da se ta iskustva podudaraju u mnogim stvarima. Na zapadu su povedeni baš sa tim neki istraživači među kojima ima i doktora istraživale ovakve i slične fenomene (između ostalog kliničku smrt i iskustva bliska smrti su istraživali na posebnoj klinici posvećenoj upravo tome), jer su uvidjeli neku sličnost i ponavljanja u iskustvima koje su ljudi opisivali. Nekakvi zaključci do kojih se dolazilo je da ti ljudi uopšte nisu ludi i da ne pričaju gluposti, kako bi mnogi koji su neupućeni odmah pomislili.
O medicinskom kliničkom istraživanju kliničke smrti i NDE iskustava ima tema na "Ljepota i zdravlje".

Što se tiče viđanja mrtvih poznatih i nepoznatih osoba, posebno u nekom stanu, to mene ne čudi, čuo sam za takve slučajeve, dosta drugih stvari koje znam, o kojima sam čitao i slušao od drugih mi daje i objašnjenje tih događaja tako da ne vidim tu neku misteriju. Da ljudi više istražuju i čitaju o duhovnosti, mistici, "paranormalnom", o dokumentovanim slučajevima i iskustvima iz tih oblasti počeli bi se upoznavati sa tim i ne bi imali prevelike nedoumice i upitnike iznad glava kad se priča o ovakvim stvarima. Ima živih ljudi koji su lično doživljavali toliko "paranormalnih" stvari da je prema tome serija Dosije X dječija igra.

I drago mi je da inače na forumima ovakve neke doživljaje često iznose osobe koje se ne bave nešto naročito nekim duhovnim radom, niti su neki vjernici, niti inače pišu o duhovnosti. To ipak daje posebnu dimenziju. Jer kad bih ja tako nešto napisao svi bi mislili da izmišljam i "dolivam vodu na svoj mlin".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2005, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
hm, zanimljiva iskustva. vjrujem da je vecina nas imala "kontakte" ove vrste, ali samo su neki bili u stanju da prepoznaju i shvate sta im se zapravo desava. Nekome je potrebno da se ispred njega stvori avet koja drzi svoju glavu u rukama i ispusta krike, da bi povjerovali daq duhovi postoje, a nekome je dovoljan neobican zvuk zvoncica ili vjetric pa da prepoznaju da je neko njima drag pored njih.

P.S. jeste li culi za starcevicku "Legendu o dvije noge"? :D mozda je bolje da isprica neko sa "planete majmuna", ako ima iko od prisutnih, s obzirom da ja ne zivim gore nego sam je samo cuo.

Warren Buffett

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]