Vader, cijenim tvoju želju za uvođenje pravila o ponašanju, ali nadam se da shvataš da si samo otvorio novu temu za bojevanje vjernika i ateista

Da i ja sad malo prokomentarišem, kad već svak' može.
Vader je napisao:
Ovde se periodično pojave teme na kojima se raspravlja o tome ima ili nema Boga. Mislim da je prošle godine bilo tako nečega i na Nauci. Uglavnom iste osobe pišu na tim temama i uvijek pišu iste stvari. Ja lično te teme o tome ima li ili nema Boga smatram najispraznijim i najbezveznijim temama koje mogu da se otvore i vode. Na tim temama niko nikad ne napiše nešto novo. Ali ono što je meni tu najfascinantnije je ovo: obe strane u tim temama vrlo dobro znaju da onu suprotnu stranu neće ubijediti u svoje mišljenje. To svi znaju iz svog dosadašnjeg iskustva (jer kao što rekoh ta tema se ovde ponavlja periodično) a to bi morali znati i iz poznavanja elementarne ljudske psihologije. I sad, šta reći za osobe koje ulaze u rasprave za koje unaprijed znaju da u njima ništa neće postići? Znači raspravljaš se sa nekim o nekoj temi za koju vrlo dobro znaš da on neće ni za milimetar promijeniti svoje mišljenje, a ti i dalje raspravljaš i želiš da raspravljaš...wtf!!!
Da, svako malo se pojavi ovakva ili slična tema tipa vjerujete li u Boga, kreacija vs evolucija i tako dalje. Da, na svakoj od tih tema praktično isti ljudi pišu i zastupaju svoj stav. Da, sve se vrti u krug. Ali isto tako i na automobilima će neko otvoriti temu i reći kako je golf najbolji automobil, pa će mu ovaj drugi objasniti kako nije i tako u nedogled. Ono što hoću da kažem jeste da je to poenta foruma, posebno na temama koje su subjektivnog karaktera, da ljudi iznose svoja mišljenja. Dok ta mišljenja ne vrijeđaju drugu osobu, ne vidim problem u tome. Jeste jako smješno gledati šestostranu debatu o tome šta je hipoteza, ali koliko ja znam, smaranje nije zabranjeno na forumu.
Leona je napisao:
I zbog vas se vise niko ne usudjuje pisati vise ista na ovom podforumu jer upropastite svaku ubogu temu.
Kad kažeš vas, pretpostavljam da misliš na Džontru

Šalu na stranu, ovo što si rekla je potpuna neistina. Ja nisam primjetio da je neko od ateista pisao išta na recimo temi duhovna muzika. Ne da mi se sad, ali ako treba, možemo prelistati aktivne teme na DiR i na svega 20% su u raspravi ateisti aktivni, tako da ta priča je stvarno malo uvređujuća za onoga kome je namjenjena. Ne znam šta si očekivala na temi
da li mislite da Bog postoji. Da se okupi 30 hrišćana i da međusobno djeli komplimente kako su super i cool i kako je Svevišnji tako pravi lik koji je bespotrebno neshvaćen. Pa logično je da će se pojaviti drugačije mišljenje. Ukoliko te neko nervira, nema potrebe za odgovorom i tako si rješila problem.
Talija je napisao:
Heh upravo nešto slično uvodnom postu sam maloprije htjela napisati na temi "Da li vjerujete u Boga" ali sam nakon napisanog teksta umjesto na dugme "pošalji" kliknula na pregled tema, jer sumnjam da bi moj post išta izmijenio u dosadašnjem prebacivanju loptice.
Vjera je stvar osjećaja, ateizam takođe i do sad se još nijedan član nije našao da je ubijedio nekog drugog člana u suprotno mišljenje. Kao vjernik (ako se mogu tako nazvati punim imenom) nemam pravo da ikome namećem svoje mišljenje jer svakom čovjeku je data sloboda volje i izbora. Takođe nemam prava ni da ga manje volim ili poštujem samo zato što ne razmišlja kao ja.
+1
To mi se desilo nebrojeno puta. Napišem cijeli post, i izađem. Ali, nekad mi se omakne i Submit.

Popokatepetl je napisao:
Na kraju, pozdrav svim vjernicima i nevjernicima, a pogotovo lijepim ženama i agnosticima (tj. "ateistima bez muda" )
Smrt ružnim ženama i muškarcima sa mudima!!!