banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 14:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: SPC Tuzla
PostPoslato: 26 Jun 2010, 11:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Džeko je napisao:
skeva je napisao:
Džeko je napisao:
Tuzla je bila i ostala multietnički grad,sviđalo se vama ili ne.(mislim na pojedince koje je nacionalizam oslijepio)

Majstore promijeni avatar, nema potrebe za tim...

Čuj molim te,ti to meni naređuješ....

Naravno da ne, samo ti skrecem paznju, jer ispadas mnogo mlad....

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 11:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
eugene of savoy je napisao:
jellyfish je napisao:
Hrvatska i Slovenija odavno. Kao i vecina civilizovanih zemalja su ukinuli prisilnu vojsku.

Za sloveniju ne znam, u hrvatskoj je vojni rok obavezan kao i u njemačkoj, usa i još nekim vrlo "civilizovanim" zemljama ...

Iako nije u vezi sa temom ne zelim da ljudi zive u zabludi. Jedino je jos u Njemackoj na snazi prisilna vojska od zemalja koje si nabrojao. Ostali usa, hr, sl, i ostale si u krivu. Evo plavom bojom su oni koji su ukinuli prisilni vojni rok, zutom koji planiraju ukinuti, a crvenom koji nisu ukinuli:

Slika

Vise na: http://en.wikipedia.org/wiki/Military_service

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 12:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
skeva je napisao:
iz Prnjavora kao jedinog pravog multietnickog grada(ili mjesta) niko nije pobjegao do 95e godine, kao uostalom i iz okoline Doboja, Novog Grada i sl.... Voljom politicara ljudi su otisli u mjesta etnicki ociscena od srba, kao i obrnuto..

Vid ovog molim te!!
Iz Doboja niko nije pobjegao do 95!!
Hoćeš reći da niko nije mogao pobjeći iz dobojskih logora:

Bare – vojni hangari u sjevernom dobojskom predgrađu,
Centralni zatvor Spreča u Doboju, Bukovačka, podzemne prostorije željeznièke stanice i prostor ložione ,Duga njiva na Trebavi ,Hangari Usora – vojni limeni hangari kod tvornice 'Bosanka',Kostajnica – prostorije Osnovne škole,Miljkovac - Kasarna '4. juli'
Nogometni stadion FK Sloga Doboj,Rukometni stadion Doboj,,,,,,itd.
Hoćeš da ti izbacim imena žrtava??

Kad spominješ Tuzlu onda ustani!

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
dragann je napisao:
skeva je napisao:
iz Prnjavora kao jedinog pravog multietnickog grada(ili mjesta) niko nije pobjegao do 95e godine, kao uostalom i iz okoline Doboja, Novog Grada i sl.... Voljom politicara ljudi su otisli u mjesta etnicki ociscena od srba, kao i obrnuto..

Vid ovog molim te!!
Iz Doboja niko nije pobjegao do 95!!
Hoćeš reći da niko nije mogao pobjeći iz dobojskih logora:

Bare – vojni hangari u sjevernom dobojskom predgrađu,
Centralni zatvor Spreča u Doboju, Bukovačka, podzemne prostorije željeznièke stanice i prostor ložione ,Duga njiva na Trebavi ,Hangari Usora – vojni limeni hangari kod tvornice 'Bosanka',Kostajnica – prostorije Osnovne škole,Miljkovac - Kasarna '4. juli'
Nogometni stadion FK Sloga Doboj,Rukometni stadion Doboj,,,,,,itd.
Hoćeš da ti izbacim imena žrtava??

Kad spominješ Tuzlu onda ustani!

Mene bi bilo sramota da tako lupam gluposti, imam stan pore rukometnog stadiona, kakav logor i bakraci.... Molim te ne pricaj gluposti....
VOJNI zarobljenici(civila nije bilo) su drzani samo na jednoj destinaciji od tih nabrojanih, pa ti sad, posto si tako prepametan napisi mi kojoj...
Navescu ti primjer, selo Dragalovci pored Stanara je cisto hrvatsko selo, niko ih nije dirao(izuzev jednog ubistva jednog covjeka koji se zvao Mato, koga su krajisnici ubili, ne lokalni vojnici), djeca iz tog sela su isla samnom u skolu, naravno bilo je prozivki u skoli, al samo to.... Ti Hrvati su se odselili 1995te godine na insistiranje poglavara katolicke crkve(mislim Vinka Puljica) da bi naselili etnicki cistu teritoriju u hrvatskoj, dok su u Dragalovce dosle srpske izbjeglice iz hrvatske.....

Zato te molim, nemoj meni te forice prosipati, bar sto se tice Dobojske opstine...nisi uopste zanimljiv, a i ispadas pomalo...znas....
aj zivio

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
To sto Muslimani nisu porusili crkve ne znaci da su to uradili sto vole crkve i zato sto su tolerantni. To samo znaci da su bili mudriji i prefriganiji. Jednostavno su htjeli da posalju takvu sliku, da neko snimi crkvu u Sarajevu ili Tuzli. Dok, su za to vrijeme terorisali Srbe. Pa pogledajte, etnicki najcistije teritorije u BiH su teritorije na kojima su vecina Muslimani.
Tesko licemjerje, Tuzlaci multietnicni i tolerantni. Recite to onim klincima sto su ih zive zapalili!
I jos kao ono, ne znam, to ce utvrditi popis. A ko ono opstruise popis u ovoj drzavi?

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2010, 13:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2010, 08:34
Besparica je napisao:
Recite to onim klincima sto su ih zive zapalili!

Misliš na živospaljene civile u Višegradu???

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/iz-m ... o-ivo.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]