dragann je napisao:
skeva je napisao:
iz Prnjavora kao jedinog pravog multietnickog grada(ili mjesta) niko nije pobjegao do 95e godine, kao uostalom i iz okoline Doboja, Novog Grada i sl.... Voljom politicara ljudi su otisli u mjesta etnicki ociscena od srba, kao i obrnuto..
Vid ovog molim te!!
Iz Doboja niko nije pobjegao do 95!!
Hoćeš reći da niko nije mogao pobjeći iz dobojskih logora:
Bare – vojni hangari u sjevernom dobojskom predgrađu,
Centralni zatvor Spreča u Doboju, Bukovačka, podzemne prostorije željeznièke stanice i prostor ložione ,Duga njiva na Trebavi ,Hangari Usora – vojni limeni hangari kod tvornice 'Bosanka',Kostajnica – prostorije Osnovne škole,Miljkovac - Kasarna '4. juli'
Nogometni stadion FK Sloga Doboj,Rukometni stadion Doboj,,,,,,itd.
Hoćeš da ti izbacim imena žrtava??
Kad spominješ Tuzlu onda ustani!
Mene bi bilo sramota da tako lupam gluposti, imam stan pore rukometnog stadiona, kakav logor i bakraci.... Molim te ne pricaj gluposti....
VOJNI zarobljenici(civila nije bilo) su drzani samo na jednoj destinaciji od tih nabrojanih, pa ti sad, posto si tako prepametan napisi mi kojoj...
Navescu ti primjer, selo Dragalovci pored Stanara je cisto hrvatsko selo, niko ih nije dirao(izuzev jednog ubistva jednog covjeka koji se zvao Mato, koga su krajisnici ubili, ne lokalni vojnici), djeca iz tog sela su isla samnom u skolu, naravno bilo je prozivki u skoli, al samo to.... Ti Hrvati su se odselili 1995te godine na insistiranje poglavara katolicke crkve(mislim Vinka Puljica) da bi naselili etnicki cistu teritoriju u hrvatskoj, dok su u Dragalovce dosle srpske izbjeglice iz hrvatske.....
Zato te molim, nemoj meni te forice prosipati, bar sto se tice Dobojske opstine...nisi uopste zanimljiv, a i ispadas pomalo...znas....
aj zivio