Mnogi poklonici biblijskog slova koji se drze sadukejske, materijalisticke misli nece da vide i da priznaju da je i u samoj Bibliji prisutno ucenje da dusa, duhovno telo u coveku, dolazi sa Neba, da je Nebo otadzbina duse (koja je iz Neba pala, sisla, bila upucena,...) u koju se treba preko Hrista Otkupitelja vratiti.
Tako psalmista deklamuje: "Otvori oci moje, da vidim divote Tvoga Zakona! JA SAM DOSLJAK NA ZEMLJI, zapovesti Svoje nemoj od mene skrivati." (119:18-19, v.: 42:2, 61:5 )
Pismosnalac Apolos u 'Poslanici Jevrejima' ukazuje za one koji su hitali u Obecanu zemlju: ".. I priznase da su STRANCI I DOSLJACI NA ZEMLJI. Jer koji tako sta govore pokazuju da traze otadzbinu. /.../ Sad ceznu za boljom, to jest, Nebeskom Otadzbinom." (11:13-14.16 )
A Pavle u 'Poslanici Filipljanima' ukazuje: "Nase Carstvo je, medjutim, NA NEBESIMA odakle i Spasitelja ocekujemo, ..." (3:20 )
Hristov namesnik, apostol Petar, pise hriscanima iz mnogobostva, nedavno obracenim, koji su ziveli u maloazijskim provincijama: "I ako zovete Ocem Onoga koji, ne gledajuci ko je ko, sudi svakome po delu, provodite u strahu VREME VASEGA STRANSTVOVANJA. /.../ Ljubljeni, molim vas kao DOSLJAKE I STRANCE, da se cuvate od telesnih zelja, koje vojuju na dusu." (I, 1:17, v. 2:1 )
Svojim apostolima, i uopste svim Svojim sledbenicima, Hrist Boziji ukazuje: "U Domu Moga Oca /= u Nebeskoj Otadzbini/ ima mnogo stanova; da nije tako zar bih vam rekao; idem da vam pripremim mesto." (Jovan/Apolos, 12:2 )
(Mnogo vise o ovome bice u prilogu 'Kult otadzbine')
888 - Aurora Aurea -
aurora_a@ptt.yu -
aurora_aurea@yahoo.com