banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 02:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jun 2003, 15:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jun 2003, 17:18
PATNJA NEBESKOG OCA ZA IZGUBLJENIM SINOM

Građa i funkcija naše duše je &na sliku i priliku nebeskog Oca&. Cilj funkcioniranja naše duše je blaženstvo,sreća,radost postojanja. Tu Svoju Radost,Blaženstvo,Svoje veliko,beskrajno &JA JESAM& Otac je htio podijeliti sa nama da i mi budemo sudionici te čarobne igre i zabave. Sve to On dijeli sa svojom nebeskom djecom (&Sve Moje je i tvoje sine&) i to želi da podijeli i sa nama zemaljskim dušama,svojom djecom u Padu koja su napustila nebesku stvarnost otišavši od Oca.

U svezi tih svijetu nepoznatih istina Isus je tako simbolično govorio o kraljevstvu nebeskom i izgubljenom sinu koji je napustio svog /nebeskog/ Oca,potrošivši svoju nebesku ušteđevinu (blaženstvo,radost čistog bezgriješnog postojanja) ušavši u potamnjenje duše,u siromaštvo duše koja je u nedostatku &droge& ili Očevog Duha Ljubavi se stisnula,komprimirala se i počela osijećati grčenja i mučninu postojanja sa nizom karmičkih udara /reakcije na grijehe/ uz kratke i blijede svjetlosne radosti života čiji je intenzitet daleko slabiji od nebeskog ,i tako počela osijećati da je zemaljsko postojanje teško i da je blaženstvom siromašna. Duša podsvjesno teži za povratkom u Nebo,Očev Dom kojeg je napustila.

Ta SLUTNJA DUŠE da postoji veće /nebesko/ blaženstvo tjera čovjeka kako na duhovni život tako i na razne čulne &profinjenosti& ali i na vratolomije ili teška ogrešenja u seksu (pederastije i dr.),materijalizmu (krađa tuđe energije),politici (pokretanje strasti i ratova)….sa ciljem da se pojača blaženstvo i &blaženstvo&.

Da li sa dušom pati i naš nebeski Otac? Onaj koji je i funkcionalno kao Sveprožimajući Duh posvud prisutan najbliži je i svakoj duši (&Ne znate li da ste hram Božiji&),On osjeća patnje duše,i kao Otac osjeća tugu što je sin otišao od Njega i što se odrekao baštine Blaženstva i Ljubavi kojom se hranio u Nebu i što pati u nedostatku tih Svetih Snaga. To je potaklo Oca da grijehu najavi borbu i poraz kako bi isti izgubio onaj prkosni žalac razaranja ukusa duše kojem se je nmegativnom dejstvu duša prepustila. Otac je odlučio da svaku dušu nakon pročišćenja od grijeha suoči sa Svjetlom i Ljubavi kojem ona sigurno više neće reći NE,jer kada se duši otvori jednom Nebeska Stvarnost nakon mučnine griješnog i materijalnog postojanja,kada pobijedi grijeh,kada se obuče u bijele haljine slave znati će što je Život a što Mrtvilo. To je Očev Plan,Njegova Zakonita Volja ,Zakon Ljubavi.

Onaj koji se je najpotpunije i najsnažnije uključio u Očev Plan uništenja grijeha, Spasenja i Povratka duša, K R I S T , koji ima Život i kao Duh, kao Kristov Duh u Očevom Duhu, također osjeća patnje svake duše (&Što učinite najmanjem od mojih učinili ste i meni&) i sa čijim je riječima &Svršeno je& angažirana Njegova spasilačka iskra,snaga,&kap krvi& u svaku dušu i sa čijim će Slavnim Dolaskom u Slavi (Duhu) doći kraj opterećujućem griješenju jer će se svaka duša morati zaokupiti sa posljedicama (&Donosim plaću&) svojih prethodnih grijeha,sa &sjajem& svjetiljke /&lude zaručnice&/ svoje duše, i neće moći više niti griješiti (biti će satjerana u &bezdan&,&ognjeno jezero&),učinit će OMEGU,kraj ovom svijetu patnje i sagriješenja zbog kojeg i Nebo osjeća nespokojstvo ,bratsku i očinsku tugu i žudnju za sjedinjenjem u Svjetlu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2003, 10:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Pozdravljam tvoju pojavu na ovom forumu, i koliko vidim u dosta toga se slažemo. Čim budem imao malo više vremena uključiću se na teme koje si pokrenuo ili na njima učestvuješ. Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2003, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Mnogi poklonici biblijskog slova koji se drze sadukejske, materijalisticke misli nece da vide i da priznaju da je i u samoj Bibliji prisutno ucenje da dusa, duhovno telo u coveku, dolazi sa Neba, da je Nebo otadzbina duse (koja je iz Neba pala, sisla, bila upucena,...) u koju se treba preko Hrista Otkupitelja vratiti.

Tako psalmista deklamuje: "Otvori oci moje, da vidim divote Tvoga Zakona! JA SAM DOSLJAK NA ZEMLJI, zapovesti Svoje nemoj od mene skrivati." (119:18-19, v.: 42:2, 61:5 )

Pismosnalac Apolos u 'Poslanici Jevrejima' ukazuje za one koji su hitali u Obecanu zemlju: ".. I priznase da su STRANCI I DOSLJACI NA ZEMLJI. Jer koji tako sta govore pokazuju da traze otadzbinu. /.../ Sad ceznu za boljom, to jest, Nebeskom Otadzbinom." (11:13-14.16 )

A Pavle u 'Poslanici Filipljanima' ukazuje: "Nase Carstvo je, medjutim, NA NEBESIMA odakle i Spasitelja ocekujemo, ..." (3:20 )

Hristov namesnik, apostol Petar, pise hriscanima iz mnogobostva, nedavno obracenim, koji su ziveli u maloazijskim provincijama: "I ako zovete Ocem Onoga koji, ne gledajuci ko je ko, sudi svakome po delu, provodite u strahu VREME VASEGA STRANSTVOVANJA. /.../ Ljubljeni, molim vas kao DOSLJAKE I STRANCE, da se cuvate od telesnih zelja, koje vojuju na dusu." (I, 1:17, v. 2:1 )

Svojim apostolima, i uopste svim Svojim sledbenicima, Hrist Boziji ukazuje: "U Domu Moga Oca /= u Nebeskoj Otadzbini/ ima mnogo stanova; da nije tako zar bih vam rekao; idem da vam pripremim mesto." (Jovan/Apolos, 12:2 )

(Mnogo vise o ovome bice u prilogu 'Kult otadzbine')

888 - Aurora Aurea - aurora_a@ptt.yu - aurora_aurea@yahoo.com

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 21:12 
Početnik
Početnik

aharon je napisao:
Pozdravljam tvoju pojavu na ovom forumu, i koliko vidim u dosta toga se slažemo. Čim budem imao malo više vremena uključiću se na teme koje si pokrenuo ili na njima učestvuješ. Svako dobro.

Patnja...
Aharon,
Hvala na pozdravu! Evo imao sam kvar na monitoru pa se više dana ne javljam na temu koju sam postavio. Ovaj forum je doduše dosta malog broja učesnika i čitatelja,valjda je &mlad&. A ja malo lutam po svijetu interneta pa me evo i ovdje. Još nekoliko mjeseci neću imati baš vremena...no koliko bude..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2003, 21:13 
Početnik
Početnik

Aurora Aurea je napisao:
Mnogi poklonici biblijskog slova koji se drze sadukejske, materijalisticke misli nece da vide i da priznaju da je i u samoj Bibliji prisutno ucenje da dusa, duhovno telo u coveku, dolazi sa Neba, da je Nebo otadzbina duse (koja je iz Neba pala, sisla, bila upucena,...) u koju se treba preko Hrista Otkupitelja vratiti.

Tako psalmista deklamuje: "Otvori oci moje, da vidim divote Tvoga Zakona! JA SAM DOSLJAK NA ZEMLJI, zapovesti Svoje nemoj od mene skrivati." (119:18-19, v.: 42:2, 61:5 )

Pismosnalac Apolos u 'Poslanici Jevrejima' ukazuje za one koji su hitali u Obecanu zemlju: ".. I priznase da su STRANCI I DOSLJACI NA ZEMLJI. Jer koji tako sta govore pokazuju da traze otadzbinu. /.../ Sad ceznu za boljom, to jest, Nebeskom Otadzbinom." (11:13-14.16 )

A Pavle u 'Poslanici Filipljanima' ukazuje: "Nase Carstvo je, medjutim, NA NEBESIMA odakle i Spasitelja ocekujemo, ..." (3:20 )

Hristov namesnik, apostol Petar, pise hriscanima iz mnogobostva, nedavno obracenim, koji su ziveli u maloazijskim provincijama: "I ako zovete Ocem Onoga koji, ne gledajuci ko je ko, sudi svakome po delu, provodite u strahu VREME VASEGA STRANSTVOVANJA. /.../ Ljubljeni, molim vas kao DOSLJAKE I STRANCE, da se cuvate od telesnih zelja, koje vojuju na dusu." (I, 1:17, v. 2:1 )

Svojim apostolima, i uopste svim Svojim sledbenicima, Hrist Boziji ukazuje: "U Domu Moga Oca /= u Nebeskoj Otadzbini/ ima mnogo stanova; da nije tako zar bih vam rekao; idem da vam pripremim mesto." (Jovan/Apolos, 12:2 )

(Mnogo vise o ovome bice u prilogu 'Kult otadzbine')

888 - Aurora Aurea - aurora_a@ptt.yu - aurora_aurea@yahoo.com

Vasa,
Hvala za lijep osvrt.
Da,za većinu &kršćana& to učenje je nešto sasvim novo i čudno.Tko je u materiji potražio i našao &sigurnost& i &boga& teško se lijepi od nje.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]