lavić je napisao:
Talija,svako bira put.
Pravila je dao Bog.
Kako misliš da neko živi posle:,, nekoliko MILENIJUMA,,
Pokaži nam tog čovu od nekoliko 1000 god.a ako je UMRO onda nije živ.
Kod tebe je problem što ti sve bukvalno shvataš, tako radiš i sa svojim vjerovanjem.
Kažu - svaki čovjek dva puta umire, prvi put smrću tijela, a drugi put smrću u sjećanjima drugih.
Šta ti misliš kakva je neko osoba bio kada se spominje sa poštovanjem i stotinama/hiljadama godina kasnije?

Jesi li čuo za Platona? On je vremešniji od prvih Hrišćana.

Da ne nabrajam druge osobe čija djela i danas žive (a i oni kroz svoja djela).
A jedan od strahova o prolaznosti je odlično opjevao i Bregović u jednoj rečenici "po meni se ništa neće zvati", zar ima išta jadnije, ijedna bjednija sudbina?

Citiraj:
Otkud ti znaš rezultate Božije reči....
Pa ne glumim ja propovjednika i ne izmišljam nova pravila nego ti. Ja priznajem da mi nije poznata Božija promisao i zašto je nešto tako kako jeste, niti bih mijenjala čovječanstvo samo zato što meni ne odgovara ili mislim da je pogrešno.
Citiraj:
...htedoh proveriti ko je Talija i više nemam potrebu za tim.
Umjetnost je spoznati samog sebe i uočiti vlastite greške, a ne nagađati ko je neko drugi i donositi sudove (vaditi trunje iz tuđeg oka).
Citiraj:
Zašto si se zgrabila za tuđe porodice?
Hvala Bogu imam jednu ženu i decu baš sam straromodan.
Ne grabim se za tuđe porodice jer Bogu hvala imam svoju.
Da iole razmišljaš o onome o čemu ti pišem shvatio bi da ti pokušavam reći da svako mora da poradi na mikro planu da bi bilo bolje na makro planu. Nije na nama da mijenjamo čovječanstvo nego najosnovniju ćeliju društva a to je porodica.
Ako je neko uspio kao suprug, kao roditelj, ako porodica funkcioniše skladno onda je taj učinio mnogo! A ako je podbacio kao suprug i roditelj onda nema šta kome drugome da kaže i pametuje, nema pravo.
Citiraj:
Imaj mir, nemam potrebu više za ćaskanjem.
Hvala ti, zamorilo me je.