banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 09:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Sve sa sobom nosim
PostPoslato: 16 Maj 2004, 14:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Kliko stvari imate da nikome nikada bas nikada niste rekli?
Razlog?Vjerovatno iz bojazni da taj drugi nece u potpunosti razumjeti to jest shvatiti vas problem,dogadjaj ili sl.Razumjeti nekoga sasvim moglo bi se reci biti on,sto je u principu nemoguce.A ponekad da bismo realno sagledali stvari potrebno je biti posmatrac, sto ponovo dovodi u nezgodnu situaciju jer iz sebe izaci je prilican problem.Naime ta tezina koju nosimo povlaci sa sobom emotivnu traumu,koju pokusavamo da gurnemo u podsvjest,sto je opet nemoguce.To su veoma jake price za onoga koji ih cuva dok za okolinu mogu da budu sasvim obicne,tako reci normalne stvari koje se desavaju.Napominjem da to nisu neke sitne tajne,to je nesto sto cuvate duboko u sebi.Zasto se bojimo iskrenosti?Kakav vam je osjecaj kada se sjetite te tajne?Koliko smo u sustini otvoreni?
:o :-? 8) :oops: :( :lol: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2004, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Biti POTPUNO iskren o tvojim licnim stvarima ,meni znaci povrjedjivat samog sebe, tvoje najvece oruzje sad, postaje necije pravo da te povrjedi , ucjenjuje, i ima u saci..kako kazu bosanci.

Pronadjoh sebe jacom , imajuci distancu od ljudi,, znajuci ih, i istovremeno imajuci njih neznajuci mene. Odakle razlog.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 02:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Па постани чист божји човјек и затвори своје прљаве рупе
Гадни су људи, али гад је и човјек сам
Братство је добро, али треба знати мочи то
:evil: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 13:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mislim da je najveci da kazem "bol"u trenutko otkrivanja to jest povjerenja,a taj kome se povjeris ako sa tim misli da te"drzi u saci"onda on ima puno veci problem.A znam da ti dozivis neopisivo olaksanje.
U svakom slucaju hvala na misljenju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2004, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik

LhfinA

Pokušati ću te shvatiti, jer mislim da sam slično prošao i čini mi se da imate preko 20 g, odprilike, tako sam ja tad imao kad sam bio u takvim okolnostima isto, ali ako se čovjek trudi u dobru i ide – napreduje, a ti si bio sjeme, pa sad rasteš da bi sutra bio raskošno drvo puno plodova, a to nije lako u svim iskušenjima i samo na kraju je –Bog taj koji pomaže.
Preporučujem ti da se družiš na duhovnosti i religija forumu, ali ne sa puno priče, u tvoje doba , mislim na doba duha, što ne znači da ti u nekim a ja u drugim stvarima nismo otišli više ili manje,...želim reči u tvoje doba ja sam proveo šuteći i slušajuči duže vrijeme, pa možda i tebi treba malo otvarati usta i tako učiti, ...a i smeta me kad ista priča na forumima se ponavlja , ma šta da slušaš mene? Slušaj sebe ali samo u istini!

Čovjek zrelosti ne boji se i on zna i vladati drugim i zna reči i zna šta če drugi reći, i ne boji se, no samo uzda u Boga.
Tačno je da drugi možda usljed nezrelosti te neće shvatiti, ali ti treba sveobuhvatno da shvataš u sržstvari, a za to savjetujem kao ptica da klizneš od ptičara u visine i brda na čistine, jer tu čovjek očišćava se i uzima zalet

A ovo zadnje što si odgovorio, mislim da te u potpunosti razumijem, ti češ te ljude morati napustiti da bi sebe preispitao i utvrdio i očvrsnuo, nisu oni krivi što đavo nosa ih kao i mnoge ljude,
Trebaš znati šta reči, ti izdaješ sebe a ne taj kom kažeš, ali da si pun i zreo svaka tvoja riječ bi bila čvrsta, ovako je nečvrsta, a izvor riječi je Bog i on utvrđuje,...kako kaže početak biblije,....u početku bijaše riječ i u njoj sve,....nemoj da te nervira ovo religiozno i mene je i svakoga nervira, ali ti kažem da to negoduje prljavština u nama na čistoću.

Bog te već počeo pripremati, druži se sa svojim anđelima, kad misliš – to ti je to

Koliko ko god prijatelj, toliki i neprijatelj, ali opet sve ovisi od toga kakav si ti čovjek.

A polna sfera je jako bitna. A bog to prezire. Čitaj jevanđelje kad ti bude najteže.
Bez ljutnje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2004, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nemam razloga da se ljutim tako da ne brines :wink: i ne nervira me religiozno.U principu te razumijem i nemam nista protiv tvojih savjeta samo da otkrijem put do visine :P ,jedino ako mozes da mi pojasnis zadnje"polna sfera je jako bitna.A bog to prezire."STA???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2004, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pa najbolje da svako za sebe to zna i sazna, da ne drzim nikom ja fenjer, kad je svako sam sebi fenjer, ...eto na religiji imas ljudi su o tom i pisali, na primjer tamo sam citao, da (a i sam znam) da jedna od najjacih energija ako ne i najjaca u covjeka je polna, ako se covjek uydryava od nje – on tad duhovno i u svim drugim pogledima napreduje,...ode li polnom energijom gdje nije moralno on stradava, i Bog to automatski vidio tko ili ne kaznjava. – Ovo govorim sta sam tamo citao, da ne ispadne da ja pricam, mada meni je ovo i bez njih jasno.

Medjutim djavo jako dobro zna koliko je covjek slab i nemisaon u moralu, i uvijek i najace i najcesce ga napada gdje je covjek najslabiji – a to je sex, ili polna sfera, koja je ljudska slabost.

Bog je propisao kako treba covjek živjeti – koliko žena i kojim moralom i šta je dobro, međutim čovjek odluta.
Ćesto puta čovjek ka samom sebi nije iskren, npr gleda za tuđom ženom ili pak ide za njom da je i dotakne, a kad se to na primjer čini njegovoj ženi biva osjetljiv,....to su ljudske slabosti koje su i ključ i baza koju treba razrješiti svak sebi i odatle krenuti nadograđivati se u pozitivnom smislu, što nije lako , ali je jedino dobro. Naprotiv lake stvari kao potražnja više seksualnih partnera su lake u suštini, ali gorke potom za dušu, ukoliko čovjek uopšte to može osjetiti. Neko uživa u jednom, a drugom to je patnja. ...itd,

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2004, 18:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mozda si me prosto pogresno shvatio,i ne mislim samo da ljudi kriju svoje greske u sebi i poroke,vec i bol nanesenu od drugog,probleme koji su im nemetnuti i mnoge dogadjaje gdje nisu oni glavni uzrok problema.Mozda je malo koplikovano,naveo bih neke primjere ali ukazano mi je povjerenje pa...Ipak hvala na odgovoru

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 09:44 
Pripravnik
Pripravnik

Zavisno od zrelosti covjeka mislim da je obnavljajuce I osvjezavajuce I primjerno pokazati drugima svoje poroke, ali tko to cini? – ima vrijeme I za to ako je potreba.
Bol nanesenu od drugog mislim da nekad je dobro pretrpiti, ali ima problem sto nas to stalno grize te je potrebno se toga osloboditi, ali bitno je odabrati pravi momenat za reakciju na zlo I pravilno treba znati postupiti, a za to covjek treba dusevnog predznanja.
Bezbroj problema je od drugih I nikad ne odgovaraju, a mi uvijek odgovaramo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]