zipo je napisao:
Sve se može uraditi, ali kad se radi preko neke stvari nije to to. Često ću radije sam preuzeti i završiti posao ako je moguće, nego uvjeravati i kritikovati nekoga mada ni to nije rješenje.
Ovo definitivno... Banalan primjer... Drug i ja odlucili napraviti skriptu, pa da sebi olaksamo ucenje... Krenuli raditi, ali je drug sve to shvatio neozbiljno, takoreci nije bio zainteresovan... Njegov dio ni na sta nije licio... Na kraju sam skoro sve sam odradio, jer mi je draze da na nesto lici, nego da njega smaram kad vec vidim da nije zainteresovan... Doduse, moguce da je on samo neozbiljan, pa kad radi nesto, ne radi kako treba... Ali u svakom slucaju, radije cu sam, nego da mi "odmogne" svojim radom...
A kada gledamo drugi aspekt (interesovanje za sportom i sl kod djece), smatram da roditelji ne treba da tjeraju djecu na nesto sto djeca ne zele... Od milion razlicitih stvari, jednostavno je nemoguce da dijete nema interesovanje ni za sta od toga, samo treba naci pravu zanimaciju... A ako roditelj primjeti da dijete ima bar malo interesovanja za nesto, onda treba malo nagovarati, pogotovo ako dijete ima smisla za nesto...