banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Feb 2008, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
da li ste se ikada nasli u situaciji kada ste se posle dugogodisnjeg druzenja (intenzivnog ili ne) sa svojim prijateljem, zaljubili u njega ili on u vas?
da li je moguce da muskarac i zena imaju iskljucivo prijateljski odnos?
da li je moguce da posle raskida, muskarac i zena zaista mogu da ostanu dobri prijatelji?

to su samo neka pitanja o kojima bih volela da cujem komentare!

pozzz.... :)

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 23:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
1. Da,danas imamo i dijete :D
2. Da.
3. Ne, ili jedva da su im male sanse. :)
:hello2:

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2008, 23:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
veverushka je napisao:
da li ste se ikada nasli u situaciji kada ste se posle dugogodisnjeg druzenja (intenzivnog ili ne) sa svojim prijateljem, zaljubili u njega ili on u vas?
da li je moguce da posle raskida, muskarac i zena zaista mogu da ostanu dobri prijatelji?

1.jesam. on se zaljubio ili mi je barem to objelodanio. otad je prijateljstvo nestalo.

2. jeste ( valjda), mada se tu uvijek prožimaju one neke tanane niti satkane od hormona.. to prvenstveno mislim na prijatelja, a ne,recimo, kolegu sa posla. ipak su ova dva konteksta potpuno različita.. barem meni

3. Dobri prijatelji? Zavisi od okolnosti pod kojima se raskid desio. Meni ako je neko uradio nešto totalno neodgovorno i neljudski, što će mi on kao prijatelj.. bljak

:confused3:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mala mama je napisao:
1. Da
2. Da.
3. Ne, ili jedva da su im male sanse. :)
:hello2:

Slazem se sa ovim.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hesse kaže "Svakom početku, svojstvena je čarolija", ako se druže dugo vremena, dio čarolije utone u prijateljstvo. Možda dođe i ono "gledam te, nekim drugim očima..." od Galije, ali zar mogućnost za tako nešto nije postojala već na samom početku i bila stišavana zarad prijateljstva ili nečeg drugog :oops: ? Ako su oboje dugo single, šanse da postanu dvoje su mnogo veće.

Kažu da mogu biti frendovi ako nema seksualne privlačnosti. To se ne naglašava jer vrijeđa ego.

Što se tiče prijateljstva poslije raskida:
"Prišao si im blizu, ali si ipak prošao pored njih. To ti nikad neće oprostiti"
F.W.Nietzsche

Amin :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Reče Niče koji je bio zaljubljen u svoju sestru. Veoma relevantna ličnost. :D

Što se tiče fizičke privlačnosti, moje iskustvo kaže da to nije nešto što se može izgraditi, ili stvoriti. Toga ili ima ili nema.. nema tu 'vremenom će se stvoriti' itd.. barem kod mene nikad nije bilo...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
1. da i kratko je trajalo i nekako je nedostajalo to "nesto"... ne znam
2. mogu
3. da, moguce je. meni se desilo bas sa momkom iz odgovora br 1. to mi je najbolji prijatelj ;)
a i sa dvojicom "bitnijih momaka" u mom zivotu i dan danas imam totalno ok odnos, mogu reci i prijateljski jer su to ljudi na koje mogu racunati.. da nisu takvi ne bih ni bila sa njima u proslosti...

;)

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 18:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja s momcima na koje mogu računati ne raskidam. :cat:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
veverushka je napisao:

1. Ne.
2. Da, naravno. Imam baš dosta muških prijatelja.
3. Nažalost, ni sa jednim nisam ostala prijateljica, jednostavno, okolnosti su bile takve... A što se mene tiče, ja mogu ostat prijatelj s bivšim... Al nisam se još našla u situaciji da poslije raskida ostanem zaljubljena. :-? Al što se mene tiče, ako ti je s nekim u vezi bilo dobro, zašto bi ga morao zauvijek izgubiti ako raskinete?! Pa i u vezi si prijatelj te osobe, nije valjda da je samo seksualna privlačnost u pitanju...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
2. Naravno da mogu. Živ primjer sam.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2008, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
drago mi je da ste odgovorili na ovu temu i da ce se diskusija voditi i dalje!

postavila sam ovu temu iz razloga sto sam bila u situacijama koje su se ogledale pozitivno, ali i negativno u mom zivotu sa muskarcima, prijateljima, a i u vezi. sto se tice prijateljstva, desilo mi se da sam se nasla u situaciji da se moj najbolji prijatelj "malo" zatreskao u mene. to mi je smetalo iz razloga sto mi takva vrsta paznje nije trebala sa njegove strane i bilo mi je veoma neprijatno. hvala bogu pa se znamo mnogo vremena, tako da nista nije moralo direktno da se kaze. i mislim da je to u stvari ocuvalo nase neraskidivo (nadam se) prijateljstvo. jer, ipak, kada se neke stvari izgovore a nisu pogodne bar za jednu stranu mnoge prepreke se grade i protiv toga se tesko boriti. ipak, mislim da je glavni problem, taj sto ga u dusu znam(kako se kaze), tako da nema stvari koja me moze iznenaditi i zaintrigirati. i nekako mi je to kao da se muvam sa rodjenim bratom! verovatno preterujem u ovakvom kontanju, ali sta cu, kada mi je zaista kao brat!!!
isto tako sam se nasla u situaciji da sam bila dugo u vezi sa deckom koji je bio zaista dobar kao osoba i bio mi je podrska u nekim trenucima, dok nije poceo da se oseca inferiornim. ipak, dosta sam uspesnija u svakom smislu od njega, osim u ispijanju alkohola, rekla bih! i na kraju nase price, desile su se neke jako ruzne stvrai da se zaista covek zapita sta je lose ucinio da mu se tako vraca. ili sam jednostavno losa u procenjivanju ljudi. sad je to daleko iza mene, i mogu da kazem jednu stvar: zena ako je uspesnija od muskarca, pogotovo ako imaju porodicu, odnosi se i te kako zatezu i na kraju cak postaju i neprijatelji, umesto jedno drugom da budu podrska. interesuju me vasi komentari vezani za ovu tezu. ovo ne govorim samo iz svog primera, negom i iz primera nekoliko ljudi meni bliskih, tako da ne govorim napamet!

inace, svaka cast za prijateljsto koje se pretvorilo u brak, sa prinovama!!! :) srecno i cestitam!

pozzz....

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:
i mogu da kazem jednu stvar: zena ako je uspesnija od muskarca, pogotovo ako imaju porodicu, odnosi se i te kako zatezu i na kraju cak postaju i neprijatelji, umesto jedno drugom da budu podrska. interesuju me vasi komentari vezani za ovu tezu. ovo ne govorim samo iz svog primera, negom i iz primera nekoliko ljudi meni bliskih, tako da ne govorim napamet!

Da. Upravo tako. Prema evoluciji, muskarac je donosio hranu i materijalne stvari da odrzava porodicu. Ako ne vjerujete u evoluciju prema bibliji takodje znamo da je uloga muskarca u porodici presudna u materijalnom smislu, pa i u smislu uspjesnosti. Ako je zena uspjesnija muskarac gubi svoj prirodni identitet i nastaje zbrka u prirodi. I veza ili brak pucaju.
Ako malo pogledate okolo, vidjecete da dobre zene vise padaju na muskarce koji su uspjesniji, dok su za muskarce uglavnom odbojne zene koje su uspjesnije od njih. Cak i ako se povezu, narusavanjem ove prirodne ravnoteze dolazi do pucanja tih veza jer muskarac nije stvoren da bude podredjen.
Dobar primjer su muskarci koji su se ozenili i otisli da zive kod zeninih roditelja. Takvi brakovi gotovo redovno pucaju ili dolazi do iseljenja. Ali i muskarac se osjeca ponizeno ako je zena uspjesnija od njega. Ne znam zasto, ali prirodno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

veverushka je napisao:

i mogu da kazem jednu stvar: zena ako je uspesnija od muskarca, pogotovo ako imaju porodicu, odnosi se i te kako zatezu i na kraju cak postaju i neprijatelji, umesto jedno drugom da budu podrska. interesuju me vasi komentari vezani za ovu tezu. ovo ne govorim samo iz svog primera, negom i iz primera nekoliko ljudi meni bliskih, tako da ne govorim napamet!

....

Muškarac koji je siguran u sebe i voli svoju ženu može samo uživati u njenim uspjesima, jer su to indirektno i njegovi uspjesi ( i obrnuto, žena prema muškarcu). Bilo kakva drugačija reakcija i jedne i druge strane u ovom pogledu je odraz manjka ljubavi, samopoštovanja, zrelosti i spremnosti i odlučnosti za ZAJEDNICU. Nije fazon u tome da se vi jedno s drugim borite za nadmoć i ko će biti uspješniji, već u tome da se vi kao TIM borite u uspješnosti protiv ostatka svijeta ( uslovno rečeno, ali shvatićete poruku). I to nema veze s spolom ( muško-žensko), već koliko su se složili ( na mentalnom nivou kompatibilnosti) da rade kao tim. Odluka donesena svjesno i na mentalnom nivou nema spol.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 17:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
ja s momcima na koje mogu računati ne raskidam. :cat:

po toj logici sam trebala ostati do kraja zivota s prvim na koga sam mogla racunati?? :o :o :o :-?
a isto izvodim/o zakljucak da ti jos nikad nisi naisla na nekoga na koga mozes racunati? ili si udata za tog i takvog? onda sam ja pogresno skontal neke stvari :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dok sam mogla računati na njih bila sam u vezi.. kad više ne mogu računati, onda raskidam. šta se tu ima puno shvatiti? pa nije valjda ovo što sam rekla kvantna fizika?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
veverushka je napisao:

1.pa svima se maanje vise desilo slicno..ali to je vise iz teen perioda
".Da...bar u mom primjeru...imam par jako dobrih prijatelja koje obozavam kao bracu koju sam oduvjek zeljeela da ima..I tako imam jednog najDOBRIJEG :D ..kada smo dosli u Bg zivjeli smo god dana zajedno dok on nije odustao od fxa...Dakle sve zavisi od osoba...,toliko smo imali smo nebrojeno prilika da se razviju varnice ali nikada ni jedno od nas 2 nije pomislio ista slicno...DontKnow..ali meni prijatelj je totalnu drugaciji kalup od frajera..imam jasnu granicu...Ako se nekome jave varnice to je uglavnom iz dosade ili usamljenosti.. 8) ..o5 kazem to je moj slucaj... :)

3.hmm zasto da ne ...zavisi zbog cega je doslo do raskida...i koliko je ko spreman da oprosti.. :D ...samo takvo prijateljstvo‚ nije pravo ono...uvijek vuce trenutke iz veze i ostaje vaganje ko kome vise posvecuje paznje i sl...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2008, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
dok sam mogla računati na njih bila sam u vezi.. kad više ne mogu računati, onda raskidam. šta se tu ima puno shvatiti? pa nije valjda ovo što sam rekla kvantna fizika?

aha :roll:
to sto ja licno npr ne mogu tj ne zelim vise da budem s tim i tim momkom ili sto on ne moze tj ne zeli vise da bude u vezi sa mnom (iz milion drugih razloga koji cine vezu recimo) uopste ne mijenja to da li je on sam od sebe takav tip da se na njega moze racunati ili ne!
ovo je nuklearna fizika :angry4:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 00:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
..DontKnow..ali meni prijatelj je totalnu drugaciji kalup od frajera..imam jasnu granicu...

Negdje sam procitao kad se muskarac ponasa dobro prema zenskoj onda postaju prijatelji, a kad se ponasa kao "frajer" onda postaju ljubavnici. :lol: Da li je istina, ne znam, ali tako kazu oni koji su to proucavali :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 08:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
vim je napisao:
Negdje sam procitao kad se muskarac ponasa dobro prema zenskoj onda postaju prijatelji, a kad se ponasa kao "frajer" onda postaju ljubavnici.

A kako se to "frajer" ponasa, da kod zena proradi hemija, ova organska? :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2008, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
mala mama je napisao:
vim je napisao:
Negdje sam procitao kad se muskarac ponasa dobro prema zenskoj onda postaju prijatelji, a kad se ponasa kao "frajer" onda postaju ljubavnici.

A kako se to "frajer" ponasa, da kod zena proradi hemija, ova organska? :lol:

Ima istine..Vim....ima...... :iconbiggrin:
Pa teorija feromona mejbi (u startu iskljucuje prijateljstvo) plus malo galantnostii,sarma i smekerizma..lol..i tako... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]