banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 03:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2007, 16:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da cujemo...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 07 Okt 2007, 17:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
a? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 17:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Uzmete osobu ispred, ili neku drugu... Stvorite neku sliku o toj osobi u stvarnosti... Ko je? Sta je? Cime se bavi? Kako izgleda? Kako razmislja? ITD.

Zatim to napisete i onda kazete sta bi dali za to. Ne bukvalno, naravno.

Pozeljno je da doticnu osobu/osobe ne poznajte licno ni iz vidjenja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 18:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Malo si mi konfuzan, ne mislim da si takav u stvarnosti, ali nije mi baš jasan cilj teme.

Hoću da kažem... Većina ljudi ne bi htjela da se mijenja ni sa nekim koga dobro poznaju, a kamoli sa 'zamišljenim' likovima sa neta...
Ako i poželim da promjenim nešto na sebi ili oko sebe skontam da mi teškoće izazvane tim samo razvijaju neke druge sposobnosti tako da...
Super mi je u ovoj koži...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
The_new_Statesman je napisao:
Uzmete osobu ispred, ili neku drugu... Stvorite neku sliku o toj osobi u stvarnosti... Ko je? Sta je? Cime se bavi? Kako izgleda? Kako razmislja? ITD.

Zatim to napisete i onda kazete sta bi dali za to. Ne bukvalno, naravno.

Pozeljno je da doticnu osobu/osobe ne poznajte licno ni iz vidjenja...

Osoba je žena, 27 godina, bavi se humanitarnim radom.. njena misija je da da putuje po svijetu, nalazi bogate fancy, classy, gospođe... zatim ih onesvijesti tako što ih zvekne šipkom po glavi, skine sa njih skupe dragulje, dijamante, krzno.... sve što sakupi nastoji da proda po što većim cijenama na aukcijama i slično.. potom sav novac koji dobije nosi u Afriku i hrani i oblači gladne i bose..

Za napomenuti je još i da je žena u dobroj fizičkoj formi jer se puno kreće obavljajući ovaj zadatak i to radi cijeli život i namjerava da do kraja života to radi. Inače voli život, provod, nauku i umjetnost, surfing na vodi..

:fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
upravo sam sad pisao u temi covjek i drustvo kako ljudi uvijek misle da je bolje drugome i da bi bio sretniji da je na necijem drugom mjestu. Prenosim to u cijelosti:

"Dobro kaze black hand. Uglavnom se cijeni i zeli nesto sto se nema ili nije dostupno. Ljudska priroda je takva da kad nesto ima to ne cijeni, bar vecina ljudi. Zasto npr. bolesni cijene zdravlje, a zdravi ne, zasto bi afrikanci bili sretni da su u bosni da imaju sta jesti, a bosanci nisu, zasto bi bosanci bili sretni da su u americi a amerikanci nisu, zasto britney spears pada u depresiju i ide na psihicko lijecenje, a siromasna afganistanka ne itd. itd. Jedna od najvecih tajni je ljudski um. Mnogo stvari, iako ne sve, se mijenjaju pogledom na te stvari. Ali to vec spada u psihologiju. Ali zbog psihologije se desavaju sve ove stvari, zar ne?"

Tako i ovo svi bi htjeli da su na mjestu onog drugoga najcesce, misleci da je njemu bolje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
XIX century je napisao:
Osoba je žena, 27 godina, bavi se humanitarnim radom.. njena misija je da da putuje po svijetu, nalazi bogate fancy, classy, gospođe... zatim ih onesvijesti tako što ih zvekne šipkom po glavi, skine sa njih skupe dragulje, dijamante, krzno.... sve što sakupi nastoji da proda po što većim cijenama na aukcijama i slično.. potom sav novac koji dobije nosi u Afriku i hrani i oblači gladne i bose..

Za napomenuti je još i da je žena u dobroj fizičkoj formi jer se puno kreće obavljajući ovaj zadatak i to radi cijeli život i namjerava da do kraja života to radi. Inače voli život, provod, nauku i umjetnost, surfing na vodi..

Mislim da to nije u redu. Kada bi svi otimali od bogatijih i davali siromasnijima u svijetu bi nastao mnogo veci haos nego sad. I kada bi svako stvarao pravdu onako kako se njemu svidja. Cudi me da je uspjela da je niko do sad ne uhvati, jer ona je u stvari lopov, a lopovi uglavnom budu uhvaceni. Zasto je lopov? Zato sto bi svako mogao reci, ja sam siromasniji i otecu bogatijem, kao sto ona otima bogatijima da da siromasnima(ali usput se i sama provodi). Mislim da je sistem dobar ali nije posten. A ako se smatramo bolji od nekoga u ovom slucaju od bogatasa onda ne smijemo ciniti gadosti kao oni. To bi bilo isto kao kad bi jedna zemlja napala drugu zato sto je siromasnija a ova druga bogatija, sto smo u istoriji vidjeli kako se uvijek zavrsi. Uglavnom stradanjem i jednih i drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 19:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hmmm, konfuzan sam sa namjerom... Idemo dalje...

Peru zamisljam, po mentalitetu slicnom onom Peri Zderi iz Popaja, ali fizicki kost i koza. Odluke donosi na precac i hvata na buku. Slobodan.

Zasto tako, nemam pojma?

Kod devetneske je boj izmedju Rima i revolucionarne romantike iz 19. vijeka. Znamo kako joj carape izgledaju a ti da noge redovno pere. Reci cemo da je uredna ali da joj ponekad kosmar u glavi. Slobodna.

Zasto tako, nemam pojma?

Vim, on je temeljan tip, zna sta prica, ako je toku. Ako nije onda cuti i ceka svoju priliku. Stalozen, svezan.

Sa kim bi se mjenjao. Sa Perom popodne, sa XIX od 08-10 ujutro, vim je ok tip i vjerovatno bi dobro dosao kao neka vrsta sveprisutne savjesti :D

I to sve samo jedan dan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 19:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Pero_Bombas je napisao:
Ako i poželim da promjenim nešto na sebi ili oko sebe skontam da mi teškoće izazvane tim samo razvijaju neke druge sposobnosti...

Isto mislim.
Mali dodatak, ali bitan,... i u sebi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Do sada nema ocekivanih rezultata. Zadrzavate se na povrsini...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vim je napisao:
XIX century je napisao:

siromasnijima u svijetu bi nastao mnogo veci haos nego sad. I kada bi svako stvarao pravdu onako kako se njemu svidja. Cudi me da je uspjela da je niko do sad ne uhvati, jer ona je u stvari lopov, a lopovi uglavnom budu uhvaceni. Zasto je lopov? Zato sto bi svako mogao reci, ja sam siromasniji i otecu bogatijem, kao sto ona otima bogatijima da da siromasnima(ali usput se i sama provodi). Mislim da je sistem dobar ali nije posten. A ako se smatramo bolji od nekoga u ovom slucaju od bogatasa onda ne smijemo ciniti gadosti kao oni. To bi bilo isto kao kad bi jedna zemlja napala drugu zato sto je siromasnija a ova druga bogatija, sto smo u istoriji vidjeli kako se uvijek zavrsi. Uglavnom stradanjem i jednih i drugih.

vim lol dobar si retoričar, jes advokat?

pa nisam slučajno izabrala baš tu vrstu transfera bogatstva... prosto što mislim da je jedan obrok dnevno i lijekovi važniji od kiča koje te gospođe nose, a vrijedi milione............. zašto nisam izabrala recimo obijanje umjetničkih galerija, luksuznih kuća, auta.. ( možda što smatram da ove stvari vrijede novaca ).. ove je upravo bila auto-psihoanaliza.. mislim da tu ima nečega.. uvijek sam to izjednačavanje bogatstva zamišljala na taj način.. kad vidim neku babu kako gleda u neki kamenčić virijedan milione i bilione, povraća mi se.. od pozera mi se povraća

eto.. a što se tiče statesmena, a što bi se sa mnom mijenjao od 8-10 ujutru.. pa ja ujutru obično imam gasove :lol: jer se stomak tokom noći opusti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kako ja zamišljam stejtsmena( atribute ću redati po dominantnosti, prvi najdominantniji):

ambiciozan
organizovan
diplomatičan
stabilan
trezven
voli adrenalin, al ne po svaku cijenu
voli žene, erotoman

:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jos uvijek nista od rezultata, cak je prica otisla u potpuno pogresnim pravcima.

Naime sve je jos jako povrsno, spoljasnost. A to mi nije bas prioritet.

Ajde da olaksam, ostavite sebe... Gledajte svijet tudjim ocima, analizirajte okolinu tudjim mozgom...

Da krenemo od vima: XIX je napisla neku materijalnu tezu zasnovanu na slabasnim staklenim nogicama. I kao takvu tesko sprovodivu. Evo kako, sta kad bakutaneri prestan u javnosti nositi skupe ogrlice? I uostalom ko bi te ukradane ogrlice vise kupovao, ko bi ih placao ako ne drugi bogatasi?

Dakle, da ne idem dalje, njena prica je prilicno tanka iz prakticnih razloga, a moral je ionako promjenljiva kategorija.

To je vimu bilo lako rascistiti, ali mu nije bilo lako pogledati svijet njenim ocima, njenim shvatanjima i ipak pokusati naci dobro opravdanje za takvo razmisljanje. Ne, njemu je ugodno sjediti u osvijetljenoj sobi i kuckati ono sto je sigurno, vidjet ce kako ce situacija poslije razvijati ali takticki racuna na to da ce XIX djetinjasto braniti svoju ,,romanticno-razbojnicku,, tezu.

E ovo racuna je djelic onoga sto me zanima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

upravo razmišljam da li je gledati svijet tuđim očima šizofrenija ili empatija? :lol: :lol:

ne možeš gledati svijet tuđim očima jer nisi u njihovoj koži... stejstmen je utopista.. ili smo mu pkusni kunići pa ovde radi neku analizu ili statistiku ličnosti.. kako god.. malo mi je konfuzan.. i dalje nije jasno odredio zadatke, ciljeve i pravila ove igre.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Necu ih ni odrediti, sama kazes da je to sizofreno, tako da...

Ne gledam vijet tudjim ocima da bi to bilo utopija. Svi mi to povremeno radimo i na osnovu takvih pogleda planiramo neke svoje poteze.

Recimo, tebi se dopada neki decko i naravno da ces pokusati malo sagledati sebe iz njegovog ugla u pokusaju da mu privuces paznju ;) Jel to utopija?

Ne bih rekao.

Jel utopija kad razmisljas o tome sta tvoj sef/ica misli i vidi kod tebe?

To su tek mali primjeri. Veci je npr.

Sta taj momak vidi u kafani punoj djevojaka? Ili sta sef/ica razmislja dok prica sa tobom. A sefuje sa npr. 50 ljudi? Gdje si ti u toj prici? Gdje su ostali? A gdje je osoba koja sefuje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Okt 2007, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

aha OK.. kužim ja tebe. .to navija na teorije empatije.. ali, ja mislim i kad se uživljavamo u tuđe poglede mi i dalje tu sliku oblikujemo subjektivno lol .. prema tome- opet naša slika.. ona nije i ne može biti doslovni prepis onoga što ta druga osoba doista misli, osjeća, doživljava

svaka je misao subjektivna, jer dolazi od subjekta

po ovome je utopistički pokušavati prodrijeti u tuđe misli..

ja sam, kroz iskustvo, sto put mislila da dečko o meni misli jedno, a ono bilo nešto sasvim deseto, pa onda se okrene na četrnesto.. i tako u nedogled.. ugl, uvijek pogrešno.. na momente se podudare svijetovi, al to su samo trenuci, neuhvatljivi i prozračni kao lirska poezija.

a šizofreno može biti, jer obično šizike imaju tripove u glavi " znam zašto me baš tako gledaš" " znam šta sada misliš" itd itd.. hum.. ne, ne čitam misli i ne vjerujem u tarot i kristalnu kuglu :drinking:

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Svi mi imamo svoje probleme i nikome nije zivot savrsen. Bitno je samo imati optimizma i gledati vedriju stranu.
Mislim da je najvaznije za lijep zivot:
1. ljubav (da imate nekoga koga volite i ko voli vas, ko vam je podrska u svemu)
2. zdravlje (jer, cemu sve bez zdravlja?)
3. volja (ako imate volju, imate optimizam, imate ambiciju i uspijecete).

I ako to imate, cemu se mijenjati?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 03:56 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ne bi dao nista za tu zamisljenu doticnu osobo kojoj iz mog ugla gledanja sve ide dobro u zivotu. smatram da kad bi zudio da imam ono sto drugi imaju izgubio bi sebe i svoj identitet. mnogi klinci zamisljaju sebe da su oni kate mos, ili ajd neki poznati iz tog svijeta. misli da je ovima dobro. sipak. ne zelim tudji zivot i nikad nisam gledao da budem i da imam kao neko drugi. jer tad ne bi imao ovo sto licno imam sad. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 18 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]