Citiraj:
Odlike savremenog malograđanina.......kako izgleda tipičan prototip, u životu i na forumu? Da li su pojave poput snobizma ili malograđanstva primjerene manjim ili razvijenijim sredinama? Nalazite li sebe u ovoj definiciji ili možda poznajete kog takvog?
Šta definicija? Koja definicija? U čemu da se nađemo?
Snob onaj koji se slijepo povodi za modom i običajima i manirima tzv. "višeg svijeta", onaj koji hoće da izigrava gospodina a nema za to ni smisla ni sredstava, "pokondirena tikva", uobražen čovjek, fićfirić...
Ne znam kako drugi, ali ja sigurno nemam sredstava da glumim nekog pripadnika "visokog društva" što me čini potencijalnim snobom. Nisam jedini, nas je mnogo. Mislim snobova, što realizovanih, što još u fazi mlade nade.
Snob će, ne znam, da kupi mobilni telefon na otplatu, kredit, pozajmicu... sad nešto kontam, banke nam dođu kao proizvođači snobova (nije im osnovna djelatnost, to im dođe kao nusproizvod zelenaštva).
Snob će da dadne više od polovine svoje plate da kupi neku džidža-bidžu koja mu nije neophodna.
Mi jesmo snobovsko društvo.
Još ništa nisam kupio na kredit, ali to je samo zato što mi niko kredit ne bi ni dao. Ja sam mlada nada naše snobovštine.
Na kraju, snob će da upire prstom u druge snobove. Mislim da bi osoba sa nešto stila znala preći preko takvih pojava elegantnije, svakako ne sa uperenim prstom i samozadovoljnim kezom.