Micelijus je napisao:
Још давно сам чуо за приче о томе да се у позадину филмова и телевизијског програма монтирају слике са одређеним кратким и језгровитим сугестивним порукама, сличним као што су "афирмације", тј. сугестивне изјаве, које се примјењују код аутосугестије и хипнозе. Те слике се монтирају тако да се порука на екрану прикаже само један мали дјелић секунде, и то таман толико да је човјекова свијест не може регистровати, али која се веома лијепо смјести у подсвијест, и то поготово што се приказује више пута у току трајања филма, у одређеним временским интервалима, тако да се та информација у подсвијести "подебља" и "потврди" више пута у току пројекције, да би касније полако испливавала из подсвијести и утицала на нашу свијест, а самим тим и на наше одлуке, понашање и дјеловање.
Чак сам чуо и за могућност монтирања цијелог видео садржаја "иза" "главног" садражаја који у ствари служи само као маска. То би конкретно значило да док ви гледате неки филм, или док уживате у омиљеној тв сапуници, у исто вријеме гледате кратки пропагандни филм о нпр. томе како су Срби, Ирачани, Руси, Кинези..., или неки десети, дивљаци, и како их све треба истријебити, тако да, кад "истребљење" почне, људи не само да неће мислити како то није у реду, него ће то и подржавати и уживати у томе.
Тај кратки филм се понавља много пута у току трајања програма који пратите, наравно, да би се што је боље и дубље урезао у вашу подсвијест и да би одатле касније могао што ефектније утицати на вашу свијест, а монтиран је тако да је "транспарентан" тј. невидљив за нашу свијест, док га наша подсвијест опажа.
Баш ме интересује шта људи који се добро разумију у техничке ствари око монтаже и сл. мисле о овоме. Да ли је са данашњом техником могуће извести овако нешто?
Што се мене тиче, питање није да ли се може, већ је питање само колико су ту и такву технику "усавршили", тј. колико је та техника "узнапредовала"...
...dobro si cuo ...ali to sada rade modernije i suptilnije ...