banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Okt 2005, 23:53 
DELETED

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2005, 12:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Micelijus je napisao:
Шта мислите, да ли су, и ако јесу, односи међу људима данас, у главном неискрени, баш због навике да манипулишемо једни другима и да нама буде манипулисано и да ли због тога људи који немају потребу за манипулацијом и који не желе да буду манипулисани, штрче из друшвта као чудаци којих се треба клонити, јер говоре неке ствари које нама нису угодне, које нам нико „нормалан“ не би рекао, баш због тога што се зна како ћемо реаговари...

Ono podvuceno je, cini mi se, srz problema.
Ljudi danas uglavnom gledaju sopstveni interes u tom ratu uopste ne gledaju na druge, osim na sebe. To je strasno! Neke osnbovne ljudske vrijednosti su se izgubile, pa je, samim tim, danas manipulacija normalna pojava medju ljudima i drustvu.

"Hoces li da postanes poznata?"
"Hocu!"
"Onda dozvoli da te povalim iza klavira...", samo je jedan od nacina na koji ljudi manipulisu drugim ljudima.

Stvar je jasna - ljudi manipulacijom zele moc i sve sto uz moc ide. A cilj, poznato nam je, opravdava sredstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 20:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nego šta! Pogledajte samo reklame. Mi smo navikli da nam lažu. Cijeli svijet igra tu igru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 23:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 00:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Not now, John! je napisao:
Nego šta! Pogledajte samo reklame. Mi smo navikli da nam lažu. Cijeli svijet igra tu igru.
Слажем се да смо навикли, али да ли мислиш да би било добро да се мало одвикнемо, или да се макар покушамо одвикнути? Да ли то значи да ако је цијели свијет болестан и ми треба да будемо болесни само да би били као и остали и да би нас остали могли називати "нормалнима"?

Mislim da se u mnogim stvarima radi o opstanku (ekonomskom, što se tiče reklama), tako da mali moraju da igraju igru velikih da bi opstali.
Što se tiče odnosa među ljudima, nisam mnogo razmišljao o ovoj temi. Manipulacija je sveprisutna (sjetite se proteklog rata).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Da, ali jos jedan od gorih vidova manipulacije je ucjena. Tada se neko i ne mora puno truditi da manipulise nekim, jer ga "drzi u saci". To nikad nisam volio, te je zbog toga mnoge stvari bolje zadrzati za sebe, ne siriti ih drugom koji kasnije sa tim moze tobom manipulisati i ucjenjivati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 09:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
ovce sluze da bi se sisale, zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2005, 00:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2005, 22:13
Vjerujem da je strah jedan od najvecih motiva(ako ne i glavni)kada je manipulacija u pitanju.Pogotovo danas,kada se sve tako brzo desava,brzo se zivi,svi smo upleteni u toliko raznih odnosa a istovremeno je osjecaj nesigurnosti i otudjenja porastao.Ljudi su puni predrasuda,strahova,nesigurnosti….u takvim okolnostima manipulisanje,nazalost, postaje normalan medjuljudski odnos,pogotovo na zapadu gdje vlada extremni materijalizam i gdje im je vrhovna zapovijest da gomilaju sto vise mogu,do iznemoglosti.Stvari su postale mjerilo vrijednosti i za ocekivati je da su onda i odnosi medju ljudima poremeceni,ljudi manipulisu,ocekuju manipulaciju jedni od drugih,prihvataju to kao normalno.Vjerujem u onu pozitivnu stranu ljudske prirode ali savremeni nacin zivota jednostvano dehumanizuje ljude i pretvara ih u stvari,oni nisu vise u stanju da zaista dopru jedni do drugih jer su u ovom haoticnom svijetu izgubili ili izopacili u toj mrezi laznih i manipulatorskih odnosa ono svoje autenticno,istinsko “ja”.Ljudi se plase istine o sebi i drugima.U njih su se naselile razne vrste strahova koji im stvaraju predrasude, tjeraju ih na laz,gramzivost,obmanu i ostale vidove nemorala…Mozda sam otisla malo u sirinu,ali mislim da sam iznijela bar dio neke sustine problema.

And Eternity in an hour~

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2005, 01:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Pa strah je jedini Veliki Ucitelj svijeta.. kada on kaze STOP.. nema te svete knjige.. ili nekog ucitelja ili slicno.. koji je jaci o toga.. ;)

Mnogo veci od svih dosadasnjih "osnivaca religija"..

Mislim da nisi otisla u sirinu.. samo iznijela ono sto jeste..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2005, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Manipulacije raznih vrsta su oduvijek bile prisutne, u svim drustvima i vremenima, ne samo danas. Dakle, one su neizbjezne. Ili nisu? Dosadasnje iskustvo kazuje da jesu.

Onaj ko bude imao potrebu da igra iskreno a ne lazno, taj ce doprijeti do istine.... a ako pri tome bude izmanipulisan, mora da nauci da to okrene u korist svog saznanja i pojacanja svijesti o sebi i drugima. Ako to ne uspije , onda on nije talentovan borac za istinu i treba od toga odustati( tj. ako mu izmanipulisanost postane inhibitor, a ne stimulant).

Pored toga, vazno je prvo poci od sebe, pa uvidjeti da i mi nekad pokusavamo manispulisati drugima, pa cemo tako blagonaklonije gledati i na tudje manipulacije.

A mozda treba samo postati svjestan svega toga i prihvatiti to kao pravila igre, bez previse filozofiranja?

Kad vam je neko iskreno naklonjen, to cete OSJETITI, to se ne moze dozivjeti na mentalnom planu, niti mjeriti materijalno.

Eto toliko od mene ovaj put. :angel:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]