Koristi "quote".
XIX century je napisao:
Lako je za posao.. rad uvijek podstiče osjećanje unutrašnje veličine, samim tim i samopouzdanje.. šta je kad si, recimo, u ljubavnoj vezi ili u među porodičnim odnosima? Jer ti i tad dovoljno da SAM nešto uraduš bez ikakvog pozitivnog feedback-a s druge strane, pa da osjećaš samopouzdanje?
Naravno da ne.
Ali, tu vec nije samopouzdanje, vec neko drugo osjecanje ukljuceno, ljubav i privrzenost.
Samopouzdanje je vise vezano za ne tako bliske osobe, jer smatram da bar sa njima (gore navedenim, porodica/partner) mogu da ne strijepim da li cu biti prihvacen ili ne, jer je veza skroz drugacija izmedju ovih i drugih karika.

Sta je za tebe samopouzdanje?
Za mene je to samouvjerenost, sigurnost u sebe, dusevna snaga, bez koje, kada se ostane, moze se lako dovesti u psihicki krah.
XIX century je napisao:
Zanimljivo. Sam Ivo Andrć je pisao da ga kritika njegovog rada pogađa i ruši mu ljudsko dostojanstvo, jer je ima tako puno, a on se tako potrudi da nešto dobro napiše. A kod tebe toga nema? Interesantno.
Zavisi od oblasti u koju je ukljucen neki
rad. Ako je to nesto sto zahtjeva tudja misljenja i komentare, onda je kritika pozitivna, ali ako to nije u pitanju, onda ne.
XIX century je napisao:
suština je biti kao dijete iznutra: veliki snovi, iluzije, vjera u sebe i ljude, vjera u nemoguće, lako dati nekom Oprost, egocentrizam i imaginacija- a možeš se ti pritom izvana ponašati sasvim ozbiljno... i eto ti samopouzdanja-garantovano.
Na to sam i ja mislio.

Mada, zasto egocentrizam? Ti se uvijek ionako sam sebi najvise posvecujes, ali ne trebas tjerati i druge da to cine. Samopouzdanje ne znaci da ne trebas sad znati da "put youself in other people's shoes". Ali dobro, odoh vec sa teme.
Nego, da povedem diskusiju malo i u drugom pravcu, kako vratiti izgubljeno samopouzdanje?
Ili uopste, kako pomoci nekom da poveca svoje samopouzdanje i da li je to uopste moguce? Naravno, sve u granicama
normale.

Japanese_rose je napisao:
Sta je sreca?
Stanje unutrasnje spokojnosti.