banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 01:03 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 01:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
A kako si ti micelijuse odreagovao na njenu izjavu? I ti coki?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 07:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
hej,
tu nema sta da se komentarise...
veoma plitko je uopste komentarisati neciji mentalni sklop!
zar samo komentarisanje toga ne govori mnogo o nama samima???
zar sam ja sad nesto kao pametna ako komentarisem one koji su "glupi"!????
samo mogu biti veca jadnica i glupacica i u svojim, a bogami i tudjim ocima...
Bog je nekome dao manje, nekom vise i nije nase a sudimo o tome...
ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE.... I NE VIRI U "TUDJI KOKOSINJAC" , JER NE ZNAS NI STA JE U TVOME

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aj sad reci kako si ti odreagovala na njenu izjavu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 16:36 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 19:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Micelijuse, ne uvaljuj se coki13. Premlada je za tebe. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2006, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pazljivo citam i nema odgovora... Osim ako nije uopste ni odreagovala, a u to sumnjam. Ne pitam da li je ulazila u jelenin mentalni sklop, samo prosto pitam, kakva je bila reakcija na onaj klip... ako ga je uopste gledala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2006, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ја тек сада чуо спорну изјаву. Нема шта, дјевојка је испала глупа. Није то никаква потреба исмијавања неког другог. Једноставно - Карлеуша је лупила глупост својствену себи, глупост која би сваког натјерала да се насмије, заврти очима и каже:"Ау, ова је баш глупа!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2006, 09:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A otkud tebi druze Daljac pravo da drugome kazes da je glup, i da se jos tome smijes? Zasto se tome smijes? Sta to govori o tebi? I tako dalje.... to ti je fabula radnje ove teme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2006, 11:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Veliki pozdrav!

Evo gledacu da ne ispadnem kao neki moralista i osudjivac :D, reci cu kako ja gledam na to, sa rizikom da opet rucam paradajz sa kajganom :D

Kad uradim jedan brzi 'flashback' i posmatram sebe prije 10-ak godina kako sam osvetoljubivo smisljao gorke uvrede, kako sam sadisticki uzivao u vredjanju i ponizavanju drugog, kako sam volio da gledam tudje suze dok mu se osvecujem, pitam se: zar ja tada nisam bio prosjecan covjek, mediokritet? Ali nisam htio da budem takav, osjecao sam to sve kao neki teret, to osjecanje dok vredjam, dok se svadjam sa majkom, pa recimo kad dodjem kuci van sebe od bijesa, majka nesto kaze a ja ni-dva ni-tri pa kazem: "Ma pusti me na miru, dosadna si stara!!!!" ili slicno, znate vec na sta mislim, pa pocnete da vicete i na nju a ona ni kriva ni duzna. I nisam mogao preci preko toga, nisam sebi mogao oprostiti sve sto sam cinio. Nikad nisam nekoga uvredio da nisam bio izazvan od bilo koga ili ljut, ali sam se pitao: "Zasto sam se uopste naljutio? Zar JA tad vise nisam JA kad se naljutim? Pa ko sam onda? Zasto se kajem svaki put kad se odljutim? Sve me je to mucilo. Znam da sad to vjerovatno nekome zvuci kao glupo, pretjerano, ali svi smo mi nekad imali takve trenutke griznje savjesti zbog svega sto smo ucinili u zivotu. Meni su ta pitanja kopala po dusi i nisu mi dali mira, mrzio sam SVOJE licemjerje, SVOJU podrugljivost, SVOJU pakost, SVOJU zluradost, SVOJU osvetoljubivost..., jer sam znao da to nije u redu. A kako sam znao? Pojma nemam, mozda zato jer nisam htio da moja majka viče na mene kad dodje ljuta iz grada, jer nisam htio da me drugi ismijava i ponizava, da pravi sale na moj racun, jer sam mrzio taj bolestan osjecaj dok vredjam. Ali ja nisam bio takav, i to moje licemjerje i dvolicnost su me ubijali, htio sam da pobjegnem od sebe. Sebi sam oprastao svoje licemjerje a drugom ne. Nije me to bas izludjivalo svakog trenutka ali imate osjecaj da svaki put kad se desi nova takva kriticna situacija da se kumuliraju prosli incidenti i oziljci i da vas proslost prestize i stavlja vam ogroman teret na dusu.
Vidio sam sebe kao dvije osobe, jedan dio mene koji kao da ne mogu da kontrolisem, a jedan dio koji mi non-stop govori: "Drazene, to nije u redu, nemoj tako da cinis". Htio sam da slusam ovaj drugi glas ali kad stupim na binu slusam uvijek ovaj prvi glas koji mi kaze: "Drugi je kriv, ocitaj mu jednu, istresi se..". Mislim, skontajte malo: zasto mi vicemo na majku ili brata kad dodjemo bijesni iz grada a posvadjali se s nekim desetim u gradu? Nisam se posvadjao sa majkom a vicem na nju samo zato jer sam ljut!? Sta je to u meni sto ne bira metu ali zeli da puca rafal? To sam mrzio u sebi, to sam htio da iskorijenim iz sebe, osjecao sam se kao u zatvoru. Sto sam vise posmatrao sebe i svoje ponasanje, svoje reakcije, vidio sam da se ne radi samo o mom reagovanju u jednoj tipicnoj situaciji, vec se radi o necem negativnom u meni sto trazi oduska, bez obzira na koji nacin (razmislite malo o ovome u kontekstu teme). A ja sam tu zvijer hranio zrtvama, trazeci na koga cu se istresti. Svaka provokativna situacija je budila to lose u meni i vec sam gubio kontrolu nad sobom, i onda dolazi kajanje, kajanje, kajanje. Pitao sam se cemu sve to, zasto se to desava. Vidio sam da ne mogu nista pozitivno da ucinim jer sve sto cinim, cinim iz nekog pogresnog motiva, ali sam odlucio da se suocim sa time!!! Pazite, covjek najmanje sebe poznaje, ja ovdje govorim o svakom pojedinom od nas, kao sto sam spomenuo, ja sam bio sasvim prosjecan, znaci ovdje govorim o prosjecnom covjeku. Ako mislite da pricam svasta, uzmite papir i olovku i sjednite 10 min., zatvorite oci, i samo posmatrajte svoje misli, i svaku misao koja vam dodje na um zapisite na papir. Nakon 10 min. pogledajte sta ste napisali i ubjedite sebe da ste normalni :D. Sve ono zlo sto sam cinio bio sam pravdao, pravdao sam sebe, kad sam se izvikao na majku govorio sam: "Izvini mama", ali sam bio u jednomm krugu iz kojeg nisam mogao izaci. Neko mi nesto kaze i ja mu uzvratim, kasnije se pravdam: "I on je mene", i tu sam se nasao opravdanim(!?). I tako uvijek iznova, racionalizacija, pravdanje... Ali sam naucio, ili mi je dato da razumijem, da istinska velicina u covjeku nije u uzvracanju, da istinski covjek ne reaguje niti se cak pita da li je onaj drugi zasluzio da se udari, vec razmislja sam za sebe: "Je li u redu da ga udarim?". I onda mi dodje odgovor koji kaze: "Nije u redu". Jednostavno nije u redu...

Sad tako gledam na svako vredjanje, svako pljuvanje po drugima, kad covjek ne nalazi svoj mir dok ne izvredja nekoga, dok ne uzvrati oko za oko, zub za zub, jer znam zasto sam sam to cinio, jer sam ne zelim vise da tako postupam, jer znam da istinski covjek nije slabic koji udovoljava drugima iz kukavicluka, vec onaj koji je pobjedio svog istinskog neprijatelja. Osloboditi se tog neprijatelja otvara oci za mnoge stvari, tada vidite sta vas je sprecavalo da se radujete tudjoj sreci, da pomognete strancu kada mu svi okrecu ledja, da dajete siromahu bez misli u malom mozgu: "Crko dabogda", ili "Neka me ljudi vide", tad vidite da ljudska ljubav prema bliznjem nije ljubav iz slabosti nego ljubav zbog slobode i jakosti i istinskog saosjecanja.

Ja cu reci sta sam osjetio kad sam pogledao klip, kao sto drugi vec rekose svoje misljenje tako i ja dajem sebi pravo da kazem svoje misljenje bez obzira da li je ono normalno ili "isčašeno": osjetio sam sve ono sto zelim da drugi osjeti kad ja izvalim takvu glupost bez obzira koliko je glupost velika.

PS: Obratite paznju da nisam uopste govorio o moralu, nastojanju biti dobrica itd..., a nisam rekao nista novo u odnosu na ono sto pisem citavo vrijeme ;-) :-)

Veliki pozdrav i nemojte zamjeriti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2006, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Isuse Boze!!!!!!! :shock:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2006, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pero_Bombas je napisao:
Isuse Boze!!!!!!! :shock:

Pero, jesi dobro?! Trebas li pomoc?? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 14:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bik je napisao:
A otkud tebi druze Daljac pravo da drugome kazes da je glup, i da se jos tome smijes? Zasto se tome smijes? Sta to govori o tebi? I tako dalje.... to ti je fabula radnje ove teme.

Biki, gledala sam klip..
sta hoces da ti kazem osim
kao sto sam i rekla da nemam komentar..
je li ovdje mozda rijec o Karleusi ili je druga tema?
a to da li je ona glupa ili ne je
mac sa 2 ostrice..\
budite i Vi "glupi" kao ona, pa imajte pare koje ona ima

Poslednji put menjao coki13 dana 26 Jul 2006, 14:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 14:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
coki13 je napisao:
hej,
veoma plitko je uopste komentarisati neciji mentalni sklop!
zar samo komentarisanje toga ne govori mnogo o nama samima???
zar sam ja sad nesto kao pametna ako komentarisem one koji su "glupi"!????
samo mogu biti veca jadnica i glupacica i u svojim, a bogami i tudjim ocima...
Bog je nekome dao manje, nekom vise i nije nase a sudimo o tome...
ZIVI I PUSTI DRUGE DA ZIVE.... I NE VIRI U "TUDJI KOKOSINJAC" , JER NE ZNAS NI STA JE U TVOME
Цоки, свака ти је златна!
Нема се шта ни додати ни одузети!

Citiraj:
Aj sad reci kako si ti odreagovala na njenu izjavu.
Другарица Цоки је одговорила, само треба пажљивије да прочиташ.
Уједно, то је одговор који би ти и ја дао.

coki13 je napisao:

micelijus,
hvala na podrsci

:love7:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemas komentar?!... ostala si ravnodusna sasvim?! E onda ti svaka cast, ako je tako. Cisto sumnjam, al ajde...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 15:22 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Ono o cemu sam ja pisao gledam skoro na svakoj temi. :-?

Kao sto recimo svom djetetu oprostis kada ucini neku glupost jer ga volis od srca i ne gledas njegove mane, kao sto svako vidi mane moje djevojke osim mene, tako i mi mozemo da imamo plemenite namjere prema svakome i da mu oprostimo i prije nego sto je zgresio, da mu se na svaku izrecenu "glupost" blago dobronamjerno nasmijemo i produzimo dalje.

Evo, nadam se da ovaj post nije predugacak i da ga nece niko preskociti :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Bik je napisao:
Nemas komentar?!... ostala si ravnodusna sasvim?! E onda ti svaka cast, ako je tako. Cisto sumnjam, al ajde...

ona je vulkanac 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
Bik je napisao:

ona je vulkanac 0X

ona je borg 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 15:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2006, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Па на кога ја теби личим? Мислиш да је мени само то на памети?
ЦЦЦ...

Micelijus je napisao:
У оба случаја моји омиљени ликови у серији. (Т-пол и Седма од девет. :D )

:D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]