Micelijus je napisao:
E fino. Znači interesuju vas činjenice, u redu.
Ostavimo na stranu sada naša MIŠLJENJA o njenim motivima i držimo se samo onoga za što znamo da je tako.
Da li je činjenica da je dotična u više navrata javno propagirala homoseksualizam i druge nastranosti i isticala svoj liberalizam u ovom pogledu? Jeste. Toga smo svi svjedoci.
Da li je činjenica da javne ličnosti utiču na sistem vrijednosti mladih i na oblikovanje njihovog shvatanja svijeta i ponašanja? Jeste. To možemo vidjeti još od vremena Beatles-a pa na ovamo, a možda i prije. O ovom fenomenu postoje brojne studije.
Da li je činjenica da homoseksualno opredjeljenje roditelja utiče na razvoj djeteta i na njegovo sexualno opredjeljenje. Jeste. To su pokazale mnoge studije i istraživanja po ovom pitanju, koja čak navode da postoje još mnogi duševni poremećaji koji se kod ovakve djece mogu javiti.
Saberite dva i dva i recite da li je moja tvrdnja da bi toj djeci bilo bolje tamo odakle su uzeta potkrepljena činjenicama ili nije i da li je moja tvrdnja da Angelina njih usvaja radi sebe a ne radi njih, na mjestu?
Šta je to tako dobro što im jedna takva osoba može pružiti, osim materijalnih dobara, dok, u isto vrijeme, dotičnoj, popularnost naglo raste, što je takođe činjenica i čega smo svi svjesni jer se na pomen njenog imena, u posljednje vrijeme, odmah kaže kako je ona plemenita i kako usvaja djecu iz Afrike. A znamo da je u poslu kojim se ona bavi popularnost = $. Po meni je to veoma dobra investicija. Platiš pelene, hranu, bebi siterku 24h na dan, i napraviš posao godine...
Ovde neću ulaziti u pitanja zašto dotična usvaja djecu baš iz tih, egzotičnih, djelova svijeta, jer, kao što svi vrlo dobro znamo, i u Americi ima mnogo napuštene i gladne djece.
Sjetite se samo da je u prošlosti, a i u sadašnjosti, u visokom društvu bio najpopularniji onaj koji je imao najegzotičniju garderobu ili nastup. Koji je izmislio nešto novo.
I na kraju, niko mi ne odgovori na pitanje koje ima najviše veze sa temom, a to je:
"Da li biste branili Angelinu isto tako žestoko kada bi bila ružna, tj. kada nebi bila fizički privlačna?"
Uh,ala ga ti zagrdi, brate... Rekao sam da se slazem oko pitanja homoseksualizma, tu je i ja osudjujem, al ti bas hoces da divanis sa mnom... Na posao ondak...
Kao prvo, kao neki obozavalac doticne ne mogu se sjetiti da je ona bilo gdje javno propagirala pederluk... Priznala je da je homo, ali da je rekla da je to u redu ili "Pederi svih zemalja - ujedinite se" to nije...
I djeci ne bi bilo bolje da su ostali tamo odakle su uzeti, jer, ko zna - mozda bi za nekoliko godina umrli od SIDE ili od gladi... Njima je ponudjen bolji dom, a nesto nisam ubijedjen da ce Angelinasvog sina odgajati u kontekstu "Sine, pederluk je dobar, trpaj se s muskarcima"...
Ali, da ne bi bunili dalje ljude otvorimo mi ovu temu na nekom drugom mjestu, najbolje na podforumu Covjek i drustvo, pa da se tamo nastavi diskutovati...
Pozdrav Micelijus...