banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 03:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 13:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Evo zvucit cu kriticki, ali upravo tako, ona nas inspirise da pokazemo ono sto nam je u srcu. Dolazi nam na jezik ono sto je u srcu. Taman posla da ja, Dak, krivim nju sto joj se smijem u brk i ponizavam je. Radi se o ljudskoj potrebi, dusevnoj hrani, dusevnim sedativima kojima smirujemo zvijer u nama. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 14:02 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 14:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ne, Dak, Micelijus, ne slažem se s vama. Sve ovo ismijavanje JK će joj najvjerovatnije koristiti, ako bude imala dovoljno pameti za to. Najgore što je moglo da se desi da ljudi pređu preko jedne tako glupe izjave. Time bi pokazali da nisu ništa pametniji od nje, a to bi tek bilo tragično. Ljudi nemaju potrebu da ismijavaju ljude koji bi trebalo da budu uzor, ali one druge koji su na bilo koji način istaknuti, a ni slučajno ne bi trebalo da budu uzor, njih treba ismijavati.

Prema vašoj logici treba kritikovati i predstave poput "Gospođe ministarke", jer i ta predstava ismijava mnogo ljudi, a ne jedan fiktivan lik.

Nemojte od svega praviti filozofiju, kad u cijeloj priči i nema neke filozofije. Pravite se nekim svecima i moralistima, a ovakva reakcija na komentar JK je sasvim ljudska, normalna i korisna. Da je ovakva reakcija izostala, ja bih znao da nema jednog normalnog pojedinca u društvu. Izabrali ste potpuno pogrešan primjer da ukažete na neke ljudske osobine.

Evo vam mnogo bolji primjer za to. Svi ste primijetili kako po Internetu kruže video snimke novinara koji zalaze po ciganskim naseljima sa namjerom da "izvuku" neki smiješan komentar nekog cige na nebulozna pitanja (o Brus Liju, npr.), da bi im se cijeli svijet smijao.

Ići s namjerom da se neki cigo "provali" i da mu se cijeli svijet smije je mnogo bolji primjer za to što želite da kažete. Kao i primjer podforuma "Politika", kao što sam već rekao.

A što se tiče Jelene - sama pala, sama se udarila. Bolje da je rekla: "Nemam komentar". Imala je veliku želju da kaže nešto pametno i da ispadne pametna, a ispalo je potpuno suprotno, kako to mnogo puta biva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 15:20 
Majstor
Majstor

Johne, u 12:00 kod OK korala :D.

Zasto ne mozes da prihvatis da ja govorim kao covjek a ne kao svetac ili moralista? Zar ti mene smatras nenormalnim? Zar ti mislis da je meni losije nego tebi zato sto mislim ovako kako mislim?
Ja dovoljno dobro citam izmedju redova i vidim da nema smisla da se hvatamo u verbalni klinc, jer se nasa misljenja ama bas potpuno razilaze. Ali ostaje na kraju tvoje misljenje protiv moga. Ja tebi ne mogu logicki objasniti da to nije u redu, mogu samo da te pitam da li ti govoris u ime onoga koji vredja ili u ime onoga koji je uvredjen. Da te ubjedjujem nema smisla. Micelijus se slozio sa mnom, ti nisi, neko jeste, neko nije, i to je to. Zasto je tako? Sigurno nije zato sto moj ili tvoj post zvuce logicki. Zato ti ne mozes da govoris o "korisnosti" uvrede, ne mozes se pozivati na "ljudskost" uvrede, jer zbog takvih ljudskosti bivaju ratovi, da li su ratovi ljudski? OK, ako jesu, reci mi da li je to ono sto ti zelis? Da li ti zelis da budes uvredjen? Radi se o sistemu vrijednosti, ne mozes ti mene ubjediti da je tvoj sistem vrijednosti za mene bolji od mog. Da li me shvatas? Ja isto kazem da je izjava "glupa" ali tu stajem, ne osjecam zelju da je vredjam, je li moguce da je to tako tesko shvatiti? Ali ako ja krenem da otvaram temu i vredjam li vredjam pa onda govorim kako je to korisno za nju A PRI TOME BRANECI SEBE kao da sam ja nesto dobro ucinio, da sam ja ipak samo covjek, kao da je to dovoljno da budem pun vrlina, onda je to krajnje licemjerje, koje ja i ti vidimo na svakom koraku oko nas, samo ne u nama.
Tvoj jedini adut Johne je sto kazes da je to ljudski, ali to meni ne zvuci ubjedljivo, jer ni ti ni ja ne zelimo budemo vredjani, znaci ne prihvatamo tudju "ljudskost", znaci zelimo da je drugacije. Mogu 1001 pitanje da ti postavim, mogu da te pitam sta osjecas dok vredjas, jesi ikad posmatrao sebe, svoja osjecanja, dok vredjas nekoga. Sta si vidio u sebi? Jesi li vidio zelju da pomognes onome koga vredjas ili jednostavno neku odvratnost ili odbojnost, mozda mrznju, neprijateljstvo? Odgovori sebi, ja odgovor znam. Da li shvatas sta pokusavam da ti kazem? Ja se borim protiv mrznje-u meni, protiv odbojnosti-u meni, neprijateljstva-u meni. Ja kad cujem Jeleninu izjavu, mogu da kazem "glupa izjava", ali kad krenem da je vredjam, onda se zapitam: "Zasto je vredjam?", pogledam u sebe i vidim nesto sto ne zelim, i prestanem sa vredjanjem. Ja sebi ne mogu da oprostim vredjanje ni Jelene kao ni tebe, ne mogu to da tolerisem, zato ja pisem to sto pisem. Da li ti pises iz nekog drugog razloga to sto pises? Da ti pises zbog Istine, ti bi onda na moje pitanje "Da li zelis da budes vredjan bez obzira na okolnosti?", a polazeci od toga sto si napisao, uvijek odgovorio "DA". Ali da li je zaista tako?
Da li sam ja zbog toga sto pisem glumac, hipokrata, moralista, svetac? Ako budem govorio da je vredjanje ljudski, onda branim sebe, bolest proglasavam zdravljem. Zasto je ovaj svijet, koji je toliko "ljudski", toliko nesrecan? Da li je to ljudski? Ali ko se miri sa svojom nesrecom, sa svojom patnjom? Niko! Zato me ne mozes ubjediti, mozes da me zoves kako hoces brate, meni samo biva zao zbog toga, jer znam da moje rijeci ne dopiru do tebe ni do drugih. Ja kazem "vredjanje je lose", ti kazes "vredjanje moze biti korisno", mozda sam ja svetac i moralista, mozda ti jednostavno nisi u pravu. Ko ce presuditi? Neka svako za sebe presudi.

Veliki pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 16:26 
Veteran
Veteran

Eh, Dak, samo sam htio da kažem da ste se uhvatili pogrešnog primjera, a ne da vam je "kont" pogrešan.

Dak je napisao:
Zar ti mene smatras nenormalnim?

Bože sačuvaj. Štaviše, mislim da si normalniji od većine koje poznajem.
Dak je napisao:
jer zbog takvih ljudskosti bivaju ratovi

... i revolucije. ;)
Dak je napisao:
Ja isto kazem da je izjava "glupa" ali tu stajem

Ja sam joj se pošteno ismijao i nije me sramota reći da je glupa do boli.
Dak je napisao:
ni ti ni ja ne zelimo budemo vredjani

... i to je cijela poenta društvene kritike i ismijavanja. Kada dijete uradi neku glupost, onda ga dobar roditelj kazni, ali ne tako što će mu reći: "glupo ti je to što si uradio", već će pokušati da kod njega izazove sram zbog pomenutog postupka.
Dak je napisao:
sta osjecas dok vredjas, jesi ikad posmatrao sebe, svoja osjecanja, dok vredjas nekoga. Sta si vidio u sebi? Jesi li vidio zelju da pomognes onome koga vredjas ili jednostavno neku odvratnost ili odbojnost, mozda mrznju, neprijateljstvo?

A, kako da mu pomognem? Da pređem preko gluposti? Da kažem: "nisi u pravu"? Da kažem: "to je tvoje mišljenje"? Ne. Treba ga staviti na stub srama. Ako ga to ne opameti, neće ništa.
Šta osjećam? Kako kad. Nekad bijes, nekad sažaljenje. Ako vrijeđam ove nacionaliste sa foruma, onda je obavezno bijes i tada težim da ih što više uvrijedim, pošto su oni beznadežni, ali će možda neko drugi ko čita sve to imati neke koristi. Što se tiče JK, ipak se radi o sažaljenju. Pošto inače imam lijepo mišljenje o ženama, ovakve *učke kao JK me demantuju totalno i to boli.

Pozdrav.

(Znači sutra u 12.00 kod O.K. Korala?)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 16:43 
Majstor
Majstor

Not now, John! je napisao:
Eh, Dak, samo sam htio da kažem da ste se uhvatili pogrešnog primjera, a ne da vam je "kont" pogrešan.

Ja uvijek polazim od sebe, i poznajuci sebe i ljude znam da sam uzeo dobar primjer, ali o tome cemo sutra u 12:00. Reci mi samo... John Wayne... jesi li ljevak ili nesto drugo? 8) :P

Not now, John! je napisao:
(Znači sutra u 12.00 kod O.K. Korala?)

Yeah! (rece on i pljunu ;-))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ovako... Ne mogu da ne primjetim... Ako su nekome izjave (koje se kontstantno ponavljaju) glupe, ako se previse hvali, ali su mu postopci glupi, ako misli da je pametan... Kako dovraga takav neko moze biti nesto drugo do - glup?!
Kako ide ona, ko ne zna, a misli da zna - kloni ga se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 19:27 
Majstor
Majstor

Pero_Bombas je napisao:
Ovako... Ne mogu da ne primjetim... Ako su nekome izjave (koje se kontstantno ponavljaju) glupe, ako se previse hvali, ali su mu postopci glupi, ako misli da je pametan... Kako dovraga takav neko moze biti nesto drugo do - glup?!

To je problem vecine estradnih zvijezda, sto su na udaru kritike citavo vrijeme, zele da se eksponiraju na svaki moguci nacin. Interesantno je da su medju narodom najomiljenije one prominentne licnosti koje su prirodne, bez previse naduvavanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Narod... I ona na osnovu ovakvih izjava i svog "stajlinga" (nazovimo ga tako...) zaradjuje pare?! Ljudima je ovo zanimljivo? Meni je zalosno... Ona zeli ispasti inteligentna? Zashto?! Nije za svakoga... Ovdje se ogleda to kakve su nashe shiroke narodne mase... Zato opstaju tabloidi poput "Svet"-a i "Scandal"-a... Ljudi se hrane glupim trach rubrikama i saznanjem o inventaru nashih "zvijezda".... Eeee zivote azdajo.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2006, 23:10 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 09:20 
Majstor
Majstor

Micelijus je napisao:
Да вас питам нешто све овако скупа.

На колико глупавих изјава наиђете на конкретно овом форуму?

И на колико сте таквих изјава дали критику: "Како си глуп" или сл.?

Како би сте одреаговали када би неко, на овом форуму, на неку глупост коју сте извалили, написао:"Како си ти глуп, немаш мозга ни мало..." и сл. и када би се сви сјатили да се такмиче ко ће смислити што "маштовитији" епитет који би што жешће демонстрирао колико сте ви то тобож глупи...?

Е а сада будите поштени па кажите ко то од нас нема тако неки глуп коментар (и то више њих), на овом форуму конкретно, било да није разумио о чему се ради на теми, било да се збунио па написао неку глупост..., било како било, ко може рећи да никада није написао ни једну глупост за коју би се могло рећи: "како си ти глуп/а"...?

Још једна ствар, да ли сте ви за то да се на форуму дозволе називи и квалификације као што су:"како си глуп", "немаш ни мало мозга", итд., за учеснике који извале неку глупост, без обзира под којим околностима ту глупост извалили?

Odgovor se sam namece :-).

Ja sam vidio i previse postova gdje ljudi broje slova u postovima antipaticnih tipova i onda sjede po 2 sata ispred kompjutera pisuci post u kojem mu nabijaju na nos njegovu "nepismenost", ali ne zbog brige za njime i njegovom obrazovanoscu vec zbog ponizavanja i javnog ismijavanja, a nijednog jedinog jedinog jedinog trenutka se ne pitajuci: "Covjece, jesam li ja normalan, sta ja radim?", i srce mu sjedne na mjesto tek kad vidi da je ovaj uvrijedjen. Ne govorim ovo kao moralista, ako neko misli da nisam u pravu, neka kaze.

U vezi ponavljanja izjava, sad si me ti Micelijuse malo zbunio jer ne znam vise da li je Pero mislio na izjave Karleuse ili na forumaske izjave. Meni je malo neumjesno da ocjenjujem zasto su drugi na forumu, ali ja licno nisam dosao na forum da dajem cool izjave niti da me neko kasnije citira, niti sam dosao da se udvaram nekoj djevojci pa da moram da pazim da se ne ponavljam. Mozda i jesam glup sto se ponavljam, ali potrudimo se da to nikad ne saznam :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Dak je napisao:
U vezi ponavljanja izjava, sad si me ti Micelijuse malo zbunio jer ne znam vise da li je Pero mislio na izjave Karleuse ili na forumaske izjave. Meni je malo neumjesno da govorim zasto su drugi na forumu, ali ja licno nisam dosao na forum da dajem cool izjave niti da me neko kasnije citira, niti sam dosao da se udvaram nekoj djevojci pa moram da pazim da se ne ponavljam. Mozda i jesam glup sto se ponavljam, ali potrudimo se da to nikad ne saznam :-)

Konkretno sam mislio na Karleusinu izjavu...

Da rezimiram... Nikad nisam bio opsjednut time da druge ismijavam, i dan danas mi se gade likovi koji misle da su veci od ostalih pa se kurce okolo i neke normalne izjave pokusavaju ismijati... Ali Karlesusa.. E ona je zasluzila svako moguce ismijavanje ovoga svijeta.
Jeste li ikada gledali neki njen intervju?!
Pitala je jednom neka voditeljica sta treba za uspjeh...
I kaze ona... Pa pod broj 1 potrebna je ljepota, sto ja svakako imam.. Onakva plasticna, kad bi izasla na sunce istopila bi se.. Pa kaze treba vam i inteligencija, sto ja takodje imam. Tvrdila je da je clan Mense u Srbiji. I onda je onaj tip sto je 4. u svijetu po inteligenciji, rekao da nje nema ni na kakvom spisku u Mensi.... Cime se po ko zna koji put obrukala... Pa samo kad vidis njene izjave kako se hvali, dize u nebesa i slicno....
Generalizovanje je opasna stvar, jedno su izjave na forumu, drugo je Karleusa... Inache, takve izjave sto Micelijus spominje vide se samo na podforimima Politika i Istorija, rijedak je slucaj da neki "stariji forumasi" tako razgovaraju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2006, 16:46 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2006, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Da, ali kao što je neko ovdje već napisao, ona nije dobar primjer. Bolji primjer je neko kome se npr. ismijavaju u školi. I mislim da izvor njene gluposti nije zaostali duševni razvoj, već apsolutna neobrazovanost koja joj još i ne smeta. Pročitala sam jednom da je izjavila kako neki ljudi vole čitati pa imaju puno knjiga, a ona tako voli svoje cipele i sakuplja ih, i "pjeva" im preko dana !? Da je nekad pročitala bilo kakvu knjigu ne bi se izražavala kako se izražava... ili da se bar ne hvali time.

Drugo, glupave izjave na forumu - često je da dođe do nesporazuma, a i nije tako strašno kad neko "izvali" nešto s čime se skoro niko ne slaže pa je većini to glupo a njemu nije.
Ne sjećam se kad sam nekome rekla "nemaš mozga", niti da je meni to ko rekao, a i ako jeste ja sigurno nisam odgovarala na način da tražim što bolji sličan epitet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 22:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Micelijus je napisao:
Хусо и Хасо су измишљени ликови, и у тим вицевима, као и у комедијама, причама и сл., се не исмијавају ликови, глумци и сл. већ управо ситуације које су необичне, неугодне и сл. и из тог неког разлога и смијешне.

Samo neko poput tebe moze izjaviti nesto ove vrste, i jos pri tome biti ubijedjen u vlastitu moralnu superiornost.
Samo, varas se kad mislis da znas sve.

Citiraj:

Tacno. Malo mi je lakse.

Not now John je napisao:
Kad sam pročitao naslov teme, mislio sam da ćeš pitati u vezi sa podforumom "Politika", pošto tamo učestvuju uglavnom oni koji idu sa namjerom da ponize drugu naciju ili vjeru, pa stavljaju i avatare i potpise, takve da ponižavaju druge nacije/vjere, a i svakog sa IQ>=90.

Što se Karleuše tiče, tu ne vidim nikakav problem. Ismijavanje poznatih faca (političara, muzičara, glumaca, striptizeta i dr.) je sasvim normalno i korisno. Nekad je to s namjerom da zabavi narod, a nekad da ukaže na neke mane istih. Ukoliko bi narod prelazio preko gluposti koje ispoljavaju "istaknuti" u društvu, značilo bi da podržava te gluposti. To je sastavni dio "odrastanja" društva i formiranja sistema vrijednosti.

U svakom slučaju bitna je namjera koju ima onaj koji ismijava nekog. Da li je to želja da se tom nekom nanese duševna bol (kao na "Politici") ili želja da se ukaže na greške istaknutih pojedinaca (kao što su radili naši poznati satiričari).

Potpisujem .

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 08:34 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 20:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Micelijus je napisao:
Добар ти је "протуаргумент" Ружо...
Моја изјава стварно сада нема шансе ни смисла поред овако "дубокоумних мишљења поткријепљених аргументима", који је потпуно раскринкавају...
:lol:

Otvarac teme na djelu, u pravom svjetlu.

Ne mozes me uvuci u svoje nebuloze.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2006, 12:18 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2006, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
ismijavaju i komentarisu oni koji su isfrustrirani i kojima ocigledno nesto fali u zivotu... i ocigledno bi, mozda, zeleli da budu na mjestu te osobe koju ismijavaju, a ne mogu...
pa, onda makar da nekako pokusaju da napakoste...
ali, ta zloca ubi njih same...

zar zivotni moto svakog covjeka ne bi trebao da bude :"Zivi i pusti druge da zive"..

ali ne, nama je draza tudja nesreca, nego vlasita sreca...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2006, 20:47 
Veteran
Veteran

coki13 je napisao:
ismijavaju i komentarisu oni koji su isfrustrirani i kojima ocigledno nesto fali u zivotu... i ocigledno bi, mozda, zeleli da budu na mjestu te osobe koju ismijavaju, a ne mogu...

Ja baš ne želim da imam sise i mozak kao Jelena Karleuša. OK, sise bi mogle proći, ali mozak... :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]