banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 444 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pero_Bombas je napisao:
Zasto ti Micelijuse, ti, Vader, Aragorn i aharon nemate avatar? bez skretanja sa teme odgovorite mi na ovo pitanje, ustvari ono uopste nije OT.

Zato sto su oni pametni duhovnjaci, sveci ovog svijeta, znaju kad i sta treba reci, znaju citati tudje misli, tudje namjere, mozda su cak i u mogucnosti da nas promatraju iz nekog coska, a mi ih ne vidimo, ma jednostavno svemocni, a mi (sa avatarom) smo svi bludnici, gresnici, siroti ljudi bez lijepih rijeci, jedini cilj nam je da budemo u centru paznje, ceznemo za nekom slavom, da nas neko voli (posto smo po prirodni 'very ugly', i ovako jadni, samo smo u mogucnosti da priustimo sebi jedan yeb... avatar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
kol'ko frke oko nichega.... :roll: avatar ko avatar..svako stavi ono sto mu se svidja (da prostite na dvosmislenosti). A dal' je nekom zelja da bude kao doticha slicica ili ne - koga briga...

Zar sve mora imati neki dublji smisao? Pa i ove slicice? Bozhe...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2006, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa kaze Vader sljedece,
Citiraj:
Što se tiče sličica likova iz neke igre, crtanog filma, ili nekakave karikature, crteži i slično, to je OK, ova tema nije posvećena njima, tu zna biti lijepih sličica.
Predmet ove teme su osobe koje za avatare postavljaju fotografije golišavih djevojaka u zavodljivim pozama, kao i slike mišićavih muškaraca.

lijepe slicice su paja patak, miki maus, a polugola zenska ili muskarac, paunica ili machka nije?? Stvar ukusa, ali stvar osudjivanja i psiholoske analize - daleko od toga.
Citiraj:
Koja je svrha stavljanja takvih avatara?
Privlačenje pažnje? Sigurno.
Neostvarena želja da se tako izgleda? Vjerovatno.

MOzda jednostavno "vidi kako je cool slika"? Ili mozda "svidja mi se ovaj glumac ili glumica"?? Ili jednostavno mozda "Odlicna je slika"?? Bez ikakvih, ali apsolutno ikakvih dubljih, skrivenih, bolesnih razloga.
Citiraj:
Po mom mišljenju te osobe definitivno žele privući pažnju na sebe, bar neki vid pažnje.

Ne bavi se svako dubokoumnim razmisljanjima "za i protiv" na pitanje "sta da stavim kao avatar".
Citiraj:
A pošto se ovde na forumu "ne vidimo" već vidimo samo slova (misli) koja kucamo, neki žele ostaviti i vizuelni utisak o sebi, a pošto su manekenski paunovi (i muški i ženski) trenutno na cijeni kad je u pitanju fizički izgled, onda oni koji žele da ostave jači utisak koriste slike tih manekenskih paunova.

Jesi ti adekvatna osoba da generalizujes?
Citiraj:
Neki čak idu dotle da npr. jedna učesnica postavio sliku neke ljudske paunice i napiše "ko kaže da je ovo meni avatar..."
Šta takva osoba time želi reći?
I još bolje pitanje: kakava se želja i namjera krije iza takvog nastupa?

Da li si ikad pokusao da shvatis shalu, zezu, vic, zajebanciju a da pri tom ne ides u psiholosku analizi "zasto je pile preslo ulicu"?

Citiraj:
Postalo je bitnije kakva se slika fizičkog izgleda nudi drugima nego kakvu sliku dajemo o nama onakvima kakvi zaista jesmo. A to kakvi zaista jesmo se vidi iz onoga kako se ponašamo, šta pričamo i mislimo. A to troje (šta radimo, pričamo, mislimo) se mnogo bolje kad je forum u pitanju vidi iz teksta koji pišemo nego iz "slika-avatara" koje prikazujemo.
Ovo se sad može proširiti i na život i silna sredstva i načine za "uljepšavanje" a sve sa ciljem da se stvori fizički izgled što približniji paunovima iz raznoraznih časopisa, TV sadržaja, reklama, filmova. A to onda izaziva komplekse kod mnogih psihički nezrelih osoba a koje nisu u stanju približiti svoj tjelesni izgled modernom "idealu". Meni je žao takvih jer ih sve brojniji časopisi, TV sadržaji, reklame i drugo sve više i više bombarduju "idealom tjelesnog izgleda" čemu psihički i duhovno nezrele osobe podlegnu pa si stvaraju komplekse, padaju u depresije, ili skupljaju i daju pare za razne "salone ljepote" i estetsku hirurgiju, a koji zbog svega toga cvjetaju od biznisa i zarade u zadnje vrijeme.
Postao je bitan omot a ne sadržaj. Bitno je da je celofan lijep, u raznim bojama, da je sadržaj dekorativno zapakovan, sakriven i zamaskiran pod ukrasnim trakicama i mašnama. Sadržaj je postao sporedan...jer sve manje ljudi gleda na njega i pridaje mu neki značaj.
A sve se to vidi i na forumu, u smislu: "kad već drugi ne mogu da vide kako izledam (što mi je možda i prednost) iskoristiću to pa ću im dati neki provjereni primjerak modernog ideala ljepote, pa neka me tako zamišljaju, neka uzdišu, neka vole da me vide na forumu, neka me primjete..."

Zasto je pile preslo ulicu?

Citiraj:
Neko bi možda rekao: "ma ti naši avatari su samo za**bancija".
Da li su?
Mislim da je malo toga što ljudi rade zaista čista za**bancija, a dosta toga je izraz njih samih kakvi stvarno jesu, ali što oni prikažu kao za**banciju, kao osiguranje da ako se drugima ne svidi to šta i kako rade u svoju odbranu uvijek mogu reći "ma to je samo za**bancija".
Recimo osobe koje po meni na forumu najkvalitetnije i najzrelije pišu ili nemaju nikakav avatar, ili imaju neki obični, u vidu neke neprovokativne sličice. Ni jedna osoba sa manekenskim paunom na avataru me nije oduševila svojim nakucanim mislima i zrelinom koja iza toga stoji. Što me ne čudi.

Dakle, Vader, razgovaras li ti ikad o vremenu sa nekim a da pri tom ne razmjenite informacije oko vazdusnog pritiska, brzinom vjetra, vrstom oblaka na nebu....?? To sto neko ima paunicu (ili sta vec) ili facu zenske (kao ja npr), ili sliku doopeta... ne znaci da je malouman. Vise bih se zabrinula za ljude koji sebe toliko velicaju kao ti npr. ili koji omalovazavaju sve sto se njima ne svidja ili koji obicnim stvarima u zivotu pridaju toliko znacenje, ne vide ustvari da je to samo jedan vid zabave.
Btw. valjda mi nece post nestati u vidu magle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 17:29 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vec kad imamo tu funkciju stavljanja avatara, zasto onda da ne. Imamo i funkciju stavljanja potpisa - neko ga stavi, neko ne. Ja sam stavila avatar, Micelijus i Vader su stavili potpis. I niko im nije rekao: "E..zasto si ti stavio taj i taj potpis".
Mislim...cemu...sta koga briga sto si ti stavio taj potpis. Sta koga briga sto si ti stavio za nick "Vader" ili "Micelijus"... sto nisi stavio "Pajo Patak" , Cica Glisa, KIsna glista, "Smrdljiva carapa", "Trulo drvo" itd. (ipak - "VADER" nam je dobro poznat od "DARTH VADERA", covjeka ili lika koji sadrzi cudne moci, snagu, tajanstvenost, Vader je sila, mozda bas zato taj nick- jer se doticni smatra silom :roll: 0X )itd... uvijek se moze naci nesto ako se duboko trazi i trazi i trazi... i opet ne dovodi nidocega.

Ova diskusija oko avatara mi je isto kao da ja npr. sad kazem, sve osobe ciji nick pocnije sa, recimo, slovom "A" su idioti, sa slovom "B" su umisljenji, sa slovom "C" su ludaci...i tako u nedogled. Iako ja nemam nikakvo pravo da osudjujem nekoga na osnovu necega stavitog ovde na forumu. Da osudjujem osobe koje i ne poznajem. Koje nikad u zivotu nisam srela.
Tu smo da se druzimo a ne da analiziramo jedni druge.
Ali vidi se da neko ima veeliku nuzdu da se pokaze i dokaze pametan.
Micelijus je donedavno imao za avatar grb bivse Jugoslavije a non - stop nam je dokazivao i dokazivao da nije komunista, i pri tom pljuje po svemu i svacemu.

Zanimljivo je jos da se samo na ovom forumu diskutuje na ovaj nacin o avatarima.
Na drugim forumima niko ni ne spominje avatare. U vrh glave mozda se nadje po koja tema : "Zasto bas taj avatar" ili "Sta vam znaci avatar" ....ali da se ovako brutalno diskutuje o tome... jos nisam dozivjela.

Kad nadjem na netu neku lijepu slicicu..zasto je nebi stavila za avatar, zato sto je lijepa ili zato sto mi se svidja. Nesto sto me simbolise. Nesto s cim se osjecam povezanom. Sto me inspirise, 'dodiruje', podseca na nesto...nesto sto budi osjecaje u meni. Hocu da je 'iskoristim' negdje, pa zato - prije cu je staviti na nekom forumu za avatar nego da je nosam u novcaniku. Sasvim logicna stvar i bez razbijanja glave i filozofiranja.

Opustite se malo. Cemu tolika ozbiljnost, utegnutost i zadrtost?! Ljudi, pa mladi ste. Ako se sad necete opustiti, zezati i saliti, biti mladi - kad cete?!
Takvi kakvi ste vas dvojica, pardon trojica, zaboravih druga "Droljca" :D , cudi me da uopste koristite ovaj (demonskiSlika) internet . Covjece, pa ima golih zena gdje joj se vide *beeep* i *beeep*.... i rade *beeep* sa *beeep*... :D
Cujem imate i tV, i radio, igrate brutalne i krvolocne igrice, citate trilere....SlikaSlikaSlika........prosto da se covjek zabrine. ...SlikaSlikaSlika..

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 22:47 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ova tema, a i neka danasnja desavanja su me potakli na jednu temu: Nacin razmisljanja (u ovom slucaju i diskutovanja). Mogao sam primijetiti da su se ovdje stvorile 2 grupe (moze se uzeti i treca - ostali) diskutanata:
1. Oni koji su u stanju da objasne ili da bar pokusaju da objasne svaki fenomen, svaku pojavu... Da gledaju iz ugla psihologije, nauke... Da ih tako nazovem, A grupa.
2. Oni koji su tu radi 'zabave' i objasnjavanja ovim prvim da zivot ne mora da se svede na samo proucavanje, istrazivanje, analizu... Da gledaju iz ugla svakodnevnih desavanja, bez uplitanja u neka "preduboka" znacenja. Da ih tako nazovem, B grupa.

E sad... Ja mislim da niti jedna grupa ne bi trebala previse da koristi 'svoje proizvode', odnosno da se samo i jedino drze svojih razmisljanja, odgovarajuci na njima svojstven nacin. Znaci na ovoj temi, A grupa ce odgovoriti sve psihoanalizom odredjene osobe i dubokom procjenom B odgovora, dok ce B grupa odgovoriti da A grupa nema zabave, da nema "real life" i da se lakse odnosi prema svemu, na sta ce A-ozbiljno i tako u nedogled...

Savjet: Grupa A, nemojte sve bukvalno shvatati, od svega psihoanalizu i psihicke probleme praviti, "praviti se pametni". Dodajte malo i "zabave". Grupa B, ne morate ni vi bas previse za svoje igrati. Nemojte potcjenjivati svu psihologiju, na sve dodavati salu, "praviti se manje pametni".
Znaci - zlatna sredina.

Neutralac naturalac. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2006, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
u principu B grupa zeza A grupu tamo gdje je A grupa
pokusala da bude pametna a nije

inace postoji i C grupa :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 10:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Burne reakcije se mogu pojaviti samo kod onih koje je tema pogodila u žicu. Burne reakcije će se teško pojaviti kod onih koji sebe nisu pronašli u temi. Tema nije ni bila namijenjena onima koji, kad sami pogledaju, ne mogu sebe pronaći u njoj. Takvi će temu zaobići, ako stvarno vide da tema ne govori o njima i da se ne tiče njih.

Još bih priložio par činjenica.

Nedugo nakon otvaranja ove teme određene osobe su promijenile svoje avatare, osobe koje su prije toga imale avatare o kakvima se govori na početku teme.

Na četvrtoj stranici ove teme Madam Lash je napisala:

Madam Lash je napisao:
ipak se mjenjaju avatari. bice da je vader bio u pravu

Da napomenem da se Madam Lash kako sama kaže "ne slaže sa Vaderom", ali dodaje:

Madam Lash je napisao:
e cure nemojte me shvatiti pogresno, uopste se ne slazem sa vaderom i ostalima oko tog fazona sa ''atraktivnim'' avatarima. avatar ko avatar, glupost i totalna banalnost... samo mislim da je bezze sto ste nakon toga promijenile slike jer ispade da priznajete da vas je pogodio u zicu. vjerujem da nije tako al taj se zakljucak namece. to je sve

Tako da i drugi (koji se ne slažu sa mnom) naziru da je određene osobe ova tema ipak pogodila, da su se pronašli u njoj.

A to dokazuju i neki pokušaji kontranapada i diskreditovanja za koje se iz aviona vidi da se vode "usijanih bijesnih glava" i samim tim nemaju ni potrebnu dozu ozbiljnosti, argumentovanosti, zrelosti, jačine.

I predlažem da ovde završimo sa ovim prepucavanjem, to ne vodi ničemu, ovo sad nisam napisao da rasplamsam stanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader, nisi u pravu i to je to.

(napisala sam puno veci tekst, ali sam shvatila da ne vrijedi jer neki ljudi jednostavno ne znaju prihvatiti tudje misljenje, niti znaju priznati kad nisu u pravu)

Btw, jednostavna objasnjenja ne zahtjevaju ni jacinu, ni argumentovanost, nego malo mashte, razuma i prihvatanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2006, 15:46 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2006, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
a sta kaze moj avatar? :)

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 19:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ovo kao never ending story!!! Leona i 'cuvena trojka' i dalje u ratu analiza licnosti i postupaka. Kako vam se samo daa?

Samo opusteno, poz svima Dove :P .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2006, 20:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
SmileY je napisao:
a sta kaze moj avatar?

da si jebena komunjara !

šalim se, nema ljutiš :thumbup: inače avatari su stvari koje se mijenjaju relativno često (bar u mom slučaju), ne može se sa njih dosta toga vidjeti o korisniku. ali me živo interesuje šta moj avatar, 'nako na prvi pogled, govori o meni ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
ja nista ne razaznajem na tvom avataru... :-? hoces li biti ljubazan da nam kazes sta je to... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 10:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
HA-HA-HA-HA Pavle, mene tvoj Avatar podsjeca na cevape sa lepinjom, ili je to sto ja od jutros nista nisam jeo? :lol: :lol: :lol:

Jesam li se isprovaljivao da odmah mijenjam identitet? :P

Samo jos da dodam da mi je zao zbog onih ljudi koji su poceli da se osjecaju kao proganjani na ovom forumu nakon otvaranja ove teme samo zato sto se rado identifikuju sa odredjenim likom. Mislim da nam treba vise pozitivnih tema a ne tema gdje cemo da budemo tudji psiholozi. Ljudi su dovedeni u situaciju da moraju da dokazuju da nemaju komplekse i da su im sve ovce na broju, ali ko je od nas savrsen pa da sudi o drugima? Ko je savrsen pa da moze da sudi zasto neko stavlja odredjeni Avatar?

Ja licno sam razmisljao da stavim neku slicicu poput

Slika

ali ne zato da bih nekome tamo nesto dokazao ili stvarao aluzije na nesto vec zato sto je covjek bio moj idol djetinjstva i jednim velikim dijelom me je inspirisao da idem putem kojim sam isao. Tako jednostavna je ta formula.

Jos jednom da kazem da mi je zao onih osoba koje su se osjecale prisiljene da mijenjaju svoje Avatare da ih neko ne bi oklasifikovao kao kompleksne nakon sto procita postove sa ove teme.

Neka mi niko ne zamjeri.

Pozdrav,

Drazen

Poslednji put menjao Dak dana 17 Maj 2006, 10:59, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
pavle051 je napisao:
SmileY je napisao:
a sta kaze moj avatar?

da si jebena komunjara !

šalim se, nema ljutiš :thumbup: inače avatari su stvari koje se mijenjaju relativno često (bar u mom slučaju), ne može se sa njih dosta toga vidjeti o korisniku. ali me živo interesuje šta moj avatar, 'nako na prvi pogled, govori o meni ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo meni lici na sis cevap u lepinji... :lol: :lol: :lol:
Ako je to to, onda govori da volis cevape.. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 11:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Po meni licno ova tema apsolutno nikakvog smisla nema, ama bas nikakvog, samo smo stvorili vise nesrecnih ljudi na ovom tuznom svijetu. Nije mi svejedno i ne mogu da gledam sa strane kreveljeci se. Tesko je da se ne spominju imena, ispada kao da pricam sa samim sobom, ali pogledajmo koliko postova je napisano na ovoj temi!!!! I citavo vrijeme jedni napadaju a drugi se brane, znaci napadanje i pravdanje, vidi li iko tu smisao!? Ja ne vidim.
Prije nego sto se otvori tema moramo da se zapitamo dva puta: "Sta je svrha ove teme, kakvi motivi stoje iza toga?". Dajte ljudi, imamo ogromnu moc, da ucinimo svijet boljim, ne sutra, ne za godinu dana, nego sad i ovdje, na ovom forumu, sa svakom rijecju koju napisemo. Opet ponavljam, neka mi niko ne zamjeri, ali nije mi svejedno dok citam postove na ovoj temi i razmisljam o motivima. Nekome ovo zvuci kao ponavljanje ;-) ali sam osjetio potrebu da i ovdje to kazem.

Veliki pozdrav svima!

Drazen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2006, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Maj 2006, 15:23
Daphne je napisao:
Ovo meni lici na sis cevap u lepinji... :lol: :lol: :lol:
Ako je to to, onda govori da volis cevape.. :D :D :D

nije šiš ćevap u lepinji nego sarajevski ćevap (u somunu, ako je potrebno dodati). ljudi obrazujte se malo o ovim stvarima. važno je to. još malo pa ćete kao oni u beogradu počet' govorit': "burek sa sirom, sa zeljem" i slično :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jun 2006, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
A moj afatar??? A??? IMAL KO JACI!!!!!? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jun 2006, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Syd Barrett , van en onli!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 07:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Bik je napisao:
A moj afatar??? A??? IMAL KO JACI!!!!!? :wink:

NEMA ! ! !

:D

:P

:wink:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 444 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]