Pa kaze Vader sljedece,
Citiraj:
Što se tiče sličica likova iz neke igre, crtanog filma, ili nekakave karikature, crteži i slično, to je OK, ova tema nije posvećena njima, tu zna biti lijepih sličica.
Predmet ove teme su osobe koje za avatare postavljaju fotografije golišavih djevojaka u zavodljivim pozama, kao i slike mišićavih muškaraca.
lijepe slicice su paja patak, miki maus, a polugola zenska ili muskarac, paunica ili machka nije?? Stvar ukusa, ali stvar osudjivanja i psiholoske analize - daleko od toga.
Citiraj:
Koja je svrha stavljanja takvih avatara?
Privlačenje pažnje? Sigurno.
Neostvarena želja da se tako izgleda? Vjerovatno.
MOzda jednostavno "vidi kako je cool slika"? Ili mozda "svidja mi se ovaj glumac ili glumica"?? Ili jednostavno mozda "Odlicna je slika"?? Bez ikakvih, ali apsolutno ikakvih dubljih, skrivenih, bolesnih razloga.
Citiraj:
Po mom mišljenju te osobe definitivno žele privući pažnju na sebe, bar neki vid pažnje.
Ne bavi se svako dubokoumnim razmisljanjima "za i protiv" na pitanje "sta da stavim kao avatar".
Citiraj:
A pošto se ovde na forumu "ne vidimo" već vidimo samo slova (misli) koja kucamo, neki žele ostaviti i vizuelni utisak o sebi, a pošto su manekenski paunovi (i muški i ženski) trenutno na cijeni kad je u pitanju fizički izgled, onda oni koji žele da ostave jači utisak koriste slike tih manekenskih paunova.
Jesi ti adekvatna osoba da generalizujes?
Citiraj:
Neki čak idu dotle da npr. jedna učesnica postavio sliku neke ljudske paunice i napiše "ko kaže da je ovo meni avatar..."
Šta takva osoba time želi reći?
I još bolje pitanje: kakava se želja i namjera krije iza takvog nastupa?
Da li si ikad pokusao da shvatis shalu, zezu, vic, zajebanciju a da pri tom ne ides u psiholosku analizi "zasto je pile preslo ulicu"?
Citiraj:
Postalo je bitnije kakva se slika fizičkog izgleda nudi drugima nego kakvu sliku dajemo o nama onakvima kakvi zaista jesmo. A to kakvi zaista jesmo se vidi iz onoga kako se ponašamo, šta pričamo i mislimo. A to troje (šta radimo, pričamo, mislimo) se mnogo bolje kad je forum u pitanju vidi iz teksta koji pišemo nego iz "slika-avatara" koje prikazujemo.
Ovo se sad može proširiti i na život i silna sredstva i načine za "uljepšavanje" a sve sa ciljem da se stvori fizički izgled što približniji paunovima iz raznoraznih časopisa, TV sadržaja, reklama, filmova. A to onda izaziva komplekse kod mnogih psihički nezrelih osoba a koje nisu u stanju približiti svoj tjelesni izgled modernom "idealu". Meni je žao takvih jer ih sve brojniji časopisi, TV sadržaji, reklame i drugo sve više i više bombarduju "idealom tjelesnog izgleda" čemu psihički i duhovno nezrele osobe podlegnu pa si stvaraju komplekse, padaju u depresije, ili skupljaju i daju pare za razne "salone ljepote" i estetsku hirurgiju, a koji zbog svega toga cvjetaju od biznisa i zarade u zadnje vrijeme.
Postao je bitan omot a ne sadržaj. Bitno je da je celofan lijep, u raznim bojama, da je sadržaj dekorativno zapakovan, sakriven i zamaskiran pod ukrasnim trakicama i mašnama. Sadržaj je postao sporedan...jer sve manje ljudi gleda na njega i pridaje mu neki značaj.
A sve se to vidi i na forumu, u smislu: "kad već drugi ne mogu da vide kako izledam (što mi je možda i prednost) iskoristiću to pa ću im dati neki provjereni primjerak modernog ideala ljepote, pa neka me tako zamišljaju, neka uzdišu, neka vole da me vide na forumu, neka me primjete..."
Zasto je pile preslo ulicu?
Citiraj:
Neko bi možda rekao: "ma ti naši avatari su samo za**bancija".
Da li su?
Mislim da je malo toga što ljudi rade zaista čista za**bancija, a dosta toga je izraz njih samih kakvi stvarno jesu, ali što oni prikažu kao za**banciju, kao osiguranje da ako se drugima ne svidi to šta i kako rade u svoju odbranu uvijek mogu reći "ma to je samo za**bancija".
Recimo osobe koje po meni na forumu najkvalitetnije i najzrelije pišu ili nemaju nikakav avatar, ili imaju neki obični, u vidu neke neprovokativne sličice. Ni jedna osoba sa manekenskim paunom na avataru me nije oduševila svojim nakucanim mislima i zrelinom koja iza toga stoji. Što me ne čudi.
Dakle, Vader, razgovaras li ti ikad o vremenu sa nekim a da pri tom ne razmjenite informacije oko vazdusnog pritiska, brzinom vjetra, vrstom oblaka na nebu....?? To sto neko ima paunicu (ili sta vec) ili facu zenske (kao ja npr), ili sliku doopeta... ne znaci da je malouman. Vise bih se zabrinula za ljude koji sebe toliko velicaju kao ti npr. ili koji omalovazavaju sve sto se njima ne svidja ili koji obicnim stvarima u zivotu pridaju toliko znacenje, ne vide ustvari da je to samo jedan vid zabave.
Btw. valjda mi nece post nestati u vidu magle.