banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jun 2025, 18:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2003, 22:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Bas zbog tog odnosa pragmatizma i duhovnosti (psihologije) danas mi je muka zbog neke moje predozbe duhovnosti, a ne samo moje predozdbe, nego i svih gluposti koje sam citao u knjigama, a jos uz to sam i upijao sve to. FUJ. --nema smajlija za povracanje--

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 01:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
Kada bi određen poveći broj ljudi sve ovo ozbiljno usvojio i primjenjivao vjerujem da bi se osjetile pozitivne promjene, a kad bi ovo usvojila većina ljudi jasno bi se primjetile pozitivne promjene na globalnom planu, a kad bi ovo svi usvojili tada bi na Zemlji nastao Raj i svi bi živjeli zdravije, sretnije, duže.

Postoji jedna stvar sa ovim sto je mene godinama mucilo, a to je da li stvarno treba da svi na ovoj planeti budemo "dobri"? Ako svi budu "dobri" kako ce se onda odredjivati stepen dobrote, koje ce biti mjerilo. Jer za dobrotu znamo zato sto smo uvidjeli dobro i zlo. Naravno0 da bih zelio da se ljudi mjenjaju prema evoluciji a ne prema revoluciji. Ali ono sto je za mene dobro za nekoga nije.

Znam da su te instrukcije, majstora "zanata" veoma dobre i da najcesce vode ka sagledavanju sebe. Ali isto znam da covjecanstvo nije zrelo za kolektivni preobrazaj. Otuda dolazimo do toga da se mijenjaju pojedinci. A ne mase.

Svi veci majstori o dobrim stranama rada na sebi su pricali na sav glas. Pocnimo od Yoganandine Autobiografije jednog yogija, pa Zivot sa Himalajskim uciteljima. Pa Rosi Filip Kapolo o zenu i sl. Ali oni najbolji nisu preskakali mucninu rada na sebi. A kada su imali prilike da o njoj pricali to su prenosili samo nekolicini.

Sto se mene tice, volim raznolikost i to veoma cenim, jer nismo napravljani na isti kalup.

Citiraj:
Zbog ovoga da se bolest prvo "začne" na energetskom nivou pa se tek onda manifestuje na materijalnom mnoge bolesti upravo potiču od negativnih misli, emocija i energija koje ljudi "ispucavaju" jedni na druge.

Bas sam o tome citao neki dan. Ne mogu da se setim koji casopis ali neki "zenski". :)
Napokon su poceli da obracaju paznju na to.

daMIR

Citiraj:
Smatram da magija nije dobra podloga za rad na sebi, jer kada pogresan covjek radi ispravnu stvar, ona ispadne pogresno

Nisam znao na koji dio da obratim paznju pa sam ga citirao ceijelog. Ako si rekao da magija nije dobra podloga za rad, sto cijenim jer je tvo tvoja misao, sta je onda dobra podloga za rad, po tebi? Jesi li probao magiju? I ako jesi kakva iskustva imas s tim?
Drugi dio recenice,
Citiraj:
jer kada pogresan covjek radi ispravnu stvar, ona ispadne pogresno
sasvim si u pravu. Ali pitanje: zasto stalno citiras druge ljude? Jeli ti znas nesto da kazes za sebe? A ne Saha da stalno citiras.

Evo o onom sto si napisao, rekao si kako
Citiraj:
Za mene duhovnost nije uticaj na tok zivota, ... vec pranje ruku.
pa zar nije pranje ruku pranje od onoga sto nije tvoje? Zar as meditacijom i svjesnoscu ne utices na tok zivota? Razmisli????

Citiraj:
danas mi je muka zbog neke moje predozbe duhovnosti, a ne samo moje predozdbe, nego i svih gluposti koje sam citao u knjigama, a jos uz to sam i upijao sve to. FUJ. --nema smajlija za povracanje--

I sada kada si to poceo da izbjegavas pocinjes da sve to odbacujes i s tim da se zatvaras za nesto sto bi mogli biti i korisno.
Sve to sto pise po knjigama, sto si ti na neki nacin rekao, je malcice preuvelicano, previse mistifikovano, i ko zna sta jos. Ali nekada nesto i bude dobro.
Isto tako, previse je dobrih magova, na zapadu, koji su dozivjeli promjenu svijesti pomocu kabale, a isto tako poznata je i magija na zapadu, a vezuje se za neke tantricke rituale. Znaci, magija nije samo mijenjanje okoline svojom namjerom, vec i mijenjanje sebe svojom namjerom. Recimo Alister Krouli, iako ga mnogi negiraju, ipak je napravio neke revulucionarne ideje u magiji i samim tim u mijenjanju sebe.

Ponekad imam osjecaj da ides u fanatizam.
Mozda se varam, ali to sto si napisao ponesen frozenom, mi lici na to. Vjerovatno je Frozen mislio na nesto drugo.

Frozen
Citiraj:
mislim da se mnogim ljudima dize kosa na glavi
u vezi duhovnosti zbog jednnog nedostatka
pragmatizma kod ljudi koji se 'bave' istom.

svi su u oblacima

Bas tako. I ja sam to zakljucio. Ali znas, nadam se da si i ti u pocetku, vjerovatno, prolazio kroz taj period, kada niko sem tebe i tvog kruga nije znao nista. I meni je bilo tako. Mnogo kasnije, posljedicom rada, shvatis kako je sve to samo shit. Samo tripovi uma. Ali za to treba, mnogo zganjaca pojesti.

Frozen, drago mi je da si se ukljucio.

daMIRe nista licno. Samo komentari.
Mislim da imas dobru podlogu, ali previse brzas sa zakljucima. Ipak kuzim sta zelis reci, kako je vecina onog sto si zakljucio o duhovnosti iz knjiga i ljudi koji misle da znaju, te dovelo do laznog osjecaja znanja koje je kasnije necijim uticajem izbrisano i po prvi put postavljeno na noge onako kako treba. Ali ne treba da reagujes sada na ono sto tada nisi znao. Svi prolazimo taj stadij. Banja Luka je dosta siromasna tim znanjem. Ali zadnjih par mjeseci vidim da se nesto razvija, ko zna gdje ce to sve da se zaustavi.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 03:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2003, 02:19
zdravo svima
evo prvi put sam na ovom forumu.
da vam prvo kazem da bi kod mog nekadasnjeg profesora srpskog jezika svi dobili keceve zbog promasene teme ali nema veze bitno je da se OKRECE :multi: a i prof se sigurno nece pojaviti na forumu.

postoje osobe koje su ako ne uvjek mrzovoljne onda ravnodusne, koje nikada ne daju pohvale ili izrazavaju svoju radost na bilo koji nacin. Ja te ljude svrstavam u kategoriju mrtvih. problem je sto mi moramo zivjeti s njima i svaki pokusaj pozitivnog uticanja na njih zavrsava neuspjehom.
Npr. mozes pricati viceve do penzije nece se nasmijati ali ako pred njima padnes i slomis nogu cuces neko krkljanje nalik smjehu :x
zasto ih spominjem? zato sto ih je sve vise na svakom koraku i ne treba trositi pozitivu na njih.

Ducic je rekao da ako pricas o nekome ruzno i sam se osjecas losije a ako kazes nesto dobro i sam ces se osjecati vrijednije i ljepse.
Don Zuan je rekao da uspjeva kod zena zato sto u svakoj od njih vidi ljepoticu i da one u njegovom prisustvu i same vide u cemu je njihova ljepota. Mislim da su to dva klasicna primjera kako uticu pozitivne misli
na ljude oko nas, prvi za sve a drugi za musko-zenske odnose.

Naravno da su pozitivne misli zdravije od negativnih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 12:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
JivanMukta je napisao:
Otuda dolazimo do toga da se mijenjaju pojedinci. A ne mase

Tačno. Velika većina se uopšte ne mijenja kroz živote. Samo pojedinci rade na sebi iz života u život. Koliko je meni poznato na Kraju će na Zemlji ostati dosta manje ljudi nego što ih je danas, ali sumnjam da je taj broj unaprijed određen. Treba pozitivno djelovati jer bolje je da što veći broj pojedinaca radi na svojoj duhovnosti.

Citiraj:
Bas sam o tome citao neki dan. Ne mogu da se setim koji casopis ali neki "zenski".
Napokon su poceli da obracaju paznju na to

Drago mi je to čuti. To potvrđuje ono što sam i ja primjetio, o stvarima o kojima ovde već duže vrijeme pišem na forumu se sada sve više priča i piše i u ne-duhovnoj literaturi i časopisima. I tome se ne treba čuditi, ni ne može biti drugačije. A ovo je tek početak :)

Citiraj:
I sada kada si to poceo da izbjegavas pocinjes da sve to odbacujes i s tim da se zatvaras za nesto sto bi mogli biti i korisno

(ovo si rekao daMIRu)
Slažem se.

Citiraj:
magija nije samo mijenjanje okoline svojom namjerom, vec i mijenjanje sebe svojom namjerom

Upravo to "pozitivno mijenjanje sebe svojom namjerom" i jeste prava Magija.

Sve ostalo je sporedno.

U knjizi "Drvo Života", Izrael Regardij kaže:

"Vrhunski cilj Magije je spoznaja Višeg Spostva i težnja ka bilo čemu drugom do ovom najvišem cilju spada u Crnu Magiju."

Citiraj:
Banja Luka je dosta siromasna tim znanjem. Ali zadnjih par mjeseci vidim da se nesto razvija

Volio bih da je tako.

Citiraj:
ko zna gdje ce to sve da se zaustavi

Ne mora da se zaustavi. Najbolje je da stalno napredujemo :)

Sleepy je napisao:
Ducic je rekao da ako pricas o nekome ruzno i sam se osjecas losije a ako kazes nesto dobro i sam ces se osjecati vrijednije i ljepse

Prvo, dobrodošao na forum :)

Čuo sam da je jedan čovjek kad su ga pitali "kako je" odgovorio: "kad mislim dobro onda sam dobro"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 12:54 
Pripravnik
Pripravnik

Imate pravo. Ja sam svojim mislima i stavom samo postajao jebivjetar. A uopste nema potrebe za to jer sam se time samo zatvarao u sebe i tako upao u jako lose drustvo. :lol: :lol: :lol: Razmislio sam o svemu sto si me pitao i prije nego si me pitao :lol: :lol: , onda sam se ponovo konektovao da izbrisem gluposti koje sam napisao, ali kasno. Frozen me zeznuo sa svojom novom porukom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 19:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Nov 2003, 19:08
Nova sam na forumu i veoma radoznala.
Frozen: Sta je pragmaticnost kod "duhovnjaka"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
znam sta nije...
1. nedostatak uzemljenja
2. jednostavnost - duhovnjaci su komplikovaniji od teza nikole tesle ka bezzicnoj struji
3. sklonost ka definicijama - monitor zraci - ali to moze biti i magija tipa x-aura - y materija = nesto pojma ti nemam
4. jao ovaj svijet je raj - osjecam se predivno - bog me voli
5. mora da sam posisao svu pamet svijeta - na svako pitanje znam odgovor.
6. u meditacijama imam fantasticna iskustva - ali jos uvijek nisam dosao na ideju da operem sudje umjesto majke ili slicno

...i jesi nasla crkvu u kojoj bi se pomolila
pragmatizam je rijetkost i kod obicnih ljudi - ali oni bar prosipaju obicna sranja drugim ljudima.

shvati me kako hoces... duhovnoj osobi mogu izgledati kao zadnji kreten
po temeljima temelja temeljitosti duhovnosti u svijetu ali vise cijenim
materijalistu koji se bori za tu 'materijalnu' glupost nego duhovnjaka
koji nezna oprati ni carape.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
frozen je napisao:
znam sta nije...

Frozen-a za predsjednika !!!!

I jos moras da im objasnjavas kako / zasto :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 23:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pali misko
ja samo ocu da imam
2 krave
3-4 ovce

i da se manem svih... 8) :D

hehe
nego sve to je cool
sve mi to blabla
a fucking planet
ide u tri lepe
agent smith je to sve lijepo rekao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2003, 23:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

daMIR je napisao:
Bas zbog tog odnosa pragmatizma i duhovnosti (psihologije) danas mi je muka zbog neke moje predozbe duhovnosti, a ne samo moje predozdbe, nego i svih gluposti koje sam citao u knjigama, a jos uz to sam i upijao sve to. FUJ. --nema smajlija za povracanje--

jeb.ga
gori si od mene
to bi ti trebao biti motiv
da jos jace zapnes
ali bas za sebe i nesto svoje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Citiraj:
Sta je pragmaticnost kod "duhovnjaka"?

pragmaticnost je najvise odlika onih koji misle o duhovnosti. Uostalom, i sama rijec dihovnost je postala misaona imenica i nista vise. Ako bi o duhovnosti sudili na osnovu onog sto se nalazi oko nas i sto svaki dan imamo prilike sresti, primjetili bismo da je to najdosadnija nauka na ovoj planeti. Misliti o duhovnosti je letjeti u oblacima mentalnih kalkulacija duhovnih cinjenica. Tipa desi se bljesak u mentalnom prostoru uma i ti to odmah pripises nekov velikom duh. iskustvu. Uzmeljenje bi bilo jednostavno vidjenje toga kao ometanje meditacije. Posle se dogdi, sto je u vecini slucajeva tako, da stvoris svoj mentalni diznilend. Tebi je dobro jer si utripan kako je sve oko tebe raj i bogom dana sloboda.
Ako si autentican onda si jednostavan.

Citiraj:
Ja sam svojim mislima i stavom samo postajao jebivjetar.

Pa to jednostavno treba primjetiti i ne davati previse znacaja tome, jer ce te to odvesti u negativna raspolozenja okrenuta protiv tebe, sto nije bas korisno.
Citiraj:
A uopste nema potrebe za to jer sam se time samo zatvarao u sebe i tako upao u jako lose drustvo.

Dobra ti ova. :D
Citiraj:
onda sam se ponovo konektovao da izbrisem gluposti koje sam napisao

ma ne treba brisati, neka ostane podsjetinik kako je netko jednom pravio gluposti, a sada vise ne postoji. Neko pametniji to sada cita i smije se toj gluposti. Ako shvatas..... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 00:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. pragmatizam kod pragmaticnih ljudi:

Ja i keva imamo precutni dogovor:
Ja perem sudje - bez obzira sto to neko u kuci voli ili ne voli.
Mene to nekada iritira, nekad shvatim da je to potrebno za moje dobro, nekada sam sam sobom iznerviran sto necu tako nesto - pa perem - nekad - ali bas nekad - sam potpuno u uzivanju u tome.

Usisavam i sredjujem sobu. nema razlike izmedju pranja zuba - kupanja i toga - sredjujes sebe - pa mozes i prostor oko sebe.

2. pragmatizam kod dogmaticnih ljudi
::: Zena ce - pa zenski posao je
::: Majka ce - pa zenski je posao
::: JA cu (zena) ali kad se odmorim poslije posla - ?????????????????
::: Ja cu - pomazem mami - jos gore od ovih iznad
::: hmmm... mrzim prljavstinu - ko ce ovo pocistit - ail neko hoce - doticni nece... taj samo primjecuje i igra se isusa
::: Ubicu je - kako je sve necisto - (ja bi ovo po kratkom postupku - jebes isusa)
::: Ubicu ga - kako sve neispravno (ja bi i ovo po kratkom postupku zarad zakona o nesposobnosti razmisljanja tj. nadji ljubavnika vodoinstalatera - a ako imas problem sa varam muza - ko te j.... a muz ne sigurno)
::: Sve sam sredio, sve sam ocistio, super sam (ja bi ovdje izvrsio samoubistvo jer je tako perfidno savrseno)

To su sve potpuno prirodne stvari - vidis smece na ulici - pokupis - smjestis u kontejner - ako ocekujes od nekog da ti zahvali - onda bolje da te rokne Gromovnih Ilija nego da bog sazna da zbog toga zelis da ti se zahvali
O nizim stupnjevima EVOLUCIJE (lezi ljebe da te jedem/jebem) i... pa majka ce ili JA RADIM CITAV DAN - mora neko da mi titra jaja - ne bih govorio.....

Kao da je citav jebeni svijet obdaniste a ne nesto drugo... svako trazi da mu neko tepa i to nije problem lijepo je tepati - nego ajde mali imas 50 godina nije vrijeme za klikere vec za zivot.

3. pragmatizam kod duhovnih ljudi
pod tackom broj jedan
buahaahahahahhahaha heheh eh eheheehehheehehe

hm.....
u njihovom rijecniku
pragmatizam - oblik dozivljavanja isusoidnosti, treperava svjetlost izmedju ociju, dozivljavanje osjecaja - ja sam bog (mada bog nema pojma da neko moze da dozivljava njega kao bog) a i upitno je kako neko moze reci - osjecaj boga ??? - otkud zna - a ako zna - vec je dozivljavao - znaci sta ce mu ovo prethodn - iskrenim rijecima - nije to iskustvo boga vec nesto sto neko osjeca na neki nacin - pa kako god imenovao.
Sto bi Webster rekao - ne draga ja sam zaprepascen ti si iznenadjena. :puppydogeyes:

- necu da cujem zvuk okolo sebe - sve mora biti tisina - radim meditaciju (jebes li ga sta bi rekao neko ko radi nekakav drugi posao - materijalan da ne kazem)

- trenutno ispitujem relaciju izmedju boga i ostalih ljudi gdje sam ja - ali potpuno slucajno - u najmanju ruku andjeo - jebes li ga tako se dozivljavam (jebes sex) sve ideje i pitanja - a kako to kako ovo ne radi - zasto bog nije ovo - se zavlace odgovorima tipa - polako (dok klikeri prorade) - Mile daj Bibliju - neko je previse pametan. ili Bhagavad gitu (nije nego)
Sire se ruke tipa - bog je velik - Budha je sjebo razbojnika -
Lao ce je jebes Makjavelija - kakav retoricar

najzalije
svi ti ljudi su i te kako zivjeli to sto govore
a ja - puca mi ona stvar na sve govore -
sjedio sa mnom makjaveli pedercina
pun ljubavi ucenik
lao ceova reinkernacija
ka sam ti isti
kao bilo koji drugi - samo sa premisama i idejama - koje potkopavaju sustinu svega gore izrecenog - zarad kao papaka koji propagiraju ucenjastvo ali ipak zarad nicega - i tako svi mi se vrtimo u vrtlogu obdanista ljudskosti - a na prve titraje ega ------ nemam pistolj - ali brate sto sam nacitan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 10:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
cini mi se "frozen" da ti sebe vidis kao pragmaticnog covjeka ili bar nekog ko to zeli biti.

u osobama koje daju znacaj duhovnom vidis nekog ko "nije uzemljen" ili nije pragmatican.

mene nezanima da budem pragmatican ili ne.
ja zelim da budem...dobar.bolji nego sto sam sad.
oko pranja sudja, nepostizem dogovor vec ga perem sto znam da trebam.
isto je i sa ostalim kucnim poslovima.

u zabludi si ako mislis da ljudi koji teze duhovnom nemaju veze sa zivotom.
zive i te kako. jer zivot gledaju kroz svoju dusu.

ko je napisao sve sto je napisano...duh!
ko je napravio sve sto je napravljeno...duh!
ko je pomislio sve sto je pomisljeno...duh!

a ti kazes da duhovni ljudi nisu pragmaticni...hm.

pa i ti frozen, da nemas dusu, nebi mogao napisati nijedno slovo na ovom forumu.

hoces da povezes NEDUH i pragmaticnost.
kako mozes sa pragmaticnoscu povezati nesto cega nema...NEDUH.
zar ti mislis da jaci duh znaci slabiji zivot!? :o

nema zivota bez duha, niti duha bez zivota!
jaci duh, jaci zivot.
slabiji duh, slabiji zivot.

a ti kazes da duhovni ljudi nisu pragmaticni...hm.

vidim da u tvom rijecniku izraz "duhovni covjek" ima drugacije znacenje od onog koje ima u mom rijecniku.

tebi je izgleda, duhovni covjek,...nezivotni covjek.
pa sta je onda zivotni covjek?
od cega on zivi?
da nije mozda robot?
nema takvog covjeka frozen...samo si ruzno sanjao.

nema zivota bez duha, niti duha bez zivota!
jaci duh, jaci zivot.
slabiji duh, slabiji zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
rio Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 12:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
frozen : hahahahahahahahahahaha... bices ti predsjednik kazem ja ..

rio je napisao:
ko je napisao sve sto je napisano...duh!
ko je napravio sve sto je napravljeno...duh!
ko je pomislio sve sto je pomisljeno...duh!

hahahahahahahaha

Na kraju ispada da su stamparije duhove radionice, tj njegovo vlasnistvo jer tako siri ono sto je napisao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik

Rio nisi razumio sta je frozen htio reci. Sva pragmaticnost je u sreci (ili znanju), i sve sta radis radis za sebe. Stvar je u tome kako ti dolazis do srece. To frozen napada. On nije doveo u pitanje duhovnost ili psihologiju, samo je rekao da duhovnost i psihologija kakva se javlja u BL je nista drugo do jedna intelektualnost vise.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2003, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bravo damire

duhovni covjek u mom rijecniku ima potpuno drugo znacenje/iskustvo i sramotame je da se ogrnemi tim plastom kao jutarnjom kosuljom.

nije to tako jednostavno
i nema razlike izmedju duhovnog covjeka i obicnog covjeka
sem u vrsti literature koju citaju

ali ipak, postoje ljudi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2003, 10:25 
Majstor
Majstor

ok!
s tim se slazem...
ima ljudi koji sebe zove duhovnim a neosjecaju svoj duh.

ako je frozen to mislio, pridruzujem se kritici.
ali ako ce frozen kritikovati duh, inace, e tu ce morati samnom ukrstiti koplja :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2003, 10:28 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:
Na kraju ispada da su stamparije duhove radionice, tj njegovo vlasnistvo jer tako siri ono sto je napisao

:D
upravo tako misko!
i sve sto ti napises, nije samo plod tvojih prstiju na tastaturi, vec tvog duha.
ako se gleda povrsno, moze se reci da se pise...prstima.
a ako se gleda dublje....pise se srcem!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2003, 11:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cinimi se da su vam
perspektive totalno ravnopravne.
miskova empirijska i tvoja duhovna su 1:1.

rio: ne kritikujem nista sto nije za kritikovati.
mene prica bilo kojeg karaktera - da li
Muova sekta, jehovini svjedoci ili indijska ne moze
privuci - kao ni obicna zvaka mog oca o srecnom i zadovoljnom
zivotu.
Da ti definisem svoj pogled na svijet. Sa jedne strane
duhovni svijet sekti koji presipaju iz supljeg u prazno i
sa druge strane (ovo me shvati ozbiljno) Sekta drustva
za koju malo ko ima dovoljno razvijenu svjesnost da je vidi
kao jednu veliku sektu/kosnicu iz koje se tesko izlazi a i karta
se naplacuje. Drugim rijecima ili si izvan drustva ili si u drustvu drustven
ili cuti i trpi - ja bolje ne mogu i ne znam.. iako sto jivan
kaze - upoznao sam ljude kojima je drustvo samo igraliste i obdaniste.

Dakle mozes znati da nesto postoji i zabluda je jasna ako mislis
da ti je na dohvat ruke - ali od toga si u stvarnosti 100 godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]