Zanimljiva tema,
vecni zivot sa bioloske strane nikad nece biti moguc, jer je starenje nezaustavljiv proces, bar za sad, a i kad bi uspeli da sve "organe" zastitimo od starenja npr. androidi ( bas SF ), mozak, pokretaca svega ne bi.
Zasto strahove treba otklanjati, ja bas smatram da ne bi trebalo, jer je to nesto praiskonsko u ljudskoj prirodi, to je skup emocija i reakcija na nesto, a bas te dve stvari sa misljenjem i mastom cine svaku individuu i izgradjuju je.Strah od smrti je, ako se gleda sa strane smrti tj. telesnog umiranja, potpuno glup, jer je neminovan i zasto ga se bojati, narocito zasto da ga se boje vernici, kad veruju ili u zivot posle zivota, ili reinkarnaciju itd.Ja sam ateista pa se ne bojim smrti, jedino se bojim smrti u snu ili komi, mislim da je to najuzasnija smrt.
Ljudi se uvek boje neceg, neko se boji nekih materijalnih stvari, neko se boji emotivnih promena itd.
Ja se bojim petlova ( nezgoda kad sam bio mali ) , bojim se ajkula ( brrrr dva reda zuba, joj ) , bojim se visine ( odmah moram da cucnem i dotaknem pod

, lifta ( ne zbog skucenog prostora nego da bi mogla da se otkine sajla i provoza lift na dole ekspresnom brzinom ) i leukemije ( ne toliko kao bolesti nego momenta saznanja da je imam ) .
Mislim da detinjstvo i odrastanje igraju veliku ulogu u stvaranju strahova, mislim na one prema opipljivim stvarima.
I mala digresija bas juce sam gledao film Doni Darko, gde su sve emocije podeljene na STRAH i LJUBAV, a glavni lik kaze da je to glupo, jer strahovi i ljubav su samo deo nasih emocija.