banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
"I zasto, pobogu, zasto cesto znaju traziti neku 'dubinu' u razgovoru u slucaju kada ne postoji?"

..mozda postoji ali ti je ne vidis ili ne zelis da je vidis :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2007, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
FLASH je napisao:
"I zasto, pobogu, zasto cesto znaju traziti neku 'dubinu' u razgovoru u slucaju kada ne postoji?"

To mi momak stalno govori! Kako je moguće da nema to što mi žene vidimo?! Vi ste tako crno-bijeli... :roll: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
@FLASH ta tvoja drugarica ista ja :lol:

on topic - muskarci i zene svadjaju se jer su razliciti a iz istog razloga se i vole tj. trebaju jedni druge (homoseksualci isto - samo sto kod njih nije razlika u polu nego u procentu hormona...)

a jedna moja drugarica je jednom tako pametno izvalila kako joj je dopizdilo sve i da bi na svijetu trebalo biti vise od dva pola ---- npr. dobro bi bilo da ima nekih 6-7 polova pa da lijepo ko covjek izaberes - a ne da budemo ovako ograniceni.....kakva lujka :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2007, 16:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Helena je napisao:
..mozda postoji ali ti je ne vidis ili ne zelis da je vidis :wink:

Pa, u vecini slucajeva u razgovorima ili uopste u mom zivotu sam ja taj koji vecinom trazi neki dublji smisao u svim stvarima, analizira sve i svasta, i pokusava sklopiti sve kockice koje me se doticu, pa ne vidim razlog zasto bih odbijao da vidim tu dublju sustinu. Da ne zelim - ne. Znaci, postoje jos 2 mogauca odgovora - ili je ne vidim ili je nema. Ja tipujem na drugi. :)
Naravno, uvijek se moze naci i ona treca komplikovanija sustina, koja povezuje sve to, ali vjerovatno u tom momentu niko ni ne razmislja o svemu tome. (Jes' znam zakomplikovati ovom dozom neodredjenosti... :D )

EiLeen je napisao:
Kako je moguće da nema to što mi žene vidimo?!

A sad kontra pitanje: Mozda je to ono sto bi vi zeljeli da ima, a u stvari nema, vezano za tu svu sustinu?
Ja vjerujem da je sve ovo zbog 'naseg' i 'vaseg' potpuno drugacijeg mentalnog sklopa, jer ste 'vi' u mnogim slucajevima dosta veci emotivci od 'nas', pa se otud i trazite 'ono'. :)
(A zamjenica... :lol: )

pamella_morrison je napisao:
npr. dobro bi bilo da ima nekih 6-7 polova pa da lijepo ko covjek izaberes - a ne da budemo ovako ograniceni...

Ako nista, svakako bi bilo mnogo zanimljivije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 00:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Vader je napisao:
FLASH je napisao:
Nije mi djevojka, vec samo prijateljica. :)

Možda to i jeste problem...iz njenog ugla :o

I ja mislim da u tom zecu lezi grm.

Citiraj:
Japanese_rose je napisao:

Tema je postavljena na musko-sovinisticki nacin, bez obzira na to da li si ti toga svjestan ili ne.

Klasican primjer.
Ako nisi primijetila, stavio je 2 teme, gdje svaka prikazuje mane jedne strane, tako da ti ne prolazi ova prica.

To je moje misljenje ( s kojim se ti ne moras sloziti ).
I jedna i druga tema su generalizovanje. Ima muskaraca koji bi prozivjeli 100 zivota bez da im i na pamet padne posjeta "prodavacicama ljubicica", bas kao sto ima i nas koji smisao postojanja ne nalazimo prevashodno u prepirkama s vama.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Naravno. Ja sam samo govorio o predispozicijama, nikako da je to opste pravilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2007, 10:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Apr 2007, 19:50
FLASH je napisao:
I zasto, pobogu, zasto cesto znaju traziti neku 'dubinu' u razgovoru u slucaju kada ne postoji? :)

prave se pametne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 02:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2005, 18:50
Cao narode, prvi put se ovdje javljam, ova tema me je bas zainteresovala....Pa hajde reko da i ja kazem moju.......Muskarac-zena, = 2 razlicita pola i prema tome 2 razlicita nacina razmisljanja i pogleda na svijet. Potpuno smo razliciti i prema tome imamo dva potpuno razlicita nacina za komuniciranje. Recimo: muskarac nikad nece shvatiti kako to da zena ne vidi lampicu za ulje u autu koja se pali i gasi a sa druge strane vidi prljavu carapu u nekom tamnom cosku stana. A zena nemoze shvatiti zasto muskarac kad se izgubi prije ce rizikovati da ga uhapse za skitnjicarenje nego pitati nekog kako i gdje... Zena cim pogleda muskarza u facu skonta kakvog je raspolozenja, sta ga "boli" i sta bi htio, muskarzi za razliku od njih dok nevide histericno reagovanje, galamu ili plac zene ne kapiraju nista... I onda je nekako normalno da se zene " svadjaju". Ona dubljina o kojoj ste pricali nije nista drugo nego " sesto culo" zena koje muskarci ne posjeduju jer su totalno prakticniji od zena....Sto ne znaci da su zena bolje od muskaraca ili obratno, samo nam mozak razlicito funkcionise.... Da vas vise ne davim, toliko za sad...Pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 12:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Različite grupe imaju različite razloge za svoje sukobe koji svima drugima izgledaju sasvim besmisleni.

Žene neće započeti masovne tuče sa teškim posljedicama jer navijaju za različite klubove, npr.

Razumjeti sve ženske motive jednom muškarcu može biti veoma teško jer nije prošao kroz sve ono što žena prođe u svom životu. I obrnuto.

Što ne znači da je sve opravdano samo zato što neka ženska smatra da je opravdano njenim ličnim iskustvom.

Na kraju se sve svodi na to je li moguće postići neko razmijevanje i postoji li volja za tim. Eto, ovaj pristup tipa 'žene se vole svađati, a muškarci ne' je loš pristup. To je jedna predrasuda koja otežava svaku dalju komunikaciju.

Dalje, u svačijem životu je samo određen (mali) broj žena bitan. I svaka od njih je posebna ličnost za sebe. Ova pitanja koja se odnose na cijeli ženski rod nemaju nekog smisla i ne pomažu ničemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 16:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Otprilike, mogao bih svaku tvoju rijec potpisati... :)
Ali hocu da kazem da puno stvari ima da su prisvojene jednom polu... Pocevsi on onih uvrijezenih pojmova o kojima vise niko i ne razmislja (snazniji pol/ljepsi pol) pa do u negodgled... Opet strasno generalizovanje, a sve se svodi na pitanje povrsnosti/nepovrsnosti.

Konkretno, ni ja nikad ne bih poceo tucu zbog nekog kluba... Da li me to cini manje muskarcem? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Cini buraz...ajd sad pokrij se!! 8) 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Pero_Bombas je napisao:
Otprilike, mogao bih svaku tvoju rijec potpisati... :)

I ja isto :) Ma... Blue, razumno i lijepo kao i uvijek :) .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 18:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Pocevsi on onih uvrijezenih pojmova o kojima vise niko i ne razmislja (snazniji pol/ljepsi pol) pa do u negodgled... Opet strasno generalizovanje, a sve se svodi na pitanje povrsnosti/nepovrsnosti.

Jeste. Skoro cijeli naš svijet je praktično sačinjen od stereotipa, neprovjerenih informacija koje uzimamo zdravo za gotovo. To je donekle nužda, ali ne i u kontaktu s bliskim osobama gdje takvo ponašanje postaje krajnje uvredljivo.

Citiraj:
Revan: razumno i lijepo kao i uvijek

Hvala :) , takođe. (ne mislim na ovo što sam sad citirao :D , već na ono što inače pišeš)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Razumjeti sve ženske motive jednom muškarcu može biti veoma teško jer nije prošao kroz sve ono što žena prođe u svom životu. I obrnuto.

Ovdje si negdje taknuo sustinu. Prirodom smo donekle razliciti, odgojem mnogo vise (a ja npr. svaki put beskrajno uzivam ako se nadjem u blizini fudbalske lopte...to je jace od mene :oops: ). Mozda se u svakodnevnom zivotu mnogo cesce trebamo pitati koliko smo u datom trenutku autenticni.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2007, 23:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Zasto? Zato sto zena voli da joj se prica.. argumentuje.. to je nekako muski.. ona se zaljubljuje slusajuci diplomatske price.. one ne moraju biti istinite ili sustina zivota. Poenta je u njegovom pricanju price NJOJ i vjestom ubjedjivanju tako da ona bude sigurna u svoj sud, preko njegove argumentacije.

Opet se to svodi nekako na to da muskarac "vodi" zenu kako mentalno i duhovno, tako i emotivno, preko te price. U pitanju je vise komunikacija i dijalog nego "tjerati mak na konac" i dokucivanje sustine ili istine. Zena zeli i treba DIJALOG, jer joj je to, dragi moji muskarci, vaznije od seksa i sigurniji put do sustinske intime od seksa. Znam, vama totalno neshvatljiva cinjenica.

E, sad muskarci kojima je dosadno ili tesko da ovo rade, a njihove partnerke su tip da im toga treba ( smatram se jednom od njih).. neka se upisu na neki intenzivni kurs retorike/diplomatije :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 01:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Meni jedna stvar privlaci paznju ukoliko svadja ili diplomacija, i zaista kad pogledam oko sebe vidim da su muskarci mnogo bolje diplomate od zena. Zasto? Mozda je tu imalo uticaj komukativno ispoljavanje na raznoraznim esferama. Pisana rijec je, recimo do nedavno, skoro bila i privilegija a imao ju je muski rod. Ako je jedna familija trebala da izabere nekog za skolovanje, izabiran je skoro uvijek muskarac, sin. Tako, i knjige su pisali muskarci. Isto, muskarci su bili ti koji su donosili informaciju iz "radnog" svijeta, razgovarali sa ljudima,... i tako polako bogatili svoj rjecnik i diplomaciju.

Ovo je samo jedno priblizavanje temi, moglo bi se razraditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2006, 10:13
EiLeen je napisao:
FLASH je napisao:

To mi momak stalno govori! Kako je moguće da nema to što mi žene vidimo?! Vi ste tako crno-bijeli... :roll: :lol: :lol: :lol:

A da znas da im nekada zavidim sto stvari cesto posmatraju "crno-bijelo", moze ili ne moze, treba ili ne treba...a mi oko svega, do najmanjeg detalja, analiziraj, okreci, prevrci, zasto, kako, a sta ako ovo, a sta oko ono...a situacija krajnje jednostvana :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Tajnica je napisao:
EiLeen je napisao:
FLASH je napisao:

A da znas da im nekada zavidim sto stvari cesto posmatraju "crno-bijelo", moze ili ne moze, treba ili ne treba...a mi oko svega, do najmanjeg detalja, analiziraj, okreci, prevrci, zasto, kako, a sta ako ovo, a sta oko ono...a situacija krajnje jednostvana :)

Joj, a ja mislila da je to samo kod mene tako. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pa žene su i biološki komplikovanije.. đe su sve silne amplitude- menzesi, trudnoće, valunzi, klimaksi, nivoi estrogena, multipli orgazmi, majčinstvo, pupčana vrpca, ma ništ oni to nemaju. Imaju samo posao, šank, eventualno fudbal. eto što sve posmatraju tako jednolinijski.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 13:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Najviše mrzim kad je neka svađa pa kad mi se ne da raspravljati oko sitnice i kažem "u redu ja sam kriv, ajmo dalje", a onda salva bijesa "ti to samo onako kažeš, ali ne misliš to!, ti se povlačiš, ti si hladan!"
Jbt, hoće da me utjeraju u crnu zemlju. :confused4:

Dalje, iako je ovo svijet i doba muške vladavine, mislim da žene bolje shvataju ovaj svijet, tj. bolje su prikopčane na njega, na svakodnevnu rutinu itd.
Kad ostare, uglavnom, jedino ih zanimaju djeca, neplaćeni računi, kućni budžet i potmuli glasovi komšiluka.

A mi, mi smo uvijek u nekim svojim tripovima, bavimo se svojim "velikim igračkama", autima, oružjem, instrumentima, ostalom tehnologijom itd.
Više smo zainteresovani za onostrano i metafiziku, kako koji.
Neki su muškarci veće babetine od žena. A neki ženstveniji, npr transvestiti koji akcentuju svoju ženstvenost do preko "e jebi ga"

Ode u krevet sad, imam gripu. :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]