banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 12:40 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vide druga Vadera sto izokola ide... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 13:25 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 13:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Leona, napisala si tekst koji je praktično sve ljudske motive proglasio vidovima kontrole. (emocije, fiziološke potrebe, društveni život)

Kriterijum kojim se određuje kontrola si spustila tako nisko da je izgubio svaki smisao: sve je postalo kontrola.

To je jedna prosto neupotrebljiva teorija. Da bih bio slobodan ja bih morao da postojim u nekakvom vakuumu bez ikakvih vanjskih uticaja. (tvoj se tekst završava porukom da se vrata trebaju držati zatvorenima, tj. potrebom čuvanja vakuuma)

Vrijeđaš se, prebrzo donosiš zaključke, bi li ti bilo draže da kraj tvoje teme piše: 1 čitanje, 0 odgovora?

To što si citirala sam napisao jer nijednom nisi razmotrila mogućnost zloupotrebe slobode.

Jesi nekada tražila nešto na Google da bi na kraju završila sa gomilom budalaština? Ja jesam, češće nego što bih volio, i bio sam ljut svaki put jer se nađe neka budala da mlati gluposti o temi koju nimalo ne poznaje. Potrošio je i svoje i moje vrijeme bez ikakve potrebe i svrhe.

To je očita loša posljedica ideje slobode koja u svome centru ima samo pojedinca. Ne možeš ti biti slobodna a da to ne uključuje ljude oko tebe.

Najbitniji zaključak koji si previdjela a koji slijedi odatle, mada si opet stigla da se uvrijediš, je razlikovanje 'slobode od' i 'slobode za'. Biti slobodan od uticaja još uvijek ništa ne znači ako čovjek ne zna šta bi sa takvom slobodom. (pa je zloupotrebljava)

Neko je slobodan da piše, ali nema šta da kaže, što ga ne sprečava da piše. 'Sloboda od' je dovela do zloupotrebe jer nema 'slobode za', taj neko ko je dobio mogućnost da piše, tu mogućnost nikada nije tražio ni trebao i sad je koristi prosto zato što može.

Za kraj, meni je veoma mrsko da po nekoliko puta objašnjavam šta sam napisao. Sad te molim da, ako budeš odgovarala, odgovoriš sutra, ili još kasnije.

Vader, već sam odgovorio na ovo što si pisao o internetu. Postalo je prava vještina znati naći ono što ti treba, čovjek može potrošiti čitav dan tražeći nešto.
Ja ne baratam pojmovima kao što je 'aura', poenta te rečenice je bila da ideja slobode mora uključivati ljude, a ne pojedinca.

Eto, pišeš o reklamama kao o nečemu što bitno utiče na ljude. Ako si ti jedini slobodan od uticaja reklama onda gubiš kontakt s drugim ljudima. Više ne razmišljaš u istim kategorijama, više ne govoriš istim jezikom kao oni. A onda ostaješ sam. To je teška pozicija za čovjeka, ako ne nađe slične sebi on će popustiti prije ili poslije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Micelijus je napisao:
Vader je napisao:
Tako da moje "bockanje" nije iz razloga "nesimpatisanja" nekoga, već često baš naprotiv.
:D
Vas dvoje ako ne završite u braku, niko neće. :D

I meni se čini :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Ako si ti jedini slobodan od uticaja reklama

Naravno da nisam potpuno slobodan, i naravno da nisam jedini.

blue je napisao:
Više ne razmišljaš u istim kategorijama, više ne govoriš istim jezikom kao oni (drugi ljudi)

To se već dešava, i nimalo me ne brine. Uvijek ima onih koji će me razumjeti i biti kao ja, samo što je nekima problem ako takvi nisu u većini, a nekima je dovoljno i da ima samo par takvih osoba. Meni je bitniji kvalitet od kvantiteta.

blue je napisao:
To je teška pozicija za čovjeka, ako ne nađe slične sebi on će popustiti prije ili poslije

Blagoslovljen sam da sam pronašao slične sebi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2003, 19:01
JiVaN je napisao:
Ali tema, je savrsena.
Kako ju je zapoceo Solidus..

Shta sam ja zapoceo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Igramo se gluvih telefona?

Odmorite od bockanja Leone, ni tebi Vader nije pravo kad te neko škorpijski bocne, pa nemoj dalje da raspravljamo na tu temu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ok. Procitala sam sve dosad napisano.
Blue, ovaj tvoj zadnji post sam procitala par puta da te nebi opet zamarala da mi objasnjavas jos jednom, i jos jednom. :)

Drugo, ne znam zasto ja uvijek ispadnem drska! Ako ne stavim smajli sto se kesi ili namiguje ne mora znaciti da sam drska i silovna na osobu kojoj odgovaram. Svjesna sam toga da ja nekad, ili cesto, mnogo cesto, u vecini slucajeva ne znam izabrati prave rijeci za pravi trenutak (stas.. toliko godina kad zivis u inostranstvu nije ni cudo :) ), ali to ne mora da znaci da sam ljuta. Jivanu sam odgovorila na lijep nacin. Nisam se nadala da ce to da ispane sasvim drugacije. Isto tako je i sa kolegom "blue". Htjela sam samo da razjasni to sto je napisao, posto nisam bas skontala iz prve. I malo sam bila zbunjena sto misli da ja oduzimam nekome slobodu govora samo zato sto sam postavila taj tekst. Tekst nisam ja sastavljala...ne znam cemu tolika uzbuna.

Mislim da ste me dosad upoznali, vec godinu, dvije sam na forumu, a i znate sta sam u horoskopu :) , i znate da nekad i prereagiram zbog cega se posle kajem. ahaa...i skorpije se kaju... :D , i danas nisam bila bas nesto raspolozena...ofarbala mi se (juce kupljena) posteljina u masini od crvene majice... :x :) , no dobro...necemo u detalje...
Problem je u tome sto ja volim da se salim i zezam... neki prihvataju moj humor, neki ne, neki ga pogresno prihvate...desava mi se to cesto i u realnom zivotu.
Ima momenata kad sam stvarno ozbiljna, zbog cega ponekad ispanem stroga i ljuta. Stroga jesam, ali kad se radi o ozbiljnim temama. Nekad sam smrtno ozbiljna, preozbiljna, zbog cega su me mnogi i opominjali i govorili da mi to nevalja...Boze moj, ko ce svima ugoditi. Ali, sve je to stvar prirode.
Nekad i 'sala' pojedinih ovde predje sve granice, tako da i mene mozete nekad razumjeti. Imamo dokaza za to, a i svjedoka. Nisam uvijek ja zub koji se klima.

Eto...da se i to jednom razrijesi..misterija o Leoni .... i nemojte me vise prozivati bez potrebe. :) Vader... drugi put kad budes bockao, bockaj 'softly'... :D

Blue, nemam nista protiv tebe..ti si rekao svoje misljenje. Akcepitram ga. To sto sam rekla da mi jos jednom razjasnis onaj prvi post, nije znacilo da ga ne prihvatam, nego ga nisam stvarno razumjela. I, kao sto rekoh, nisam ga ja sastavljala, tako da to nije moja definicija slobode. Tekst mi se vecim dijelom svidio zbog necega, i zato sam ga stavila ovde da ga podijelim sa vama i da imamo o cemu da pricamo. Zato je forum tu, zar ne?! :wink:

Zasad me samo muci pitanje: Kako da vratim boju posteljine nazad?! Pa ako neko ima kvalitetan savjet i ima zelju da mi pomogne, neka mi se javi na private. :oops: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Zasad me samo muci pitanje: Kako da vratim boju posteljine nazad?!

Valjda se neko sredstvo za izbjeljivanje zove varkina, tako nešto. A šta fali crvenoj posteljini? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2006, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Leona je napisao:
Zasad me samo muci pitanje: Kako da vratim boju posteljine nazad?!

Valjda se neko sredstvo za izbjeljivanje zove varkina, tako nešto. A šta fali crvenoj posteljini? :)

Eh...da je ona crvena. Nego je ona bljutavo roza. Ne pase nista nisacim. :(
Uzela sam neki vrag za izbjeljivanje ali se bojim da ce mi izblijediti ostatak posteljine od toga.
Hocu prvo da vidim ima li koji prakticniji domaci savjet, bez kemikalija. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2006, 10:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Pitaj domaćice na Lifestyle-u, lock.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]