Utopija je napisao:
Posto vidim da ovde neki tetovazu, zanemarujuci neke od postova, i dalje iskljucivo dozivljavaju kao oruzje za sepurenje i pokazivanje, kako onda voditi konstruktivnu diskusiju.
Tako sto ces ti shvatiti koliko su tetovaze glupa, a ponekad i opasna stvar...
Evo mog stava: ljudsko tijelo je lijepo samo po sebi i ne vidim nikakav razlog da ga neko ukrasava tako sto ce na sebi tetovirati ime voljene osobe, zmaja, polnog organa, grba omiljenog kluba...
Da je Bog htio sve bi nas stvorio s tetovazom, a mislim da se negdje i u Svetom Pismu kaze da ne treba od praviti gluposti od tijela....
Umjesto glupiranja, a ne vidim sta je tetovaza drugo nego glupiranje, mogli bi, oni koji to rade, svoje emocije iskazati i na drugi nacin, npr. - napisati pjesmu, pricu, nesto naslikati, komponovati...
Cuj - na kraju ce ispasti da je tetovaza jedna vrsta umjetnosti! To me i ne bi cudilo, jer kod nas sve ide naopakim tokom, pa je onda i tako nesto moguce!
Volio bih shvatiti zasto se neko tetovira, ako ne iz nekih ego razloga. E, takav ce moci reci u drustvu:"Buraz, ja sam se tetovir'o, bas je to zakon!" ili ce, kao jedna moja poznanica, svima govoriti da se tetovitala, ali nece htjeti reci koju je tetovazu uradila! Sta je onda cilj te tetovaze?!
I da li ste primjetili da neko krije svoje tetovaze? Ne, svi ih napadno pokazuju ili ih isticu u razgovoru? Sta je cilj svega toga?
Sta - kao osjecao se depresivno pa je istetovirao smrt sa kosom na ledjima? Ili nije dugo k...o, pa je istetovirao polni organ na stomaku da ga, kada svaki put pogleda dole, osokoli?!? To su naivan nadanja!
Mislim da ljudi koji se tetoviraju rade to samo iz razloga da bi to mogli nekoime pokazati...
Sad - sto TO moze biti opasno i po necije zdravlje ne vrijedi ni spominjati...
Utopija je napisao:
Zah, drago mi je da kako tema napreduje postajes donekle fleksibilniji, bar sam stekao takav utisak.
Jest, sada se mozes, Zah, mirne duse tetovirati...
Utopija je napisao:
I da sto se tice "saranja" celog tela, mislim da to moze biti jako lepo. Nemojte zaboraviti da je tetovaza u neku ruku umetnost...
Eto, rekoh ja... Ajd ti meni objasni kako tetovaza moze biti umjetnost... To je kao da kazes da je pisanje u glinu umjetnost, kao - ko ce ljepse isarati po glini...
Utopija je napisao:
Evo nekoliko slika japanske tradicionalne tetovaze. Upozorenje svima da je na nekim slikama prikazano malo vise nego sto bi trebalo.
Nemoj mi samo reci da tebi OVO izgleda normalno i lijepo?!? Ako izgleda onda stvarno