banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Mamini sinovi...
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Avg 2004, 20:12
Ljudi moji, hoce li mi neko objasniti zasto, ali zasto su svi (moji bivsi) momci tako vezani za savrsenu gospodju mamu, koja se uvijek pita, koja je uvijek u pravu, koja sve najbolje zna i radi... Čak i onda kada je sve to suludo svakom drugom sem njima dvoma...? Dajte momci da cujemo, zasto se mama vise slusa, postuje od djevojke? Naravno, mislim na pravu djevojku, dugogodisnju, koja je apsolutno uz tebe i voli te i sve sto ide uz to? :roll:

http://www.myspace.com/godsaveclubbing

Poslednji put menjao xRedHead dana 29 Dec 2007, 22:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:37 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 22:38
Ili su oni SVI takvi ili smo ti i ja dijelile momke :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Zato sto te djevojke cesto sutnu pa su izgubile povjerenje, a mama ne. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2007, 22:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
To je imbecilan stav prepisan iz modnih magazina. Ili sto bi rek'o nas narod Outdated.

Kazi mi, volis li ti svoju mamu?

Djeca su djeca, bez obzira bila muskarci ili zene.

Mislim da se moras zabrinuti ako u majci svog decka, supruga, ljubavnika vidis rivalku.

Mislim da u tom slucaju nije problem u njemu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 00:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Apr 2006, 22:37
pa znas ono, samo je jedna mama :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 03:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
svakog takvog bi odje;;;la u trenu... jednostavno :wink:
zaobidjes i sretna... bitno je znati da IMA i drugacijih

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2007, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
xRedHead je napisao:
Ljudi moji, hoce li mi neko objasniti zasto, ali zasto su svi (moji bivsi) momci tako vezani za savrsenu gospodju mamu, koja se uvijek pita, koja je uvijek u pravu, koja sve najbolje zna i radi... Čak i onda kada je sve to suludo svakom drugom sem njima dvoma...? Dajte momci da cujemo, zasto se mama vise slusa, postuje od djevojke? Naravno, mislim na pravu djevojku, dugogodisnju, koja je apsolutno uz tebe i voli te i sve sto ide uz to? :roll:

Strah od prvog autoriteta - mame ( strašna Venera koja mu je prva predstavila koncept zločina i kazne). To ti nisi, a ona je........ usađeno u infantilno.. lijek? samo da se odfuraš dalje i ne dopustiš sebi da te pregazi... a 'izliječenja' u klasičnom smislu nema - to zaboravi. Sretna ti Neue Jahre. :)

roditelji nam dadnu ili strah ili krivicu.. tako, taj tvoj momak bi se osjećao krivim ako bi se mama na bilo koji način izjasnila da je ugrožena ( recimo da to bude kroz prizmu da je tvoje mišljenje dominantnije od njenog).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
o mater vam poremećenu! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da li i na zene na slican nacin utice tata?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 17:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

video klipan je napisao:
To je imbecilan stav prepisan iz modnih magazina. Ili sto bi rek'o nas narod Outdated.

Kazi mi, volis li ti svoju mamu?

Djeca su djeca, bez obzira bila muskarci ili zene.

Mislim da se moras zabrinuti ako u majci svog decka, supruga, ljubavnika vidis rivalku.

Mislim da u tom slucaju nije problem u njemu. :wink:

Ja volim svoju mamu. Najvise. Ali moja mama mene nikad ne bi ucjenjivala. Niti bih ja radije vozala mamu svaki treci dan po frizerskim salonima i kineskim prodavnicama, nego bila sa svojim momkom kad je bolestan, kad mu je tesko... Ah... :roll: I da me moja mama ucjenjuje, ja bih to prepoznala. I kada me previse posesivno ... kako da kazem... voli, onda ja to prepoznam i objasnim i njoj i sebi da pretjeruje.
A meni nije nicija mama rival. Nego, jednostavno, (dosadasnje dvije) su mene dozivljavale kao nekog s kim im sinovi provode previse vremena i oduzima im ih... Ja nikog ne silim da bude samnom. Sacuvaj Boze. Ali mora bar malo biti samnom, ako mi je momak. Moram bar nekad biti na listi prioriteta. Ili je i to previse?

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2007, 17:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
xRedHead je napisao:

Strah od prvog autoriteta - mame ( strašna Venera koja mu je prva predstavila koncept zločina i kazne). To ti nisi, a ona je........ usađeno u infantilno.. lijek? samo da se odfuraš dalje i ne dopustiš sebi da te pregazi... a 'izliječenja' u klasičnom smislu nema - to zaboravi. Sretna ti Neue Jahre. :)

roditelji nam dadnu ili strah ili krivicu.. tako, taj tvoj momak bi se osjećao krivim ako bi se mama na bilo koji način izjasnila da je ugrožena ( recimo da to bude kroz prizmu da je tvoje mišljenje dominantnije od njenog).

Hvala... Trebalo mi je da cujem da je dobro sto sam otisla... Malko sam se osjecala krivom, kao da sam trebala ostati i mozda se izboriti... Mada znam da nemam oruzje :(

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2007, 18:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Da bi djevojka stekla status u kojem je momku njeno mišljenje jednako važno kao i mišljenje članova njegove uže porodice mora da prođe određeno vrijeme. (da bi se stvorila dovoljno jaka veza, je li)

Ukoliko ta djevojka potegne autoritet prerano, i prejako, može da ostane bez njega.

Doduše, autoritet mora da se potegne kad-tad, jer može da bude i prekasno.

Hoću da kažem sledeće: sama si birala momke, i momenat za potezanje autoriteta - nisi imala sreće, nisi se snašla, biće još prilika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jeste. Biram sirocad od sad :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
oh majko mila pa vi se frljacate terminima za koje nemate pojma edipov kompleks nije vezan za majku već za oca, prevazilazi se tako sto se "ocu ulizujes" jer otac je taj koji je jachi i koji ima vecu paliju, ono sto je karakteristichno za edipov kopleks (za razliku od Electra kompleksa) je da se kod edipalnog kompleksa javlja prvo edipani kompleks pa potom kastracioni (oba ova tvore edipa) a kod zena je obrnuto ide prvo kastracioni (majka je kriva sto nemam "paliju" od početka života je kastrirana i majka je kriva) pa potom edipali - (ovi tvore electra kompleks ili ti ga peniska zavist), žene ga prevazilaze tako što rode muško dijete ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
o mater vam poremećenu! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: legenda :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Dec 2007, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
oh majko mila pa vi se frljacate terminima za koje nemate pojma edipov kompleks nije vezan za majku već za oca, prevazilazi se tako sto se "ocu ulizujes" jer otac je taj koji je jachi i koji ima vecu paliju, ono sto je karakteristichno za edipov kopleks (za razliku od Electra kompleksa) je da se kod edipalnog kompleksa javlja prvo edipani kompleks pa potom kastracioni (oba ova tvore edipa) a kod zena je obrnuto ide prvo kastracioni (majka je kriva sto nemam "paliju" od početka života je kastrirana i majka je kriva) pa potom edipali - (ovi tvore electra kompleks ili ti ga peniska zavist), žene ga prevazilaze tako što rode muško dijete ...

Hm... dobro... Ali zar nije to u nekakvoj vezi s nekim mitom o Edipu, koga su nesto kao otjerali, pa se on vratio, ubio oca i ozenio majku, jer nije znao da mu je majka? Ili tako nesto? :oops: Ali, ajde, u svakom slucaju, skinula sam. Ostala je sustina na naslovu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prema Freudu, glavni razlog za razrješenje Edipovog kompleksa jest strah od očeve kazne.

Tijekom falusne faze se Edipov kompleks javlja i razrješava. Freud je smatrao Edipov kompleks središnjim događajem u razvoju osobe. Kompleks počinje kad dječak svoj seksualni libido usmjerava prema majci, a agresivni libido prema ocu kojeg smatra suparnikom u borbi za majčinu naklonost. Dječak želi da otac nestane kako bi imao majčinu pozornost samo za sebe. Razrješenje kompleksa nastaje kad dječak razvije kastracijski kompleks, strah da će otac na dječakove agresivne namjere odgovoriti odsjecanjem dječakova penisa. Kao dio normalnog razrješenja dječak odcjepljuje libido (seksualni i agresivni) koji je usmjerio prema roditeljima.
Slijedeći korak je identifikacija s roditeljima - najprije s ocem, a u manjem obimu s majkom. Ova identifikacija rezultira oblikovanjem superega. Konačno se potiskuje sva memorija o kompleksu i dijete ulazi u period relativne seksualne i agresivne tišine kojeg Freud naziva faza latencije.
Kod djevojčica je Edipov kompleks sličan te se kod njih naziva i Elektrin kompleks.
Djevojčica kao i dječak u početku želi posjedovati mamu i ukloniti tatu. Razrješenje počinje kad djevojčica otkrije da joj je uzet penis i to uzrokuje ljubomoru. Djevojčica tada uklanja seksualni libido usmjeren prema mami te agresivni libido usmjeren prema ocu (no, kao i dječaci, tragovi oba osjećaja djelomično su uvijek prisutni - nikad ne prestajemo voljeti mamu i natjecati se s ocem). Kako bi povratila penis, ljuta na mamu i njenu ulogu u gubitku penisa, djevojčica seksualni libido ulaže u vezu s ocem, a neprijateljstvo razvija prema mami, kradljivici penisa.
Razrješenje kompleksa kod djevojčice završava se istom vrstom identifikacije kao kod dječaka - prvenstveno s roditeljem istog spola (mamom), a u manjem opsegu s ocem. Ona također potiskuje pamćenje na ovaj period kad uđe u fazu latencije.

fokus je na ocu na ne na majci iako na prvi djeluje an majku ipak nije...
recimo frigidnost i impontencija su posljedica jake očeve ličnosti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fino blejalo.. ali ona ovde priča o nemogućnosti adultne ličnosti da se konfrontira majci na mentalnom nivou i jasno joj kaže da sada ima drugi prioritet u životu - svoju ženu i porodicu. pri tome ne mora uopšte biti frigidan ili impotentan u seksualnom smislu. ali u mentalno-emotivnom očigledno jeste

ovdje suština leži na pitanju zašto i kako neki ljudi odbace tu roditeljsku dominaciju, a neki ne.. premda nam je svima isti taj proces koji je Frojd opisao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 00:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vidi, sad možemo otići u pm razjašnjavajući šta, kako i gdje, možda bi pravo pitanje bilo kako se osloboditi autoriteta???

recimo klasičan primjer kad se čovjek oslobadja autoriteta je kasparov, koji je oponent putinu, čovjek sa 60 godina pokušava da se oslobodi autoriteta (inače njegova politička misija je osudjena na debakl) ...

negdje u 30im kod nas se ljudi oslobadjaju autoriteta, zapravo onog dana kad odlučiš da se odvojiš bar tako knjige kažu :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Dec 2007, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blejalo je napisao:
vidi, sad možemo otići u pm razjašnjavajući šta, kako i gdje, možda bi pravo pitanje bilo kako se osloboditi autoriteta???

da, jako kompleksno pitanje.. mislim da je tu najbitniji strah koji imamo od činjenice da ćemo u tom slučaju morati biti autoriteti sami sebi - veoma težak zadatak, jer si onda ti bog i batina, život i smrt.. niko drugi

:-? ja sam spas našla u religiji, pa uvijek kažem da je to Bog dao ovako ili onako- udri po apstrakciji, tako je najlakše :lol: .. samo da ne udaram sama po sebi - to je najteže :P :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]