banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Sep 2007, 21:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
Bas razmisljam zadnjih dana o ovome, a zelim da podijelim s vama jednu pricu:
imam poznanicu od 26 godina, cura zdrava, prava, nista joj ne fali. Doduse, malo je buca, ali ima fine crte lica, fin osmijeh, lijepu dugu kosu. Pri kraju je jednog teskog fakulteta, inace je jako vrijedna i odana buducem pozivu. Inace je komunikativna, drustvena, poznavalac mnogih tema iz oblasti filma, knjizevnosti i muzike. Sve u svemu, primjer jedne obrazovane gradske licnosti.
ALI...
Problem je u njezinoj majci koja sve drzi pod kontrolom. Bukvalno joj ne dozvoljava nista. Mozete zamisliti takvog nekog ko nikad nije sjeo u kafic, mozda iz straha da je neko ne vidi, cak ni danju u praznim bastama. O nocnim izlascima da ne pricam. Jedino u obzir dolazi kino s prijateljicom koja je ista kao i ona. Mama je bukvalno zivka gdje god da ode i uvaljuje joj da obalvlja sve njene duznosti, koje ova bez pogovora uradi.
Zalosno je to da se djevojka od 26 godina nikada u zivotu nije nasminkala, ofarbala kosu, pocupala obrve, obukla odjecu modernu za djevojke neke svjetlije boje od crne ili tamno plave. Nikad nije obukla suknju, cak i do poda. Nosi iskljucivo musku odjecu koja je dosta siroka i demode, patike uvijek crne. Mislim da se cak ni ne depilira, a ima izrazene malje na licu.
Mama joj je natovarila milion drugih obaveza, tako da ona jadna nesvjesna ni ne konta da moze drugacije zivjeti.
Primjer je taj da kad joj je mama bila odsutna par dana, pravo je dosla sebi i napravila par promjena u stanu. Cim se vratila, opet je sve doslo na staro. Sigurna sam da joj namece osjecaj manje vrijednosti i da je konstantno sopa kako tako trebaju fine cure da se ponasaju i da je to jedino ispravno.
Meni je zao, ali ne mogu skontati kako ona sama ne konta koliko je to
pogresno. I zasto se ne odupre jednom za sva vremena? Cura je skroz ok ko drugarica, nije papak i uvijek ce rado pomoci.
Kako joj pomoci?
Imate li vi nekoga koga poznajete da je u slicnoj situaciji i napisite svoje iskustvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2006, 16:11
Na žalost ima takvih slučajeva.Imam prijatelja,dvadeset godina,živi sam sa majkom jer su mu roditelji rastavljeni.Majka mu ne dozvoljava ni jedan trenutak da se opusti,zove ga na telefon svaki dan gdje je,šta radi?U petak normalno da momak ide u grad i da bi izbjegao to da ga majka zove 100 puta u jednoj minuti,on iskljuci telefon.Medjutim ona zove sve njegove prijatelje i upita gdje je on,ako kažu gdje je ona dolazi i konstantno ga izvlači iz lokala (kafića).Kako pomoći?Normalno je da se brine za sina,ali ovo je stvarno previše... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Taj tvoj prijatelj bar izlazi u grad petkom, bar je svjestan da treba zivjeti. Ali ova cura zivi u potpunom neznanju i nesvesno dozvoljava da joj zivotom diriguje majka. Sto je najzalosnije, ona ima mladjeg brata i starci se potpuno isto ponasaju prema njoj koja je odrasla djevojka i njemu koji je tek izasao iz srednje skole.
Kako joj probuditi svijest?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
cure takve situacije obično rešavaju tako što zatrudne prvom prilikom. momci tako što naprave dete. u jednom ili drugom slučaju, lete iz kuće za sva vremena i majci više ne smeju izaći pred oči

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali covjece kako da zatrudni kad nema priliku nikoga da upozna, jer joj je stalno mama za petama i mamini komentari.
Mislim da takve osobe zauvijek ostaju u porodici kao zrtveno jagnje i da se uvijek na njima kola lome i da su za sve sto se desava one krive, bez obzira sto drugi cine pogreske.
Nije to normalno nikako, takvi roditelji trebali bi odgovarati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa čuj ni prva ni poslednja kojoj se tako nešto dešava. ako stvarno želi da pobegne od toga uvek ima načina. pobeći od kuće, živeti kod prijateljice, naći posao, osamostaliti se,...tako to već ide...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ali ti ne shvatas da ona to nece, jer nije svjesna da joj moze biti drugacije. I smatra da je to ispravno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
nerevar je napisao:
živeti kod prijateljice

Koje prijateljice???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ima ona dosta drustva, ali to je za po danu, za setnju. Ona jednostavno ne kapira da stvari tako ne trebaju biti.
A sve te kolegice su joj slicne.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2007, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da se vratimo na temu, ajd mi onda objasni ovo:
11 minuta je napisao:
poznavalac mnogih tema iz oblasti filma, knjizevnosti i muzike.

11 minuta je napisao:
Problem je u njezinoj majci... Bukvalno joj ne dozvoljava nista.

malo je kontradiktorno zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
11 minuta je napisao:
Ljudi nemojte fulati temu.

Pa nema tu puno filozofije; ako te neko od roditelja ( ili bilo ko ) pritisce, imas barem dvije opcije : ili dozvolis da te slome ili razbijes okove ( osamostalis se, blablabla... ).

U stvari ima i treca opcija ( ovo sam vidjela svojim ocima ) ; smjeskas se mami/ocu 'teroristi', a u isto vrijeme radis sta zelis onda kada te ne moze vidjeti ...bjezis sa casova da bi se nasla s dragim, zaposlis se sto prije pa postanes ljubavnica svog ozenjenog sefa i tako to. Ovo je jedna od tuznijih varijanti, ali u principu bilo ko da te terorise, to kad-tad pukne.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 23:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

kakve veze to ima? pa moze se obrazovati muzikom i filmovima sa tv-a kad sjedi u kuci. A za knjizevnost se objasnjava procitanim sabranim djelima sto za lektiru, sto preporukama mame da cita sestre Bronte. Izvodis cudne zakljucke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2007, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

11 minuta je napisao:
kakve veze to ima? pa moze se obrazovati muzikom i filmovima sa tv-a kad sjedi u kuci. A za knjizevnost se objasnjava procitanim sabranim djelima sto za lektiru, sto preporukama mame da cita sestre Bronte. Izvodis cudne zakljucke.

pa kad si je nazvala poznavaocem pomislio sam da ide u bioskop, u pozorište, na koncerte.... a i ti postavljaš čudna pitanja :P

evo sve ti je ruža rekla...a i ja u prvom postu: kad neko nešto hoće, nema te sile koja to može sprečiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2006, 13:15
takve ljude ne razumem mislim roditelj je roditelj ali sa toliko godina nemati svoje JA ! hej ja bih radije ziveo na cesti nego da me mati ganja svaki dan (sreca pa nije tako kod mene ali ne bi to ni dopustio) pa jebote tu nema zivota !Ovako kad bi otisao majka bi te cijenila vise jer bi se borio za svoj zivot ! Ako bi te tada sputavala jos vise e onda ta zena(mati) niej normalna !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 07:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ima li ta djevojka oca? Brata, sestru?

Je li njoj majka bas brani/zabranjuje/prijeti kad ona hoce da izadje...ili ona nece, sama od sebe , da izadje jer smatra da joj je tako bolje kako sad zivi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 08:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Da, i ja to nešto kontam, možda je "čudak" sama od sebe?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 08:38 
Mene stara tjera zadnjih 7-8 dana iz kuce... :-?

A te cure..ko ce ga znat, ajd ni meni starci nisu svasta dozvoljavali kad sam bio klinjo(ustvari i jesu), ali sada nishta ne pitam..samo kazem ajd' zdra'o!!!

Ali ne volim ja te "povuchene"...takvi najcesce cijeli zivot drze nagomilanu kolicinu bjesa u sebi i onda im "pukne fim" i ubije ili sebe ili druge ili naprave neko sra**e!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
psyborg je napisao:
Ali ne volim ja te "povuchene"...takvi najcesce cijeli zivot drze nagomilanu kolicinu bjesa u sebi i onda im "pukne fim" i ubije ili sebe ili druge ili naprave neko sra**e!!!

Odlicno receno, nema se vise sta dodati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Leona je napisao:
Ima li ta djevojka oca? Brata, sestru?

Je li njoj majka bas brani/zabranjuje/prijeti kad ona hoce da izadje...ili ona nece, sama od sebe , da izadje jer smatra da joj je tako bolje kako sad zivi?

pa ne mora joj ekspicitno prijetiti. može samo laganim, uzgrednim komentarima da ne odobrava neke stvari, i to kroz cijeli njen život, pa da se to curi uvuče u mozak, kroz uši, i tako je mamica drži u nekoj vrsti psihološke klopke.... jer joj nabija osjećaj krivice svaki put kad bi uradila nešto što se kosi sa maminim pogledima na život.

mame i majčinstvo je precijenjeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2007, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pa, ochito ona nece da izadje zato shto su joj od djetinjstva punili glavu kako treba da bude fina, povuchena, ne treba se kasno vracat kuci, ne treba pushiti, ne treba izlaziti s momcima - mozda samo po danu, al vjerovatno ni tad... Ne smiju je vidjet da se ljubi s momkom ispred zgrade ecc ecc. Ona sada misli da sve radi kako treba, navikla je tako zivjeti... Zato ne primjecuje kako drugi zive, njoj je i ovako fino, ne konta u chemu je fazon... Vjerovatno ne vidi zabavu u alkoholu, izlascima.... Njoj je ovako dobro... Samo shteta... Al shto vishe godine prolaze, to ce joj biti teze da se izvuche i "unormali"... Poznajem osobu sa slichnim problemom koja se u zadnjih par god pochela izvlachiti iz toga i pravo je zivnula...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]