Citiraj:
Ljudi moji, hoce li mi neko objasniti zasto, ali zasto su svi (moji bivsi) momci tako vezani za savrsenu gospodju mamu, koja se uvijek pita, koja je uvijek u pravu, koja sve najbolje zna i radi... Čak i onda kada je sve to suludo svakom drugom sem njima dvoma...? Dajte momci da cujemo, zasto se mama vise slusa, postuje od djevojke? Naravno, mislim na pravu djevojku, dugogodisnju, koja je apsolutno uz tebe i voli te i sve sto ide uz to?
Možda bi trebala preformulisati pitanje na sljedeći način: “Ljudi moji, hoce li mi neko objasniti zasto,
ali zasto se uvijek zaljubim u momka koji je toliko vezan za svoju savrsenu gospođu mamu, koja se uvijek pita, koja je uvijek u pravu, koja sve najbolje zna i radi.?
Samoposmatranje bi možda bilo idealno rješenje na ovako postavljeno pitanje koje je kao što vidimo dualističke prirode. Mislim da si odabrala pogrešan pristup u rješavanju ovog problema, pokušavajući uzrok svog negativnog iskustva tražiti u drugome. To ti je slično borbi s vjetrenjačama. Prvo pođimo od sebe pa završimo na drugom.