banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 11:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Okt 2005, 16:05 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Hm... Zanimljivo...

Ja iako sam "pod nickom" ne bih postavljao neka pitanja sto trebaju ko fol skrivanje jel... Mislim i ne padaju mi na pamet neka takva pitanja, ali prijmetio sam na forumu da je bilo takvih slucajeva, gdje lik vec ima "izgradjen" identitet na netu pa se opet registtruje sa nekim bezze nickom i postavlja pitanja... I to nesto govori... Ja uglavnom ovako kenjam i u "stvarnosti" tako da... Ne znam, meni je ovaj virtuelni svijet prilicno realan , jer ipak nisu ovo oko mene nickovi vec stvarni ljudi ... Valjda si shvatio sta hocu da kazem... Dosta ljudi sa foruma sam upoznao ili vec znam... Neke cu valjda i upoznati, tako da nemam namjeru da se pravim lep-crn-zgodan-jak-dobar djak.... Pozdrav...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 07:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ima ovde podtema koju sam postovao ranije ove godine o simulakrumu.
Prvo se treba postaviti pitanje sta je stvarnost da bi se mogla definisati stvarnost. Mozda je virtuelna stvarnost stvarnost, a mozda je substvarnost, a mozda je stvarnost substvarnost nase svesti, ili je mozda stvarnost uticaj nase podsvesti na nasu svest.
Ovako se moze u nedogled. E sad da ne bih zalutao od teme, u pravu si kad kazes da se ljudi previse vezuju za ovaj "virtuelni svet", ali kad bi bili indiferentni onda bi bili ves masine ili usisivaci.
Toliko za sad, i da sad se setih da li si ti za potpuno skrivanje identiteta na npr. forumu. Ovo pitam sa razlogom. poz

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2005, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Hm...... " tanka je linija sto spaja i razdvaja "

Dakle ovako ..... ne postoji "internet persona" i "stvarna persona" , mislim da ipak postoji samo "persona."

Sto se tice uzivljavanja i "ufuravanja", ne radimo li to isto i u stvarnom zivotu, tj. ufuravamo sebi razno razne velicine i lazne slike o sebi i drugima?
Medjutim, ovde je to nekako intenzivnije, dobijamo priliko da prihvatamo i odbijamo ljude u jednoj minuti.... E, po tome nije stvarno. Moze sve i nista ne moze, a sve brze od treptaja oka. Ali nije li to i svojevrsna metafora zivota ?

A sta bi rekao za knjige, knjizevne likove i njihove zivote ... pa moj profesor knjizevnosti zivi sa 'svojim' likovima 40 godina kao da su stvarni, a oni, za razliku od nas ovdje , nisu stvarni. Zivi li i on u virtualnom svijetu ?
Pa mi ovdje makar imamo , kakvu- takvu, interakciju sa drugim likovima.

Mislim da je ovo dobro za pisce i slicne njima, jer doprinosi shvatanju kako to ljudi mogu komunicirati ( u najsirem smislu rijeci tj. prenose jedni drugima raznorazne poruke , od mentalnih do emocionalnih) samo putem rijeci, fraza, teksta.......

Da li je stvarno sve ono sto postoji i egzistira u bilo kojem obliku. Internet postoji, mi postojimo.... zakljucak je sta?

Druga bi sad tema bila, koliko se neko poistovjecuje sa tim, koliko gubi sebe i svoj razvitak na net-u i sl...

Ajd u zdravlje, virtualni prijatelji :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]