banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2005, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pročitajte svaku izjavu pa odlučite da li se s njom slažete potpuno, djelomično ili tek neznatno. Zatim zbrojite bodove i otkrijte koliko ste doista pod stresom.

1. U životu bi sve trebalo bi ići glatko.
2. Posao mora biti pun uzbuđenja i poticaja.
3. Bila bih očajna kad bih izgubila sadašnji posao.
4. Moj mi je posao najvažniji na svijetu.
5. Važno je sve što radiš dobro obaviti.
6. Moj posao trebaju svi uvažavati.
7. Da odem, na poslu bi se sve raspalo.
8. Važno je da se zabavljam bez obzira kakav posao radila.
9. Užasavam se dosade.
10. Zaslužujem da sam sama kad mi to treba.
11. Moram izbjeći sve obveze i odgovornosti koje mi se nameću.
12. Zaslužujem pravednije postupanje.
13. Sve važne situacije u životu moram držati pod kontrolom.
14. Kad nešto krene po zlu, odgovorni su "glupi", "kreteni", "idioti".
15. Zaslužujem bolje.
16. Moram biti u dobrim odnosima sa svima koje poznajem.
17. Moji talenti nisu prepoznati.
18. Drugi me sprečavaju u svemu.
19. Osjećaje moram uvijek držati pod kontrolom.
20. Nema smisla bilo što mijenjati.

Bodovi

Dobivate 5 bodova za svaki odgovor s kojim se potpuno slažete, 3 boda za svaki s kojim se slažete djelomično i 1 bod za svaki odgovor s kojim se tek neznatno slažete.

80 i više
Čuvajte se! U vašem je životu previše "moram" i "treba", a upravo zbog takvih stavova teško vladate situacijom. Vjerojatno vam i tijelo već šalje jasne znake u obliku glavobolja, prehlada, kožnih osipa ili napadaja potištenosti. Uvažite poruke i nešto poduzmite za vlastito zdravlje prije nego bude prekasno.

66-80
Vjerojatno sami uvelike pridonosite stresnim situacijama u koje zapadate. Razmislite o tome što radite i kako doživljavate sebe i druge u svemu što vam se događa. Stanete li na kočnicu, svijet će se i dalje okretati. Ako na poslu ne možete prebaciti dio posla na druge, učinite to kod kuće. Recimo, trebate li odlučiti između pranja hrpe posuđa i dobrog sna, nabavite papirnate tanjure ili perilicu za posuđe!

45-65
Ni vi se, poput mnogih, sa stresom ne nosite uvijek jednako. Jednom sve držite pod kontrolom, a drugi put ste potpuno shrvani poslovima. Pomoći će vam sitne preinake u obavljanju zadataka. Priuštite si kraći odmor, okrenite se zdravijoj prehrani i duže spavajte. Društvene obveze pažljivo birajte, jer biste vrijeme koje uštedite na izlascima mogli iskoristiti da ovladate zaostacima i drugi put s lakoćom izađete iz stresne situacije.

20-45
Čestitamo! Uglavnom držite stres pod nadzorom. S vremena na vrijeme gunđate zbog obveza ali sve u svemu uvijek nađete načina da odvojite više vremena za sebe. Pripazite, međutim, ako ste prikupili vrlo malo bodova (20-25), jer to ukazuje na apatiju. Osobe koje su pod dubokim stresom često izgube volju za život i potpuno se odriču snažnih uvjerenja koja su ipak potrebna u životu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]