indijanka je napisao:
Nosite li nemire u sebi i kakve? Da li se prepustite tom osjecaju ili se borite? Da li vas bole nemiri? Donose li nesigurnost ili i ne obracate paznju na njih? Zivite li svoj zivot ili vas nosi matica svakodnevnice?
Licne nemire uglavnom mi stvaraju tekuci problemi, okruzenje i iskvareno ponasanje ljudi koje vlada ... a koje utice na moju licnost i uze okruzenje...
Manifestuje se tako sto kad sam "nemirna" ne mogu da spavam (nije ono sto ste omislili

) ali relativno brzo to savladam, jer dopustiti da te svaki nemir boli i prepustiti mu se, je zapravo nejako stanje duha i licnosti.
Teske i lose stvari te cine jacim ("sto te ne ubije, ojacace te", jeste surova izreka ali istinita). Tj. nauci te da ne reagujes na svakave gluposti i da se ne prepustas svakakvim sitnim nemirima, jer sve to nije vrijedno sikiracije tvoje licnosti, jer sav taj stres ostavlja traga na zivot i zdravlje.
A zivet je bar za mene suvise dragocjen i prektatak ...sta sve zamisli i planova imam
Kako se borim i ne dopustam da nemir vlada mojim mislima: skretanjem misli na lijepe stavri tipa: muzika, film, prirooooda, drage osobe, ljubav, sex, erotika, fizicka aktivnost, putovanje, citanje foruma, surfanje netom, obilazak najljepsih mjesta na svijetu bar preko www i slicno !