Frozen:
"Sto bi Webster rekao - ne draga ja sam zaprepascen ti si iznenadjena."
Dobar taj Webster.
"najzalije
svi ti ljudi su i te kako zivjeli to sto govore "
Bas tako. To se zove zdrava, autenicna duhovnost. Izmedju tebe i tog sto pricas ili ne pricas nema razlike.
Rio:
"nema zivota bez duha, niti duha bez zivota!
jaci duh, jaci zivot.
slabiji duh, slabiji zivot.
a ti kazes da duhovni ljudi nisu pragmaticni...hm. "
Mislim da je Frozen na nesto drugo pucao. To sto si rekao jeste tako, ali isto tako postoje ljudi koji se tripovanjem tripuju u duhovnost. Za njih je duhovnost mentalni diznilend i sve sto rade, sakrivaju se iza spisa, iza neceg sto je neki autoritet rekao i slicno. Frozen vjerovatno misli na pragmaticnost tipa da ili ucis ili sljedis. Ako ucis onda zivis to sto ucis, ako sljedis onda kao papagaj ponavljas rijeci onih koji ponavljaju rijeci kojih ponavljaju.....
Kuzis.
Autentican covjek nema potrebu da dokazivanjem pokazuje svoju autenticnost, niti se oslanja na nesto sto drugi pricaju vec dobro posmatra svoje bice i pokusava da zivi 1000 postotno zivot i sve sto uz njega ide. Nije duhovnost biti u meditaciji po cijeli dan a oko tebe smrad i smetliste, jer ti kao duhovnjak nemas potrebu da obracas paznju na materijalnost, vec je znacajan onaj aksion, "kako je gore tako je dole, kako je unutra tako je i vani" Znaci ako si iznutra cist i iskren takva ce biti i sredina u kojoj zivis. Ako unutar tebe ima cistoca kao kvalitet bica, onda ce oko tebe u prostoru u kom zivis biti cisto, ti ces pre svega fizicki da budes cist i slicno.
daMIR:
"Sva pragmaticnost je u sreci (ili znanju), i sve sta radis radis za sebe."
Bas to.
Frozen:
"Da ti definisem svoj pogled na svijet. Sa jedne strane
duhovni svijet sekti koji presipaju iz supljeg u prazno i
sa druge strane (ovo me shvati ozbiljno) Sekta drustva
za koju malo ko ima dovoljno razvijenu svjesnost da je vidi
kao jednu veliku sektu/kosnicu iz koje se tesko izlazi a i karta
se naplacuje."

e ova ti je dobra.
"upoznao sam ljude kojima je drustvo samo igraliste i obdaniste. "