giovana je napisao:
Da znam da je Trogir grad,mislila sam na okolinu Seget Donji ili Seget Vranjica ...

Trogir je za šetnju, izlaske, provod, a Čiovo za odmor i kupanje...
Čiovo je lijepo ostrvo, s tim što je i ono samo po sebi veoma raznoliko po pitanju plaža i ponude... Računajući od trogirskog mosta, imaš "lijevi" dio: Arbanija, Žedno, mastrinka, Saltina,... i "desni" dio: Okrug gornji i Okrug donji...
- Lijevi dio ima više pješčanih plaža, voda je OK, mada računaj da su preko puta Kaštela i da se zna nekad navući prljavština, mada je to jako rijetko i ne može se porediti sa vodom sa druge strane u Kaštelima i Splitu...
- Desni dio ima pješčane plaže na počeku Okruga gornjeg, ali je tu brodogradilište preko puta. Okrug donji, ono što sam vidio, uglavnom kamenite plaže. Meni je najljepši i najčišći dio Okruga gornjeg sa druge strane Čiova, tj. koji gleda prema Šolti, tu su kamenite ali veoma sređene plaže.
Generalno, Čiovo je na najvećem dijelu veoma strmo ostrvo, računaj na to ako si sa malim djetetom i dobro se raspitaj koliko je smještaj udaljen od mora. Iako npr. 100-150m od mora djeluje blizu, postoji mogućnost da ti duša brzo izađe na nos penjući se do kuće

Šalim se, ali takvo je Čiovo i brzo se na to navikneš. Pravo je ostrvo, sa svim dobrim stranama, a ipak povezano mostom sa kopnom tako da začas dođeš do Trogira.