banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Apr 2025, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Fino! Je li neko bio (ne na terapiji nego ovako relax) i da bi preporučio?

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2025, 17:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Odmor na Jadranu je danas Luksuz!!
Ne opravdavam reketaranje sa cijenama i otvoreno bez srama pljackanje plebesa, naprotiv.

Medjutim ili Ali!
Moze li se negdje na Jadran sad u sezoni da je fino, blizo plaza, smjestaj i cjena solidan, neki fin restoran da nije skup za porodicu da se moze nesto normalno i ukusno pojesti!

Cesto se vidi ovako da covjek iskreno trazi i ocekuje da je nesto tako je moguce. Budimo realni i objektivni gdje i u kakvom okruzenju zivimo i sta ocekujemo i trazimo. Jos uvijek se vracamo u proslost!!
Prvo sta je to "Skupo"? Sta znaci skupo u turistickoj sezoni na turistckoj destinaciji? I za koga je skupo?

Pa Jadran je za odmor cijele Evrope ne samo Balkana. Zivimo u proslosti gdje smo navikli da imamo nesto sto se podrazumjeva i bogom je dato a to je "Odmor na moru" bar 7 dana a 10 bi bila neka normala. To je nesto sto vise nije garant vec odavno ali jos nije uslo u svijest.

Odmor je danas luksuz!!!
Sve vise ljudi koji rade ovde ne moze ga priustit sa svojm platama.
Koliko pored svih izdataka godisnje i troskova zivota koje ima porodica ili pojedinac ovde ti mozes da odvojis i ustedis za jedan godisnji odmor?

Pa ne mozes sa porodicom na Jadran sa 1000 evra u dzepu to nije odmor to je prezivljavanje u prirodi...!!
Ne govorim o izuzetcima ko ima smjestaj kod rodbine ili prijatelja pa si sami spremaju hranu i kuhaju ili o izuzetnim slucajevima gdje se pojavi neko prazno mjesto.
Izuzetci nisu pravilo i norma.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2025, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Dakle, ona priča "i ne mora se baš na more"...

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2025, 21:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Realno...da mi more predstavlja luksuz, prvo bih se toga riješio.

Medjutim, more ne doživljavam da sjedim u hotelu,all inclusive,itd... (iako se mogu složiti da to mozda i jeste najbolji odmor,ali jbg kad ja tako nisam navikao), već je to meni onako kako sam od malih nogu išao sa svojim roditeljima kod tatinog ujaka u apartman u Pulu. Ideš autom 5km do plaže, kupaš se ujutro, popodne nazad na ručak i odmor, pa oko 5 opet na plažu.Nije se išlo po restoranima, stara kuvala ručak u apartmanu.

Danas sam taj koncept malo prilagodio sa svojom porodicom,idemo bliže samoj plaži (auto ne koristim),ručamo uglavnom u restoranu, a ostale obroke u apartmanu...Nema vise izlazaka,tako da je vece rezervisao za sjedenje na terasi i cuganju piva koje ponesem iz BL.

Baš danas sam se vratio iz Drvenika i evo nekih cijena.

Apartman se još uvijek može naći za cc 50 eura.Restorani su nešto ipak pokupili,ali kad poredim sa BL to je negdje 20-30% skuplje.

Pivo veliko točeno 3.3eura,kafa 1.7 euro od danas (do danas je bila 1.5),sokovi cc3 eura, sladoled 2 eura (ali realno tolika je kugla da je meni dovoljna 1).

Jos uvijek se to moze izgurati i sa ovim našim mizernim platama.

I da...idem uvijek izvan špica sezone (jun i septembar),jer je dole opšti krkljanac u sezoni,pa mzoda to utiče na ipak nešto povoljniji smještaj (a možda i to što nam je ovo bilo 6.ljetovanje kod istih ljudi).

Vrh

PostPoslato: 29 Jun 2025, 21:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Preko megabona možete naći 7 noćenja, hotel, all inclusive za 2 osobe +1 ili dvoje djece za nekih 2100-2500KM (to je za kraj juna i početak jula) Uopšte nije loše. Imam osjećaj da su, u odnosu na prošlu godinu, malo oborili cijene ponuda u hotelima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 10:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Ja sam prošle godne koristio Megabon i hotel Crvenu Luku u Biograd na Moru, prezadovoljan cijenom i uslugom, sve preporuke.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 13:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
Kemer 7 dana ultra all incl ja , hanuma i sin 7 dana 5* hotel 2550 ojra, avion iz Sar

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 13:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
baki je napisao:
Ja sam prošle godne koristio Megabon i hotel Crvenu Luku u Biograd na Moru, prezadovoljan cijenom i uslugom, sve preporuke.
Kako ide to sa megabonom, nesto se mora rezervisati, kod njih ili?

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 13:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dadotb je napisao:
Kemer 7 dana ultra all incl ja , hanuma i sin 7 dana 5* hotel 2550 ojra, avion iz Sar

Sent from my DN2103 using Tapatalk

Godisnji po izboru i kako ko moze sebi priustit.

Dobro nismo mi Nigerija ili Somalija, standard je ovde bolji svakako i plate se ne mogu poredit.
Ali budimo realni moze li jedna prosjecna porodica sa djecom da odvoji 2550 ojra na stranu za godisnji pored svega sto treba da odvoji, plati i podmiri tokom godine.
Ljudi zive od plate do plate ko moze pravit ustedjevinu mjesecno po 200 ojra na stranu i to samo za godisnji tj. da to ne dira za drugo svaka mu cast?

To ti je skoro kao da odvajas svakog mjeseca za kredit za stan i stavljas na stranu da bi imao za takav 7 dana godisnji.
Ako se pokvari auto i malo veci kvar treba platit vec je budzet u ozbiljnom problemu a da ne pricamo drugo!!

Znaci, ako mozes ici ces na more ako ne ove godine ostajes kod kuce, rijeka, jezero izvorna priroda i ljepota moze i bazen sto da ne ... uzivaj!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
700KM za tri osobe dnevno ležanja, kupanja i hrane?!
Poštujem svačiji izbor, ali je ovo previše za naš objektivni pojam umjerenosti.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Meni se cini da malo ko zivi od plate, rade se dodatni poslovi, mulja se, valja se nesto, dizu se krediti, grabe se nasljedstva....

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 15:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Sto rece jedan moj kolega..tek od kada zena i ja zaradjujemo i 3. platu u kuci, vise ne razmišljam o tome da moram ići van.

Inače su oboje VSS, ona u javnom preduzecu, on za privatnika radi (ali vjerujem da ima nesto veća primanja nego da je u državnoj upravi)....kaže ništa nisu mogli sa 2 plate (koje su sigurno iznad prosječne).Naravno, ne govorimo i dalje o luksuzu, već o životu normalne porodice sa 3 djece.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Meni se cini da malo ko zivi od plate, rade se dodatni poslovi, mulja se, valja se nesto, dizu se krediti, grabe se nasljedstva....

To mogu jos donekle zanatlije ostali plebes koji radi tanko!
Krediti se moraju vracat a naslijedstva sva odavno rasparcana i podjeljena.

A i zanatlije sve manje zovu ljudi, zovu sad samo ono stvarno sto ne mozes ili ne znas sam ili prijatelj koji zna!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 16:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zovem prijatelja cista administracija VSS samo tipka i mozga, pitam ga sta radis zar niste krenuli u Makarsku, kaze evo me kod kuce mjenjam kocnice na autu pitam jel pakne ma kaze sve: rotore, pakne, kocione cilindre jbg zapekli ide sve komplet.
Covjece sto to ne odvezes kod majstora pa ipak su to kocnice nemoj se zajebavat u pitanju je sigurnost ...a on pa kad moze doktorica hirurg da mjenja na cesti rezervni tocak sama na bmw sto ja ne bi mogo zamjenit kocnice sve imas na youtubu, jedino ako si sa dvije lijeve ruke.

A ako te svrbi novcanik idi kod majstora da ti zamjeni brisace,akumulator... na autu pa plati!!
On pola stvari radi sam na svom autu mjenjo amortizere, alanser, farove i sl. ima kuci garazu mjesta pa moze, valjda tako ustedi a nije da covjek nema....ccc!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Što onomad reče jedan vrsni poznavalac ovdašnjih prilika:
Danas ni ljubavnicu ne možeš imati ako ti žena ne radi!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 17:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 31 Jan 2013, 18:13
skitnica je napisao:

naravno da radim pored drzavnog posla i privatno, ne pamtim da nisam u zadnjih 10 god pored plate zaradio bar jos 2/3 plate privatno..inace bi sipak putovao toliko ( najmanje 3x god van BiH )...ne kupujem stanove, jedan kupio, ostalo gledam da renoviram, putovanja i auto solidan su mi prioritet

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
skitnica je napisao:

Ima tu i drugih opcija za nadogradnju na platu...razni poslici na netu, digitalni marketing, kursevi str.jezika ili cega god, influenseri, youtuberi, OnlyFans, dostavljanje, taksiranje, prosirenje osnovnog posla u privatnu zonu, preprodaja na olx ili sire, siva korupcijska zona, koverte, "usluge" razne vrste....

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
skitnica je napisao:

Krediti se moraju vracat a naslijedstva sva odavno rasparcana i podjeljena.

To sto se krediti moraju vracati ne znaci da se, barem dijelom, ne trose i na ljetovanja. A nasljedstva, koliko toliko, i dalje ima, s obzirom da ljudi i dalje umiru, a mladih narastaja je sve manje.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
Brale001 je napisao:
skitnica je napisao:

Ima tu i drugih opcija za nadogradnju na platu...razni poslici na netu, digitalni marketing, kursevi str.jezika ili cega god, influenseri, youtuberi, OnlyFans, dostavljanje, taksiranje, prosirenje istog osnovnog posla u privatnu zonu, prerprodaja na olx ili sire, siva korupcijska zona, koverte, "usluge" razne vrste....

Skitnica to je isto kao ono : Ako nemas za kruh jedi kolace ...daj nemoj nas zajebavat, digitalni marketing...kupi mi ti laptop i nauci me kako se sluzit sa aplikacijama i softwerom i ne trazi prvo unaprijed za taj "poduhavat" pare od ljudi ....eto pa cemo radit za tebe.

Nemoj mi samo ja sam tako poceo od nule i..... evo me na mojem brodicu, malo radim, pijuckam, malo gladim i laganica!!

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2025, 17:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta da ti kazem, treba imati slifa i odlucnosti, proci obuku, usavrsiti se....posveceno raditi....i moze se fino zaraditi, kako se ko snadje i probije. Nije uopste laganica i uzivancija posao, mada je tacno da se vremenom stekne rutina pa bude lakse.
Btw, ovdje pricamo o nekom dodatnom poslu da bi se nadogradila plata i, recimo, omogucio odlazak na ljetovanje, a ne o brodovima, avionima i kamionima.

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2409 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 117, 118, 119, 120, 121  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]