Ja planiram ovog ljeta napraviti neke dobre balkanske putešestvije sa djevojkom...
Ideja bi bila napraviti veliku turu autom. Pri tom bih možda napravio krevet u autu da se može unutra spavati, ili jednostavno kampovati u šatoru. Kao opciju imam da povezem bicikle i kajak, a svakako bismo ganjali da idemo na planinarenje, penjanje ili jahanje usput.
Neke od interesantnih tačaka su: - Cincar/Livno/Kupres: Dobri sirevi, divlji konji, planinarenje i kampovanje - Romanija: Lijepa priroda, jahanje, kajak, ferate Sokolov put, Crvene stijene - Zelengora/Maglić: Sutjeska za odmor, Zelengora za jahanje i šetanje, Maglić za planinarenje i uživanje, domaća hrana u katunima i logorska vatra kraj Trnovačkog jezera - Trebinje: Platani, kupanje, čisti hedonizam - Dubrovnik: Kratka pauza sa preskupim parkingom, ali je lijep pogled iz kajaka - Boka Kotorska/Perast/Kotor/Lovćen: Dubrovnik samo sa manje turizma plus Lovćen kao šlag na torti - Durmitor: Planinarenje na Bobotov Kuk, pa u Žabljak na odmaranje, a tu blizu su i Piva i Tara - Pešter/Sjenica: Dobra visoravan, opet konji, opet dobri sirevi plus mantije - Zlatibor: Ovdje zaokružiti Rašku i vraćati se u BiH - Višegrad: Pročitati Andrića i onda preći most
Kontam da ovo bez 2-3 sedmice nema šanse da se uklopi. A i pitanje je koliko je optimalan izbor lokacija, kojim redoslijedom obilaziti i koliko se gdje zadržavati. Rad sam da to bude kako ćemo-lako ćemo put, a ne da se unaprijed previše planira i organizuje. Gladni biti nećemo...
Ideje, prijedlozi, mišljenja, komentari, kritike, sugestije?
_________________ Ciao seljazzi...
Ja nisam uštva iz tvoga društva!
Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.
|