banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 548 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2012, 01:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
zadnji put kad sam bio u CG (2002). Zali se jedan taksista i kaze "mislim da mi ova 4 mjeseca taksiranja nece biti dovoljna da se pokrijem do pocetka sezone 2003)... Pa sad vi skontajte lika, znaci radi 4 mjeseca u godini i JOS MU NIJE PRAVO sto mozda nece natuci dovoljno para da palamudi ostalih 8 mjeseci dok ne krene sezona ponovo...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2012, 07:51
Ne kaze se dzabe da su Crnogorci ljencine....

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 18:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Avg 2009, 09:39
Свако има нешто своје. Некоме се ЦГ свиђа, некоме не, мада је ових других пуно више. :D
Ја ове године одох по први пут у ЦГ на море, и то у Игало-Херцег Нови. Па ако се жив вратим (без вируса и ненатамбан од горштака) пренијећу утиске.
Смјештај смо резервисали у Игалу, близу мора, фина собица, вода, струја, кухиња, чак и купатило имају. :lol: (провјерено).
За 8 евра по ооби.

Ако неко жели да оде на море и буде 10 дана за 200 еврића, не може очекивати да све буде као из бајке.
Јесте да су Црногорци к'о од брда одваљени и из пећине извучени па бачени да се на силу баве туризмом к'о да их лично Стаљин 'мјесто у гулаге на обалу послао, али шта ћеш... Кол'ко пара-тол'ко музике. Реално је да је Хрватска боља, људи живе од туризма па морају. А и није то била шта, зна се ко је сад Европска Унија. :) Мада је и скупља, мада не пуно.

Него, зна ли неко је ли плаћање оне тзв. боравишне таксе, којом заправо наплаћују ваздух свој црногорски, обавезно?? Другарица ми каже да ове године није платила а на граници нису ни тражили. А казна је вањда 20евра, па ко буде 10 дана, исплатније му је да не плаћа, па се на ризик врати. Ако га и ухвате, опет на исто дође. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ako ides busom nemoj placati...
ako ides autom plati obavezno...
ja sam ove godine isao busom i nikog u busu nisu ni pitali za boravisnu, a prosle godine smo isli autom i trazili su nam...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Mojima nisu tražili tu taksu, išli su autom početkom jula.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kazem eto nama su trazili...
boravisna taksa za 10 dana je 8 eura, ne isplati se zajebavati sa tim...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Prošle godine jesu tražili svima, ali izgleda da kako su ukinuli onu ekološku taksu, sad ne traže ni ovu drugu.
Uskoro idem i ja dole, pa ću provjeriti šta i kako :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ekolosku jesu ukinuli ali je boravisna i dalje obavezna. Krece se od 1.30 do 1.50e zavisno od mjesta...malo mi nelogicno al ok. Na granici ne traze od svakog...vec po principu slucajnog uzorka. Ja se ne bih cimala zbog par e...ali ako se i zadesite u toj situaciji, taj ili zeru manji iznos date njima na granici i via RS 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Zakon o boravišnoj taksi

Zakon je objavljen u "Službenom listu RCG", br. 11/2004 i 13/2004.
Član 7
Boravišna taksa se utvrđuje u rasponu od 0,10 do 0,80 evra.

ne znam odakle ti to 1,5e :-?

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
jbga....meni hotel iz Budve poslao cjenovnik sa tim iznosom.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

hahahahahhahahhaa
kakvi indijanci...
predvidjam im blistavu buducnost...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 23:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

То изгледа наплаћује како ко хоће. Никаквог реда. Зато им и долазе Руси а не Њемци. :lol:
Ма у сваком случају, чак и ако се не плати па те на граници ипак ухвате - не може море бити плаво колико цариници могу бити подмитљиви. :lol: :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2012, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
ja sam bio pre 8 godina zadnji put i vise nikad.Grcka je mama, perkofori, paralija, mikonos, za svaciji dzep, cg ni u snu

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Samo da potvrdim da nam nisu na granici tražili potvrdu o plaćenoj boravišnoj taksi.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2012, 22:52
Ja bio poslije cc 10 godina sa porodicom u CG. Smjesteni u HN ali smo obisli citav potez od Igala do Budve.
Smjestaj nam je bio na samoj plazi (jedini dio u HN koji je "pjescan"). U principu smo zadovoljni sa smjestajem (gazde ovih apartmana nisu Crnogorci) ako izuzmemo nemanje interneta i dva programa na TVu.
To je ono sto je pozitivno.
Lose je sve ostalo. Crnogorci su neljubazni, nekulturni, bezobrazni, seljoberi na kvadrat u svakom pogledu. Kad ih covjek vidi i cuje ima osjecaj da su do jucer svi cuvali ovce i koze. Sa turizmom se nisu ni susreli. Da je iko od njih ikada bio negdje na moru ne bi ono sve licilo na ono sto lici sada. Ako vam se slucajno neki prodavac ili konobar ljubazno obrati u kafani ili restoranu taj je 100% neki nas ili srbijanac.
Plaze su sranje (ima nekoliko pristojnijih al i to nije nista posebno). Plaze su pune pikavaca i stakla, voda je puna kamencina i raznog smeca. Njima se citav turizam bazira na iznajmljivanju lezaljki i suncobrana koji su takvi da ne vrede tih 2/2.5 evra po komadu za koliko ih oni iznajmljuju.

Neki generalni utisak je da otici u CG na more je sto se tice ugodjaja i sadrzaja vrlo slicno kao i otici kod rodjaka na selo s tim sto su kod rodjaka na selu ljudi 10 puta kulturniji i srdacniji. Razlika je samo morska voda.
Bez tendencije da nekog uvredim ali 100 % sam siguran da onaj ko kaze da je CG more dobro taj nikad nije bio nigdje drugo.

Sto se mene tice, zbogom Crna Goro nes' mi vise ni shliku vidjet ;)

p.s.
Tu nesretnu eko taksu mi nije niko trazio. Boravisne sam izvadio ali mi ih niko nije trazio na granici.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 22:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Отиђох почетком августа и ја у "братску" нам Црну Гору. Па ево мојег "путописа". И да, ишли смо у Игало-Херцег Нови.

Прво, пут.
Кренули смо око 20.45 Аутопревозовим бусом. Двоспратан, простран, мада не превише удобан. Колективна патња је била, нема шансе да се заспи на сједишту. Мада, ишла су два буса, па је овај наш био полупразан. Скоро сви су се раширили на два сједишта. Карта 80КМ, повратна. Али са таксама и пртљагом то дође 90КМ. Стао је само једном, негдје код Јабланице. На граници није било никаквих проблема. Само су прегледали документа, нису ништа њуцали по аутобусу. Хране се може пренијети колико вас воља. Само убаците у кофер то је то... Стигли смо око пола 6. Већ смо договорили са женом која нас је чекала на станици и одвела у кућу у којој смо били смјештени. Значи, пут 5/10., али само због аутобуса. Мада, већ сам навикнут на такве патње па ми није тешко пало. Али не и мој драгој сапутници. :)
Смјештај.
Као што рекох, жена нас је дочекала на станици и довезла кући. Старија жена, Требињка, има кућу и Игалу па је током сезоне издаје. Не воли претјерано Црногорце а ни Американце па смо се фино сложили. :D Кућа је била на територији Игала, мада чим се спустиш до мора, на граници си између ова два града. Нисам испитивао, али су они скоро спојени, као један град. У Игалу је смјештај мало јефтинији, мада се сав живот, поготово ноћни, одвија у ХН. Кућа има 5 соба, двокреветне, трококреветне, с брачним креветом. Све се да искомбиновати. Ми смо узели с брачним креветом, као што и доликује једном пару. Кућа има два купатила, два вањска туша, три фрижидера, вањску кухињу са шпоретом и свим могућим посуђем и зачинима. Велико двориште са столовима, наткривено лозом. Заиста је изоловано и мирно. Газдарица има своју собу па је стално ту негдје, чисти за гостима, баца смеће, мијења постељину...све шта треба. Једина замјерка је на кревете. Мало су старији па знају зашкрипати усљед неких активности. :wink: :wink: :D Удаљеност од мора је...па, низбрдо 7 минута, до горе 12. КОлико год лудо звучало, предност је бити смјештен подаље од плаже, јер су све дискотеке отвореног типа па се музика чује. Неки људи су се жалили да су одмах уз плажу и да до 3 не могу заспати од буке. И да, смјештај смо плаћали 8 евра по особи. 8) Смјештај 9/10 Због шкрипавих кревета.
Боравишна такса.
Плаћа се 0.70 евра по дану. Ми смо платили за три дана, чисто да имамо потрвду. Нико на граници није тражио потврду о такси. Такса 0/10 :lol: :lol: :lol: :lol:
Плаже.
Ухххх... Сад долазимо до проблема. Прљаве, неуредне, запуштене, камењар обични или евентуално бетонске. Три пјешчане имају, од којихе је једна скупа ко за очи. Све су дивље и премалене да се на њих ставе лељањке Мада, никада се не зна. Пуне пикаваца и смећа. Криви су Црногорци јер их не чисте, али и гости који све то бацају. Сељаци и сељаци. Без увреде за честите домаћине и госте. Били смо на 6 плажа, скоро сваки дан на другу, и све су сличне. Боље ићи у ХН, колико-толико су чистије. Лежаљке и сунцобрани су постављене на све стране. Читав туризам им се заснива на томе. На неким плажама чак и нема мјеста на које би се могао ставити само пешкир. :angry3: Мада, већина је камена па је и то тешко. Оне двије дивље, пјешчане, су уједно и најљепше и најчистије... Лежаљке од 2 евра па навише, сунцобран евро па даље. Свој сунцобран не смијете унијети, или га евентуално смијете раширити али да има ипак платите. :lol: :lol: :lol: Био случај са неким женама... :confused2: :confused2: Плаже 3/10
Море. Једном ријечју-ко и плаже. Ако идете према Херцег Новом, море је чистије. У Мељинама чак поприма тиркизну боју. Не знам шта да ту кажем. Не идите на море у Игало, већ у ХН. Барем ћете имати осјећај да сте у мору а не у мочвари. Море 4/10.
Цијене.
У маркетима су скоро исте као код нас. Воће и поврће је око 20% скупље, сокови незнатно. По граду су палачинке 1-1.5 евра. пите и пице по 1.5... Комплетан ручан углавном је по 5 евра. Сладоледи од евро па навише. Имају и они мали за пола евра. :)
По кафићима је већ скупље. Кафа око евра, сокови по два евра, као и пива, алкхол још скупљи, ништа испод два евра.... 7/10
Што се љубазности тиче, нисмо имали неке посебне неугоднсти. Конобари су били на нивоу, услужни, љубазни... Не може се очекивати од љих да сваком гости перу ноге и ладе муда... Коректни су и то је довољно. Љубазност 8/10...

Ипак, неки дојам је да Црногорци нису за туризма. Немају креативност... Живе од продаје кафа, бурека и лежаљки. Могли би толико тога да уведу у понуду, али јок... У поређењу с Хрватима, доста лошији. Бог им је дао море и то је то. Не би ђетићи порадили на ичеми више, ма каки!

По мени, читаво црногорско приморје се може описати у једној реченици: ДОБРО ЗА ОНЕ КОЈИ НЕ ЗНАЈУ ЗА БОЉЕ...

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2012, 22:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Још ту има ситницу којих, искрено, не да ми се куцати. Ако некога нешто занима, нека пита, мислим да у већини ствари могу помоћи. Волим упознати крај у који одем и све везано за њега. Сезона је прошла, али никада није рано почети с планирањем...

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 00:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
e malo sam procitala ovu temu nakon sto godina :) reko da vam javim da do danas nisam bila kod djetica a nesto nemam ni zelju.. za koji dan letim na otok Kos u Grcku jupiiii...obozavam Grcku ali bas, a i nasi su :)
generalno CG kao drzava mi je pravo antipaticna

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Има ли неко неку препорууку за апартмане у Петровцу?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2013, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ja sam desetak godina konstantno u Igalu, znam svaki kamen kako je nasađen.

Vala dobar je noćni život 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 548 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]