banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2008, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zanima me Pravilnik o korišćenju zdravstvene zaštite u inostranstvu RS, pa ako neko ima da mi posalje na PP ili okaci ovde na forum.

Ili neka neko objasni nacin kako se dolazi do placanja troskova od strane Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Bez spominjanja koverti molim.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
nisam baš sigurna da li govoriš o refundaciji za određene zdravstvene usluge? ako je to, trebaju ti ovjerene potvrde o liječenju ( datum, potpis, nalazi itd) i sa tim ideš u adm.službu bolnice, i/ili u PIO... ustvari raspitaj se u pio-u ili adm. službi u bolnici.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 21:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nasao sam vec, nema od toga nista, nas Fond zdravstvenog ima potpisane ugovore sa nekoliko ustanova u Srbiji i CG, sa UKC Tuzla i UKC Sarajevo. A oni otpadaju...

Dakle, ne gine zahtjev za refundaciju nakon lijecenja, pa ako nesto dobre, dobro i jest, ako ne odobre opet dobro...

http://www.zdravstvo-srpske.org/vodici.htm

Ipak, hvala.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2008, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ma nasao sam vec, nema od toga nista, nas Fond zdravstvenog ima potpisane ugovore sa nekoliko ustanova u Srbiji i CG, sa UKC Tuzla i UKC Sarajevo. A oni otpadaju...

Dakle, ne gine zahtjev za refundaciju nakon lijecenja, pa ako nesto dobre, dobro i jest, ako ne odobre opet dobro...

http://www.zdravstvo-srpske.org/vodici.htm

Ipak, hvala.

slučajno imam lično iskustvo.. jer sam jednom imala situaciju gdje sam tražila refundaciju, i uspjelo je, sve fino vratili.. samo moraš da imaš svu dokumentaciju urednu, koju oni zahtijevaju za refundaciju, ugl potpisi i datumi na svakom nalazu, pečati, itd.. hoću da kažem, pokušaj, jer ništa te ne košta, a možeš dobiti lovu nazad ( ako slučaj nije zastario, jer postoji rok)...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aha, ma mislio sam pokusati, pa sta bude. Ma trenutno je najbitnije izlecenje jer je u pitanju dugogodisnja bolest koja je potpuna nepoznanica za nase ljekare. Mada nisam direktno pogodjen, direktno me pogadadja pa pokusavam saznati nesto vise. Btw. koliko su ti vratili? U procentima? I da li to ima neki spisak bolesti za koje imas pravo povrata novca?

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 11:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

vratili su onaj iznos sa računa, isti, dakle 100 %... malo čekaš da ti to " legne ", ali vrate na kraju.. to je bilo davno, ima jedno 8 godina. Ali ti se moraš raspitati kako sada stvari stoje, koje bolesti se koliko plaćaju itd, ugl savjetujem ti da probaš, jer te prikupljanje nalaza i dostavljanje istih administraciji bolnice ništa ne košta, a možeš dobiti.. ugl se raspitaj kod njih koliki je rok da se to dostavi ( u odnosu na datum liječenja), jer sam ja zaboravila..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]