banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Mar 2005, 16:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Ja mrzim HEREPESEEEEEEEEEEE , zato me je i inspirisalo da otvorim ovu temu, herpes(iz grckog -herpein- znacenje sunjanje necega u odredjenom izgledu)virusi koji leze u nama i cekaju da se mi iznerviramo i da se aktiviraju i stvore nam zabe po ustima..!!!!prokletstvo.
Navodno ako jednom imas herpes zarazen si i taj virus nikada te ne napushta, samo se smiri i ode negdje da seta u tvom tjelu, dok ne dodje vrjeme da se ponovo aktivira.
Ja imam herpes jednom u tri godine ali mogu iskreno reci da je jedina stvar koja ne samo da me zestoko nervira vec me afektira mentalno isto.
To je i jedini zdravstveni problem koji mene dovede do ludila, a sta je sa vama, djelite li slicno misljenje i slican osjecaj.
POZzz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 17:59 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Nista zlonamjerno, ali si trebao naglasiti o kakvom se herpesu radi? Da li je onaj dosadni na usnama, ili nedaj Boze genitalni. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Dust je napisao:
Nista zlonamjerno, ali si trebao naglasiti o kakvom se herpesu radi? Da li je onaj dosadni na usnama, ili nedaj Boze genitalni. 8)

:lol: :lol: haha , da zaboravio sam naglasiti tacno, nije genitalni sva sreca, vec prehlada zaba na usnama, kako ja to strucno zovem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 19:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Sad to i nije toliki problem posto postoje vrlo efektivne kreme pomocu kojih to nestane za tri cetiri dana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 19:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meni je dovoljan samo jedan dan da imam herpes i ja sam bukvalno mentalno potresen.Nema tretmana i kreme koju ja nisam probao ali nijedan nije tretirao ovaj problem za "jedan" dan i ucino da se bolje osjecam. Vjerovatno imam mentalan problem vezan za fizicki izgled. :lol:
Tako da je sve uzalud, jos uvjek je moj naj iritirajuci zdravstveni problem, cak iako se pojavi veoma rjetko, trogodisnje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 20:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Mr.X je napisao:
Navodno ako jednom imas herpes zarazen si i taj virus nikada te ne napushta, samo se smiri i ode negdje da seta u tvom tjelu, dok ne dodje vrjeme da se ponovo aktivira.

Nažalost tačno, virus perzistira doživotno u limfnim čvorovima, a reaktivira se kada se ravnoteža između organizma i virusa poremeti, najčešće zbog drugih infekcija, nepravilne ishrane, stresa, fizičkih napora itd.

Mr.X je napisao:
Ja imam herpes jednom u tri godine

Blago tebi :roll:

Merhaba je napisao:
Sad to i nije toliki problem posto postoje vrlo efektivne kreme pomocu kojih to nestane za tri cetiri dana.

Ma da, 3-4 dana svakih mjesec dana, baš nije problem :roll:

Pomaže mast Acyclovir, ali samo ako se nanese prije pojavljivanja 'žabe' što kaže Mr.X, a može se to osjetiti kao peckanje i svrab oko usana.
Ja sad imam kremicu koja ublažava simptome, ručno napravljena u Apotekarskoj ustanovi, ali nisam je još isprobala, pa ne znam kakav je efekat ...

Užas je uglavnom taj herpes ... Pa ne ljubite se kad izađe, nije fer zaraziti još nekog ovom dosadom doživotno ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
ja sam imala cireve kad sam bila mala.
uzas .
sreca nemam herpese
jupi!
na, nanana anana nana

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 20:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Krema " Vectavir 1%" pomaze garant. Provjereno.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2005, 16:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Mr.X je napisao:
Ja mrzim HEREPESEEEEEEEEEEE , zato me je i inspirisalo da otvorim ovu temu, herpes(iz grckog -herpein- znacenje sunjanje necega u odredjenom izgledu)virusi koji leze u nama i cekaju da se mi iznerviramo i da se aktiviraju i stvore nam zabe po ustima..!!!!prokletstvo.
Ja imam herpes jednom u tri godine ali mogu iskreno reci da je jedina stvar koja ne samo da me zestoko nervira vec me afektira mentalno isto.
To je i jedini zdravstveni problem koji mene dovede do ludila, a sta je sa vama, djelite li slicno misljenje i slican osjecaj.
POZzz

Hrana je jedan od osnovnih problema...zahvaljujuci njoj on moze da bukne i da prouzrokuje vise ili manje problema.Naime, negdje sam procitala da amino-kiseline iz hrane mogu da priguse ili da podstaknu napredovanje virusa herpesa. Ta studija je dodavala amino-kiseline argina virusu herpesa u celijskim kulturama i kao rezultat toga je bio da je ovaj "bujao". Kada su onda dodavali amino-kiseline lizina zaustavljao se njegov rast i sirenje u celijama. Naime,lizin stvara zastitini omotac oko celije, i onemogucava virusu da prodre u nju i osteti je. Zbog toga se savjetuje da oni koji imaju ovakve probleme uzimaju sto manje namirnica bogatim amino-kiselinom argin, a to su jezgrasti plodovi, u prvom redu kikiriki koji cak u dnevnoj dozi od 60 gr moze da prouzrokuje problem. Takodje bi trebalo izbjegavati orahe i ljesnik koji su takodje bogati pomenutom amino-kiselinom, a trebalo bi smanjiti unos jecma, kokosovog oraha, kukuruza, psenice, tjestenine. Interesantno je da i puter od kikirikija ima isti efekat kao i sam kikiriki...
E sad, ono sto je meni bilo interesantno je kako se kod jednih ljudi na unos istih namirnica ne desava nista a kod drugih,svasta...pa to se objasnjava time sto su uglavnom pripadnici krvne grupe "B" bili ometani postojanjem ovog virusa. A poznato je da se savjetuje ovim pripadnicima da izbjegavaju unos tih jezgrastih plodova kao i gore pomenutih zitarica pa vjerovatno je zbog toga i takva veza...Buduci da znam da si ti na vegatiranskoj ishrani, probaj da obratis paznju na ovo, mozda tu lezi rjesenje.
Ja ipak drzim do ovakvih lijekova prije nego do kremica koje upotrebljavamo kasnije...ne kazem da one nisu korisne, ali treba pokusati pronaci nacin da se on ne pojavljuje uopste...

Ako te interesuje, mogla bih se potruditi i da pronadjem literaturu gdje sam to citala,mada po tvojim postovima cini mi se da si ti jako dobro informisan o ovakvim temama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 18:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Hvala ti na informacijama, mada su malo neobicne i drugacije od onoga sto ja znam vrjedne su procitati kao i sve ostalo sto je "drugacije" .
Hvala na zalaganju i iz intersesovanja pogledaj sajt ispod.

http://www.animated-teeth.com/cold_sore ... _sores.htm

ps. da bilo bi interesantno da mi prosljedis taj materijal, hvala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ja nemam herpes, ali mi je to toliko ruzno... Najgore mi je kad pricham s nekim, stalno mi pogled pada na tu zabu na ustima... Pravo me bude sramota, al shta mogu..?! :dontknow:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2005, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
Hvala ti na informacijama, mada su malo neobicne i drugacije od onoga sto ja znam vrjedne su procitati kao i sve ostalo sto je "drugacije" .
Hvala na zalaganju i iz intersesovanja pogledaj sajt ispod.

http://www.animated-teeth.com/cold_sore ... _sores.htm

ps. da bilo bi interesantno da mi prosljedis taj materijal, hvala.

Hvala, pogledala sam!

Zao mi je, ali ne radi se o elektronskim izdanjima. Ali evo dacu ti imena autora i nazive knjiga, pa pogledaj mozda iskopas negdje na web-u...

Jean Carper: Food - Your Miracle Medicine

Dr Peter J. D'Adamo with Catherine Whitney: Eat Right 4 Your Type

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 22:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da, pogledao sam to su jedne od onih knjiga znas bazirane na osnovu individulanih zakljucaka jedva receno i dokaza, naravno food ima veliku ulogu u svemu iza toga definitivno stojim, moram ti reci da sam slabo iskreno ubjedjen u knjige ovih vrsta jer znam kako su napravljene i zasto.Vecinom se oslonim na institualna izdanja strogo provjerena specijalistima ove branshe kao sto je Institut medecine i slicno, jer izgleda da se danas jedino na ozbiljna izdanja mozes osloniti, kakokod ne poricem uopste da su ove knjige smece, not at all. Samo postoji mnogo od njih i svaka ima drugu pricu i drugaciji cilj sa istom namjerom, to make loads of money out of publishing it.!To je sve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2005, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lisa_Simpson je napisao:
Ja nemam herpes, ali mi je to toliko ruzno... Najgore mi je kad pricham s nekim, stalno mi pogled pada na tu zabu na ustima... Pravo me bude sramota, al shta mogu..?! :dontknow:

I treba da te bude sramota, zamisli da ti imas hedikepiranu ruku i neko non stop bulji u taj detalj umjesto u tebe kad ima konverzaciju s tobom, tako slicno se ljudi osjecaju sa herpesom na usnama i jos gore kad neko sa njima ne odrzava svecani eye contact a daje paznju zabama!! :) vise nego njima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 10:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Mr.X je napisao:
Da, pogledao sam to su jedne od onih knjiga znas bazirane na osnovu individulanih zakljucaka jedva receno i dokaza, naravno food ima veliku ulogu u svemu iza toga definitivno stojim, moram ti reci da sam slabo iskreno ubjedjen u knjige ovih vrsta jer znam kako su napravljene i zasto.Vecinom se oslonim na institualna izdanja strogo provjerena specijalistima ove branshe kao sto je Institut medecine i slicno, jer izgleda da se danas jedino na ozbiljna izdanja mozes osloniti, kakokod ne poricem uopste da su ove knjige smece, not at all. Samo postoji mnogo od njih i svaka ima drugu pricu i drugaciji cilj sa istom namjerom, to make loads of money out of publishing it.!To je sve.

Da, pa vecina ljudi ima odprilike takav sav kao ti...ja sam medjutim imala tu nesrecu da gledam kako su mnoge stvari iz "takvih" knjiga pomogle ljudima u mojoj blizini, pa i meni samoj. U svakom slucaju, nije na odmet informisati se :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 10:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
pripadnik sam B grupe i jednostavno ne bih mogla zivjeti bez jezgrastih plodova ali nikad u zivotu nisam imala herpes :D ( samo da se ne ureknem), a evo vam jedna mast iz domace radinosti, cula sam da kad imash herpes uzmes iz uha malo one zute masti, i stavis na usta ...xexexe... sta herpes ko herpes, prodje i to je to...mene najvishe nervira neka prehlada ( a mozda je to i vrsta alergije), obavezno jednom u dva-tri mijeseca krenem da smrcam i kishem i trosim dnevno dva tolet papira ( lakse za koristenje od maramica papirnih kad si u kuci)...

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislish wax iz uha, zvuci odvratno, ushni vaks je ionako ljepljiv materijal inace koristen i igra ulogu u uhu za zaustavljanje "stranih" bica i materijala koji ulaze u njega, i imobilisanja ih ,odkad je dobro za zagljavljivanje ovih mozda je dobro i za zaustavljanje prosirenja herpesa gledajuci na to iz nekog logicnog ugla, vjerovatno je veoma stara homopaticna remedija, kojom su se pra stari ljudi koristili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 18:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
e bash na to mislim...pa ne znam nisam pokushavala nikad da vidim dejstvo tj. nisam ni imala potrebe, a ne znam da je neko bash to koristio iz razloga kao sto ti kazes jer je stvarno odvratno, ali navodno treba herpes i da se povuce, a ne samo da se ne siri :D probaj pa javi

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2005, 18:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

anonima je napisao:
e bash na to mislim...pa ne znam nisam pokushavala nikad da vidim dejstvo tj. nisam ni imala potrebe, a ne znam da je neko bash to koristio iz razloga kao sto ti kazes jer je stvarno odvratno, ali navodno treba herpes i da se povuce, a ne samo da se ne siri :D probaj pa javi

Javicu ti za tri godine. :lol: mozda.?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2005, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Aciklovir je isto pravi lijek jer je antivirusni lijek bas za viruse iz grupe herpes-a, a nesto sto jos jako dobro pomaze je krema "zinci".

A cerumen iz uva, te bapske price cula jesam ... :roll: ali mislim da tu ne treba puno komentarisati :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]