banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 12:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 06 Mar 2015, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Taman Tiriona jednog da napraviš.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 09:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
<Enter_name> je napisao:
A kefir se ne pravi od mlijeka...

Može i sa vodom. Samo se dodaje šećer jer se gljive i hrane ili šećerom a u slučaju mliječnih kefirnih zrna laktozom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka

Philby je napisao:
Nenade poslušjaj nas i mani se tih gluposti. Udri po pravoj hrani pa ćeš moći dizati gvožđe i spavati.

Nema na pahuljicama i zrnevlju snage, ja gladan nemam snage ni da zaspem.

Nisam ja na pahuljicama. Meni se ishrana sastoji od govedine (bifteka), teletine,tune, jaja, sira, kefira, jogurta, povrća, voća, složenih UH (ražovog ili crnog hljeba,integralne tjestenine), riže, tjestenine od bijelog brašna (obično poslije treninga) i jedino da se nakanim nekada da rižu zamijenim kuhanim krompirom. Od masti samo maslinovo ulje ali u salatama. Tokom kuhanja ulje ne koristim. Nespavanje kod mene nema veze sa ishranom nego sa ili loše raspoređenim vremenom ili sa nedostatkog istog jer često imam gomilu stvari obaviti za kratko vrijeme kao i sa stresom na poslu. Da nemam teretanu kao izduvni ventil ja bih davno puknuo.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 09:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja se nisam zajebavao na prethodnoj stranici

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
За квадратно-швапски љеб? Гола вода, мени је то одвратно. Тј, није дотло дошле, може се појести, али је гадан.
Ненаде, како може сир, а не може млијеко, јер млијеко је за теле. За кога је сир, ексклузивно за људе?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

V@nja je napisao:
Ja se nisam zajebavao na prethodnoj stranici

Znam da se nisi zajebavao ali se ja neću kljukati tabletama. Imao sam prošlog mjeseca stresnu situaciju kod kuće. Stari je bio pred infarktom i morao je hitno na operaciju srca a uz to ima još operaciju štitnjače kada se oporavi od ove. A onda još idiot od rukovodioca sektora koji se ne razumije u moj posao napravi mi frku i sve to nakupljeno vrati se meni. Najviše mi nedosetaju MMA treninzi. Nakon tih treninga sav stres nakupljen tokom sedmice sam izbacivao. Ako mi se iduće godine još smanje problemi sa discus hernijom vraćam se na MMA treninge.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako se ne raspadnes do tada...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ташко je napisao:
За квадратно-швапски љеб? Гола вода, мени је то одвратно. Тј, није дотло дошле, може се појести, али је гадан.
Ненаде, како може сир, а не може млијеко, јер млијеко је за теле. За кога је сир, ексклузивно за људе?

I jogurt isto? Ili i njega pravi od vode?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:29 
Stara kuka
Stara kuka

shakal je napisao:

Čvršći sam ja nego što ti misliš!

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
NenadV je napisao:
shakal je napisao:

Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:14 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Imaju oni jogurti (bijele vode) što imaju 0% m.m....

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:27 
Imaju zato laktoze...

Ne znam sto se toliko uzbudjujete oko mlijeka, nece niko umrijeti od case ili dve na dan...ionako 90 posto ljudi ovdje ni ne pazi na hranu odnosnoi nisu na nekoj striktnoj dijeti....

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mlijeko je ekstra namirnica za ishranu ljudi. Naravno, što "izvornija" varijanta to bolje. Industrijskom preradom gubi na kvalitetu ali i dalje nije štetno po ljude. Mlijeko krava koje pasu ima idealan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Povoljno utiče na probavu, inteligenciju, zdrav san, imunitet, razvoj kostiju i održavanje njihove gustine. Pola ajruvedskih ljekovitih pripravaka se pravi od mlijeka. Odličan je izvor proteina i minerala. U Skandinaviji su ljudima koji imaju intoleranciju na laktozu davali sirovo (nepasterizovano i nehomogenizovano) mlijeko dobijeno od krava koje su uzgajane na tradicionalan način i oni nisu imali uobičajenih tegoba vezanih za njihovo stanje. Rimska vojska je osvojila pola svijeta, a osnovu ishrane su joj činili sir, hljeb i suhe smokve. Tebi NenadV bih preporučio knjigu "Mlijeko - istine i laži" od doktora veterinarskih nauka Rajka Latinovića, našeg sugrađanina, koji već decenijama proučava zdravu i tradicionalnu ishranu isprobavajući svoja saznanja na sebi. Nije problem ni da ti je pošaljem poštom.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 11:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Derventa dominira :lol:
Otisao sam juce u teretanau nakon sedmicu dana opijanja i zderanja u BL. Poslije 3min trcanja mislio sam da ce da mi jetra iskoci :lol: A onda se jos dokrajcio kruznim. Jutros me zena sutala da ustanem iz kreveta...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
shakal je napisao:
NenadV je napisao:
shakal je napisao:

Slika

Od kako su izmislili .gif, bolji od ovog ne postoji...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:17 
Stara kuka
Stara kuka

_зока je napisao:
Mlijeko je ekstra namirnica za ishranu ljudi. Naravno, što "izvornija" varijanta to bolje. Industrijskom preradom gubi na kvalitetu ali i dalje nije štetno po ljude. Mlijeko krava koje pasu ima idealan omjer omega 6 i omega 3 masnih kiselina. Povoljno utiče na probavu, inteligenciju, zdrav san, imunitet, razvoj kostiju i održavanje njihove gustine. Pola ajruvedskih ljekovitih pripravaka se pravi od mlijeka. Odličan je izvor proteina i minerala. U Skandinaviji su ljudima koji imaju intoleranciju na laktozu davali sirovo (nepasterizovano i nehomogenizovano) mlijeko dobijeno od krava koje su uzgajane na tradicionalan način i oni nisu imali uobičajenih tegoba vezanih za njihovo stanje. Rimska vojska je osvojila pola svijeta, a osnovu ishrane su joj činili sir, hljeb i suhe smokve. Tebi NenadV bih preporučio knjigu "Mlijeko - istine i laži" od doktora veterinarskih nauka Rajka Latinovića, našeg sugrađanina, koji već decenijama proučava zdravu i tradicionalnu ishranu isprobavajući svoja saznanja na sebi. Nije problem ni da ti je pošaljem poštom.

Je li i ovaj članak sa nekog alternativnog bloga? Mlijeko nije baš zdravo. Uzimajući u obzir da se danas veoma teško dolazi do mlijeka sa sela osim ukoliko ne poznajete nekoga ko drži svoje krave ili koze jer je kozje mlijeko kvalitetnije od kravljeg industrijsko mlijeko i nije baš zdravo. Industrijsko mlijeko i mliječni proizvodi izvlače kalcijum iz kostiju te zbog toga stanovnici Evrope i Sjeverne Amerike mnogo više obolijevaju od osteoporoze u odnosu na stanovništvo u Aziji koje skoro i ne konzumira mlijeko i mliječne proizvode. Propaganda mliječne industrije nametnula je mišljenje da je mlijeko tobože zdravo.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
shakal je napisao:
NenadV je napisao:
shakal je napisao:

Slika

Od kako su izmislili .gif, bolji od ovog ne postoji...

Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:20 
Administrator
Korisnikov avatar

NenadV je napisao:

Je li i ovaj članak sa nekog alternativnog bloga? Mlijeko nije baš zdravo. Uzimajući u obzir da se danas veoma teško dolazi do mlijeka sa sela osim ukoliko ne poznajete nekoga ko drži svoje krave ili koze jer je kozje mlijeko kvalitetnije od kravljeg industrijsko mlijeko i nije baš zdravo. Industrijsko mlijeko i mliječni proizvodi izvlače kalcijum iz kostiju te zbog toga stanovnici Evrope i Sjeverne Amerike mnogo više obolijevaju od osteoporoze u odnosu na stanovništvo u Aziji koje skoro i ne konzumira mlijeko i mliječne proizvode. Propaganda mliječne industrije nametnula je mišljenje da je mlijeko tobože zdravo.

Alternativni blogovi su koliko je poznato tvoj domen. Ja svoje neograničeno znanje crpim iz knjiga autora koji imaju višegodišnje iskustvo u pravim naučnim disciplinama, ne u gledanju u karte i dekodiranju tijela. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 13:53
Neki kazu da ne bi trebali odrasli da se hrane mlijekom... ja pijem i jedem sireve i sve ostalo.
Bojim se jedino da mozda unosim poprilicno estrogena i ostalih katabolika kroz to industrijsko mlijeko, mozda se zato i osjecam ovako. Trebao bih probati da izbacim to sve pa da vidim hoce li se sta promjeniti. Inace volim sve mlijecno, laktoza mi ne smeta.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2015, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jest, ne bi odrasli. Recite to ljudima koji zive na selu po 70-80-90 godina i stalno konzumiraju mlijeko i sve mlijecne proizvode. Nesto nisam primjetio da njima steti to mlijeko.

I da Nenade, jel i taj sir i jogurt sto konzumiras isto pravis od vode?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]