banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 03:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 11 Nov 2014, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2013, 19:03
Milan je napisao:
Zene me mrze kada radim leg press, pokupim im sve one male tegice od 6-10 kg pa natrpam dodatno...

Ovaj leg pres, kod tefe...

Slika

Ma ono je meni skoro bezveze vježba. Kako sam pošao u teretanu i počeo raditi tu vježbu, imam osjećaj da mogu nabacati sve tegove iz teretane i opet ih dignuti sa dvije noge. Sa jednom dižem samo nešto manje. A kući kada sam radio, radio sam ćućnjeve na jednoj nozi na stolu. I tu sam počinjao sa 3 ćućnja. Trebalo mi je vremena da doguram do 10 ćućnjeva. A sve to sa svojom težinom. One spraave u teretani, pa i ta zavaravaju. Nabaciš 100 i nešto kg i dižeš. Kontaš da možeš puno dignuti ali kada pokušaš drugačiju vježbu sa svojom težinom shvatiš da baš i ne možeš.
Ali opet, teretana ima i svoje prednosti. Ja recimo 13 godina radim zgibove. I mogu ih "uraditiri" sam ko i svi u teretani zajedno. I to ja sa svojom težinom + 40, 50 kg tegova. Ali zato kada sam pokušao uraditi bench sa 80 kg nisam uspio prvi put. Ubrzo sam uspio. Ali sam mislio ako mogu dignuti u zgibu ukupnu težinu od 125 kg moći ću i 100 kg bench-a. Ali šipak.

Milan je napisao:
Na onoj spravi gdje sjednemo i uglavimo noge

Lat masina...jedva pogodih sta je.... :lol: :lol:

Slika

Ja sam tu slab, ali i slabo tu vjezbu radim...[/quote]

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 07:35 
Citiraj:
One spraave u teretani, pa i ta zavaravaju. Nabaciš 100 i nešto kg i dižeš. Kontaš da možeš puno dignuti ali kada pokušaš drugačiju vježbu sa svojom težinom shvatiš da baš i ne možeš.

Nije to stvar u tvojoj tezini vec u koloturi, odnosno sistemu iste...zato se na skoro svim takmicenjima gledaju slobodni tegovi, tu nema prevare...

Powerlifteri uglavnom mjere snagu tako da mnozeci svoje tezinu dobiju kilazu koju dizu i to je po meni sasvim validno i ispravno...

Citiraj:
A kući kada sam radio, radio sam ćućnjeve na jednoj nozi na stolu. I tu sam počinjao sa 3 ćućnja. Trebalo mi je vremena da doguram do 10 ćućnjeva.

Kako si ovo radio?

Ja sam jednom cucnuo i digao se na jednoj nozi i rekao nikad vise, koljeno mi zamalo nije stradalo, i to na nagovor jednog "iskusnog" atleticara koji je rekao da je to odrraz snage nogu (a ono sto dizem na cucnju ko je8e)...

Citiraj:
I mogu ih "uraditiri" sam ko i svi u teretani zajedno. I to ja sa svojom težinom + 40, 50 kg tegova.

Svaka cast, ja sam kurton u ovome...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 10:39 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Je li iko probao Wendlerov 5/3/1 program?

Btw. zgibovi su odlična vježba. Sada ih radim 2 puta sedmično.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Jesam ja. Dobar je.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 12:13 
NenadV je napisao:
Je li iko probao Wendlerov 5/3/1 program?

Btw. zgibovi su odlična vježba. Sada ih radim 2 puta sedmično.

To za powerlifting, svi koji su probali kazu da su fino napredovali sa tezinama...

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2014, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Milan je napisao:
Ja sam jednom cucnuo i digao se na jednoj nozi i rekao nikad vise, koljeno mi zamalo nije stradalo, i to na nagovor jednog "iskusnog" atleticara koji je rekao da je to odrraz snage nogu (a ono sto dizem na cucnju ko je8e)...

За те чучњеве, као што уосталом важи за сваку вјежбу, битна је техника извођења, која код тебе вјероватно није била исправна, зато је кољено и трпјело. Код њих није фора само у снази ноге, већ у држању цијелог тијела, разгибаности, стабилности и владању тежиштем, у много већој мјери него код класичних чучњева. Ја сам (чини ми се) тежи од тебе па без проблема и ризика изводим ове чучњеве, чак и кад их дуже вријеме не радим, могу урадити 4-5 комада. Опет, ја се нисам мјерио колико могу избацити у чучњу, али не вјерујем да би то биле неке бриљантне цифре. Тако да, мјерило снаге ногу нису, као што то нису ни класични чучњеви сами по себи. (У сажетку неке студије сам прочитао да приликом једноножних чучњева раде мишићи које је двоножним чучњевима немогуће довољно активирати, све има своје.)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 06:00 
Moguce, ja licno nisam nikada prije to radio...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Citiraj:
A kući kada sam radio, radio sam ćućnjeve na jednoj nozi na stolu. I tu sam počinjao sa 3 ćućnja. Trebalo mi je vremena da doguram do 10 ćućnjeva.

Kako si ovo radio?

Radio ih na stolu. Imam jedan čvrsti stolić i onda na jednom kraju radim lijevom na drugom desnom. Ne znam kako si radio, možda je problem u izvođenju kako kaže popo. Ja sam se spuštao maksimalno do kraja. Ali to je položaj u kojem stojim na prstima. Polazim sa punom petom i što sam niže više sam na prstima. I tu nije problem snaga noge da digne tijelo. Mislim da ju svatko posjeduje. Nego je najveći problem održavanje ravnoteže. Zato se služim rukama i kormilarim sa njima.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ако си при максималном доњем положају на прстима, значи да није максималан :D односно, да си превише нагнут напријед. Фора је буквално да "сједнеш" на ту ногу, стопало цијелим обимом додирује тло, супротна нога је испружена. То захтијева одређену дозу гипкости у ногама и куковима и добру равнотежу али не и неку огромну снагу. Оно, није баш да је свако може тек тако урадити и није лагана, али се може савладати за пар мјесеци.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ali nisam toliko fleksibilan. Sada si me "natjerao" i probao sam :D . Nisam toliko gipak da se mogu do kraja spustiti na punom stopalu. KOliko se mogu spustiti, bez problema se dignem. Ne znam da li sam se mogao na puno stopalo spustiti dok sam i rukomet trenirao. Kamo li sada.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 18:41 
Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2014, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 18:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Danas sam radio mrtvo, i radio sam pravilno, nikakvi bolovi, nista.
Medjutim poslije me zabolila ledja, donji dio ledja tacnije, i bol stalno varira. Probao sam neka istezanja ali ne pomazu. Jel zna iko kako da popusti ovaj bol ?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:18 
To se zove upala misica, proce kada misic zaraste opet... :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
To se zove upala misica, proce kada misic zaraste opet... :D

Nije ovo upala, radio sam i prije dead lift... Samo da nije disk otiso

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:40 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
E drugar moj, čega sam se ja "pravilnog" nagledao od mrtvih... Anegdote radi, čak od ovih silnih ličnih trenera i difovaca, samo sam jednu osobu vidio da radi pravilno, ostalo katastrofa, a ne mogu ni povući, brat bratu, sreća po njih inače bi sad stavljali zimske na kolica.
Nema ti tu pomoći nego se sad oporavljaju i moraš naučiti pravilno, a do tada jačaj erektore i ložu na bezbjedan način, i polako uči, vjeruj mi treba par mjeseci da naučiš pravilno, a za to vrijeme dižeš manje kilaže i postepeno ih povećavaš, čim tehnika počne da trpi smanjuješ kilažu dok ne budeš dovoljno jak da radiš besprijekorno svako ponavljanje, onda tek možeš dodavati još.
A disk nije otišao jer bi dobro znao da jeste, moguće je da je "krenuo" i da malo dira živac u određenim pokretima, ili, bolje po tebe, da je malo stradao sakroilijačni zglob, to je dosta češće. U svakom slučaju moraš imati dobru mobilnost zglobova i za čučanj i za mrtvo, pa i na tome poradi.

Ili se jednostavno mani pravih vježbi i radi bezbjedne izolacije.

Poslednji put menjao zidarR dana 14 Nov 2014, 19:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 19:46 
Na zalost, istina ovo sto Zidar kaze...

Malo ko izvodi vjezbe pravilno, prekjuce momak radi cucanj, a koljena vriste...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 20:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I to sto kazete, vjerovatno mi je samo izgledalo da sam radio pravilno.
Nista sad cu malo odmoriti, pa poceti sa laganim kilazama ponovo.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 20:58 
Snimi sa kamerom, to je najbolje...

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2014, 21:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2011, 12:32
jel iko zna kakav je neki novi "fitnes centar power", nalazi se ispod tranzita, malo iznad bijele zgrade (kafic 007), znam da su tu prije neka auta bila, tek sad vidim da je teretana.... ima li neko vise informacija, ne mogu ih naci na fb

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]