banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 21 Avg 2014, 07:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ma jasno je to meni, ali sad uviđaš razliku u kvalitetu informacije u prethodnoj poruci, i u "debljamo se jer unosimo previše kalorija" :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 07:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Milan je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Milan je napisao:
U stvari unos ogromnih kolicina kalorija je glavni krivac, a posebno ta industrijska hrana je puna kalorija...

зашто и како уносимо тај вишак калорија а да често нисмо ни свјесни

Unosis jer jedes junk i gazirana pica puna secera itd, itd... Ti "zli" seceri tj. prosti ugljeni hidrati naglo dizu insulin koji onda opet brzo padne pa se organizmu opet trazi slatko i tako u krug...

"
To su ugljeni hidrati. Namernice koje ih sadrže su: šećer, čokolada, peciva, krompir, pirinač, banana, koka kola, ... one se u organizmu vare i razlažu na glukozu. Glukoza nakon jela vrlo brzo ulazi u krvotok. Podizanje nivoa glukoze u krvi izaziva lučenje hormona insulina koji uklanja glukozu iz krvi tako što jedan manji deo ubacuje u mišiće i jetru kao gorivo za narednih sat-dva-tri a ostatak u pretvara u masnoću koja smešta u ćelije masnog tkiva kao rezervno gorivo. Svega par sati kasnije nivo šećera u krvi je niži nego pre obroka a nivo insulina ostaje povišen. Organizam dobija signale da ponestaje goriva i opet smo gladni."

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 07:13 
Ja sam se sa svojom porukom obracao Zoranu koji je rekao da je hrana sa hidratima glavni krivac za epidemiju gojaznosti koja vlada zadnjih decenija, a to nije bas tako...

Govorim to jer ce biti ljudi koji ce to shvatiti kao poruku da mogu jesti masnoga koliko zele i da se nece debljati...

@krajo
Da, to je to...
Inace ovako gledajuci osobe endomorfne gradje su uglavnom bas dobro pogodjene sa tim insulinskim sokovima, djevojka mi je endomorf i moze pojesti vise nego ja kada junkamo...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 08:54 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
U šta se razlože složeni ugljeni hidrati?

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 09:08 
U energiju ako ti je potrebna, u salo ako nije...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 09:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Milan je napisao:
Ja sam se sa svojom porukom obracao Zoranu koji je rekao da je hrana sa hidratima glavni krivac za epidemiju gojaznosti koja vlada zadnjih decenija, a to nije bas tako...

Govorim to jer ce biti ljudi koji ce to shvatiti kao poruku da mogu jesti masnoga koliko zele i da se nece debljati...

.

Glup čovjek može sve shvatiti na način koji njemu odgovara. Naravno da ne možeš spucati po kile čvaraka, 300 grama gaude i dva pruta čajne i očekivati da mršaviš. Al' u suštini ni ne možeš pojesti toliko jer od masnoće se brže zasitiš i duže ostaješ sit. Ja sam nekada jeo 4-5 puta dnevno i na svaka tri sata sam osjećao glad, a hranio sam se zdravim UH i proteinima, masnoću sam izbjegavao. Sad jedem tri puta, četiri ako skontam da je između prošlog obroka i treninga prošlo previše vremena pa nešto pojedem da ne idem praznog stomaka u teretanu. Samim smanjenjem broja obroka smanjuješ i broj unjetih kalorija. Masnoće imaju više kalorija od UH al' ne možeš (osim ako nećeš na silu) pojesti toliko masnoće da bi nadoknadio tu razliku. Plus, postoje mikronutrijenti kojima je potrebna masnoća životinjskog porijekla da bi se metabolirali u organizmu (vitamini A,D,K,E), a žitarice npr sadržavaju spojeve (fitinska kiselina npr) koji sprječavaju absorbciju magnezijuma, kalcijuma, željeza i cinka.
Ne svodi se sve na to ko može više dići u benču. Ja na ishranu gledam kao na nešto što će mi pružiti zdraviji i kvalitetniji život, a ne kao na pomoćno sredstvo za dobijanje mišićne mase. Iz tog ugla i pišem. Ugljikohidrati iz žitarica, krompira, riže....to je zlo današnje ishrane. Narodi koji nisu poznavali te namirnice (Inuiti, Aboridžini, Laponci, stanovnici pacifičkih ostrva) nisu imali problema sa gojaznošću, srcem, krvotokom, dijabetesom dok nisu prešli na zapadnjački način prehrane baziran na piramidi ishrane koja kaže da 55-60% dnevnih potreba za kalorijama trebaš da zadovoljši iz UH, 30% iz masti i 10-15% iz proteina.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za zdrav organizam mislim da je najbolje da se unosi veća količina proteina, a manje uh i tek nešto masti iz zdravih izvora.Naravno tečnos je neizbježna, a potpuno da se izbaci bijelo brašno i industrijski šećer.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2014, 10:20 
Slazem se Zorane, ali ti si spomenuo ugljikohidrate (iliti ugljene hidrate na srpskom) tako da je ispalo da su oni glavni krivci za epidemiju gojaznosti, a nije uopste tako, takodje nije tacno da unistavaju zdravlje. Da, unistavace ga ako jedes 600-800 grama uh na dan, a to ce malo ko pametan raditi, isto kao i ovo za cvarke i kulen i tako...

Citiraj:
a hranio sam se zdravim UH i proteinima, masnoću sam izbjegavao

Nisi imao potrebe da izbjegavas masnoce, ni najmanje, ja sam ina dijeti jeo 5 cijelih jaja svakodnevno, eventualno jednom u 7-8 dana pojedem whey sa ovsenim pahuljicama...

Jedem i ja nekada tri ili cetiri puta, kada zaista nisam u mogucnosti da jedem 5 puta, ali uglavnom mi bude i previse ako jedem tri puta na dijeti, na masi nema sanse da to radim...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 13:12 
Administrator
Korisnikov avatar

Džontra je danas digao 110kg iz mrtvog dizanja. Da Džontra i ne, nisam se zajebao u brojanju kilaže. Imajte na umu da on ide u teretanu cca 4 mjeseca i daviše liči na strašilo nego na čovjeka.

Послато са Ascend G510 уз помоћ Тапатока

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Popa!!

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 13:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja nabacim sto deset za sebe, odradim šest komada i stojim pazeći da se ne onesvjestim, priđe ovaj maggarac, digne teg, polako ga vrati, skine dvije desetke i odradi 11 ponavljanja sa 90.Ja sumnjam na steroide.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ok što je digao iz mrtvog tu kilažu a trenira tek 4 mjeseca.Ako se fino skoncentrišeš i iole si nekada digao više od vreće cementa može se to postići, jer u mrtvom ti vuku i noge i leđa.Pravo mjerilo snage izbačaja je duboki čučanj.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pod jedan ne znam ja ko je ovaj krajo, al moram reći odma da mi se ne dopada...vidi se da je ljubomoran na moje gainz, koji su mad i alpha as fuck. Ali neka krajo, opraštam ti...mi jakio ljudi, ne spuštamo druge, već im pomažemo da se dignu...

Drugo, Zoka je napravio grešku, jerbo nisu ni puna tri mjeseca u pitanju...takođe nije napomenuo da sam još u maju rolao sa svoje dve štake po gradu...koje sam nazvao Ante i Stipe...
S druge strane lako je dići 110 kila, to je samo broj, pogotovo kad nastane višak energije iz nedostatka seksa...Pomaže imati i dobre uzore...Isus (lik fura killer six pack na svakoj ikoni), Zyzz (nema potrebe objašnjavati) i Stannis (Jedini pravi kralj!!!)

Ali, ni Rafaelo ne bi bio uber turbo najbolja kornjača da nije bilo Splintera...tako da ja ne mogu da ne pohvalim svoga miša...Zoku...najbolji gym bro ikad...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2010, 15:48
Danas odradio noge, i samo 3 puta sam mogao pasti niz stepenice... Jebes ga, nemam osjecaja...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
_зока je napisao:
Ja nabacim sto deset za sebe, odradim šest komada i stojim pazeći da se ne onesvjestim, priđe ovaj maggarac, digne teg, polako ga vrati, skine dvije desetke i odradi 11 ponavljanja sa 90.Ja sumnjam na steroide.

:lol:
Hajd' Zorane, ja sam radio mrtvo drugi put u zivotu (prvi put podigao nekoliko puta, cisto da vidim sta i kako) i rukao 120kg, a onda jos 2-3 puta po 140kg. Bojao sam se da povecavam tezinu da ne sj*bem nesto. Sta zna dijete sta je sto kila 8)
Doduse, ja sam tvojih gabarita...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Džontra je napisao:
Pod jedan ne znam ja ko je ovaj krajo, al moram reći odma da mi se ne dopada...vidi se da je ljubomoran na moje gainz, koji su mad i alpha as fuck. Ali neka krajo, opraštam ti...mi jakio ljudi, ne spuštamo druge, već im pomažemo da se dignu...

Zašto zašto zašto, ljubomoran ti si :)
Samo sam kamentarisao, i imaš moju podršku ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
Džontra je danas digao 110kg iz mrtvog dizanja. Da Džontra i ne, nisam se zajebao u brojanju kilaže. Imajte na umu da on ide u teretanu cca 4 mjeseca i daviše liči na strašilo nego na čovjeka.

MAŠALA! Meni je trebalo jedno godinu dana da dignem 110kg...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Iiiiiiiiiiiii evo izazova.
Digni što više na mrtvom dizanju i snimi to, inače se nije des'lo.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 14:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ejs, sad više ne može u kadar stati koliko mogu dići... :P

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2014, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Odlican je to rezultat posto Dzontra nije nesto tezak a nije ni trenira puno. Samo treba paziti kicmu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 296, 297, 298, 299, 300, 301, 302 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]