Ја помало и волим тренирање у условима кад је спарно и нема ваздуха, плућа некад хоће д'изгоре, али зато све послије тога у "нормалним" условима дјелује смијешно. Истина, не ваља претјеривати.
Него, Ненаде, не прејудицирам ништа, али некад имам утисак да се на тренингу више бавиш бројкама него уживањем у самом тренингу. Оно, "избацио сам 3 киле мање у бенчу, пропо ми је тренинг". С обзиром да ниси професионалац, да радиш пола дана и да си већ матора коњина

не знам зашто се чудиш што налете тренинзи кад ниси ни за шта, и зашто те то толико узрујава. Мислим, рекреативац си, што значи да, ма колико да ти је добра форма, то није нешто што ће неповратно страдати због 3-4 пропуштена или измађарена тренинга, или што се са пар добрих тренинга не може вратити.
Mislim da je u pitanju pretreniranost. Znao sam u maju i junu ostajati i po 2 i po sata a imao sam malo više epizoda nedovoljno sna. Imao sam i par stresnih situacija na poslu (svađa sa šefom). Sada osjećam posljedice. Zadnji put sam bio pretreniran prije par godina i to takođe u ljetnom periodu. Nije mi svejedno jer znam da mogu mnogo više. Zato me i nervira bez obzira što sam rekretivac jer mi je bitno napredovanje a ne tapkanje u mjestu. Razlika između zadnjih treninga i onih u februaru i martu je kao nebo i zemlja. Večeras mi se dogodilo da se na razboju nisam mogao spustiti niti jedanput. U februaru sam postavio svoj rekord kada sam se spustio 24 puta sa svojom težinom a sa opterećenjem od 10 kg plus moja težina uradio sam osmicu. Tako da ću ohanuti malo kada je u pitanju teretana i preći na plivanje.
ps. ne osjećam se matoro sekunde jedne.
Jedno vrijeme sam ovdje pisao kako bih angažovao nekoga u vezi treninga. Momak iz Sarajeva koji trenira u mojoj teretani i inače je takmičar u powerliftingu ponudio mi je da pređem kod njega na olimpijsko dizanje tegova. Prihvatio sam. U tom slučaju ću morati promijeniti način života za stalno a ne povremeno.